Ikke-kategoriseret

Iconic: My own chair   

Indlægget er en del af et samarbejde mellem by Lassen og Boligcious
–Ord og holdninger er helt og aldeles mine egne


”In the past, even the good
Craftsmen had drawings that they
could work from indefinitely,
for years. Now chairs are changing
as quickly as my wife changes her
summer and winter hats – all in
the name of fashion – But chair
fashion, thats eminently sensible”

Flemming Lassen


En god lænestol kan være som en rigtig god ven – En af den slags venner, der altid er klar med åbne arme som du kan krybe i, når det hele bare falder sammen om ørerne på dig eller når du blot kommer træt hjem, skal hygge dig, læse en god bog eller se TV. Jeg har sådan en stol – den er slidt og laset og skal skiftes ud, men den er mit helle… Jeg elsker den!

Flemming Lassen designede i 1938 en sådan stol – Okay jeg skal ikke kunne sige om hans tanker omkring den var ligesom mine, men hans udgangspunkt var, at designe den perfekte lænestol! Det blev til en stor lænestol med et meget karakteristisk udtryk. En stol af format og styrke. Flemming designede stolen til en møbelsnedker udstilling i København. Stolen blev aldrig sat i produktion og Flemming beholdte hans egen stol i hans hjem resten af hans liv. I 2014 satte Flemmings søn stolen på auktion, og den blev solgt for lige knapt 900.000 kroner!

Skærmbillede 2016-10-16 kl. 07.55.29
Flemming Lassens private MY OWN CHAIR
solgt i 2014 for knapt 900.000 kr. – næsten 80 år gammel  


Skærmbillede 2016-10-16 kl. 07.57.01

”My Own Chair is
about comfort and
finding a little piece of
tranquility in our busy
lives”
Nadia Lassen,
Flemming Lassens barnebarn og medejer af by Lassen

By Lassen har netop sat stolen i produktion og dette år relancerer de den ikoniske stol både i tekstil og i læder!
Da jeg så ’My Own Chair’ første gang var jeg ikke som sådan instinktivt fan, den er nemlig meget speciel, meget skulpturel og på en eller anden måde fandt jeg den også dominerende. Nu har jeg så set den an i nogle måneder – Jeg har set den betrukket med tekstil og også læderudgaven, og ved du hvad? – den stol gror virkelig på én.

Skærmbillede 2016-10-16 kl. 07.57.23

Det er tydeligt med det blotte øje, at stolen er en stor og lækker omfavnelse. Man sidder fuldstændig fantastisk i den, og det er jo i virkeligheden den hovedsaglige og altafgørende rolle for en lænestol ikk? Men når man får kigget på den, vænnet sig til dens stolte og dominerende skikkelse, så er den virkelig et flot stykke håndværk, og jeg ved ikke med dig, men for mig er det altså også meget vigtigt at min lænestol er smuk og passer ind i mit hjem.

Skærmbillede 2016-10-16 kl. 08.14.01

’My Own Chair’ er som et stykke kunstværk – et kunstværk, der kan bruges og som forskønnes med årene (særligt den i læder, den får den vildeste patina). En skulpturel perle, som jeg falder mere og mere for, for hver gang jeg ser den!

’My Own Chair’ fås fra ca. 24.000 kr. i tekstil til ca. 46.000 kr. i læder.

Se mere hos by Lassen

Iconic: My own chair   
Artikel
Iconic: My own chair   
Beskrivelse
Indlægget er en del af et samarbejde mellem by Lassen og Boligcious –Ord og holdninger er helt og aldeles mine egne ”In the past, even the good Craftsmen had
Forfatter
Boligcious

1 Comment

Leave a Reply