Blog TAKE OVER Boligtekstil (Textiles for the home)

En dug for en dug


RE: DESIGN Georg Jensen Damask


 

Vi giver designarven nyt liv

Vores designtradition trækker tråde langt tilbage i tiden. Gennem et kvart årtusinde er vores egen historie og designernes passion vævet ind i tekstilerne. Vores stolte arv viser, at godt håndværk overlever fra generation til generation. Vi hører ofte; ”Jeg har arvet et sæt sengetøj– det er over 30 år gammelt, men stadig lige fint”. 

Nu hylder vi både historie og design med lanceringen af DANDELION, som er i butikkerne fra uge 32. DANDELION er oprindeligt designet af John Becker tilbage i 1972 og gennem årene relanceret flere gange, denne gang i sartere toner

En dug for en dug

 

 Hver dug har sin egen historie – må vi høre din?

En dug for en dugFor at fejre relanceringen af det tidløse mælkebøttedesign og få de gode historier til at leve videre, starter vi en indsamling af de originale MÆLKEBØTTE duge og deres historier. Hver dug har sine helt egne historier, der knytter sig til den. Nu vil vi gerne høre din dugs historie, så gå i gemmerne og find den originale dug med en tilhørende historie frem.

Skriv, hvor du har dugen fra, og hvilket minde eller minder, der knytter sig til den, og aflever både dug og din historie på et stykke papir hos en Georg Jensen Damask butik inden den 31.12.2014. For hver dug og historie udleverer vi til gengæld en ny DANDELION dug – kvit og frit.

 

 Vores egen historie 

Vi har selvfølgelig også selv været i gemmerne efter gode historier. Og hør blot her, hvordan John Beckers passion for sit design og håndværk brænder igennem, når han tilbage i 70’erne skændtes (på skrivemaskinen) med Bent Georg Jensen:

”Jeg ved da nok, at jeg ofte stritter imod og skælder ud, men det er altid, fordi jeg er bange for, at tingene skal gaa ned i kvalitet, eller hvis jeg har fornemmelsen af, at I satser paa noget, som jeg mener der ingen grund er til. Hvis jeg ikke havde mine egne meninger om tingene og ogsaa siger dem lige ud somme tider, saa vilde jeg vel heller ikke være noget til” 

Vi glæder os til et gensyn med originalen og til at høre din dugs historie!

God sommer

/Georg Jensen Damask

En dug for en dugPS
-Og for de ekstra interesserede
Gensyn med John Becker og MÆLKEBØTTE 

Med den perfekte kombination af cirkel og kvadrat er det oprindelige mælkebøttemotiv et af de mest forenklede af John Beckers (1915-86) damaskmønstre. Som fast designer for huset gennem næsten tre årtier har Becker om nogen sat sit aftryk på Georg Jensen Damasks kollektioner. Han var den første til at introducere designede viskestykker, som i dag er ikoner i vores kollektion.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dug for en dug
Artikel
En dug for en dug
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply