UDENDØRS

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

Skrevet af Maria Fynsk Norup – freelance skribent og grafiker –

Tag ungerne i hånden og kom ud og leg

Uanset hvor glad man er for sit hjem, så skal man UD indimellem. Når man har børn i den yngre ende af skalaen, så kræver en weekend at der bliver brændt krudt af udenfor, hvis ikke ungerne skal kravle alt for meget op af væggene (og så mor og far ikke bliver helt skøre)! Bor man tæt på skov og natur er det fantastisk bare at kunne tage traveskoene på, og så afsted ud og tumle i skov og krat.
For os, der bor i storbyen, er det ikke lige så let at komme ud i det blå – men til gengæld nyder vi godt af, at der i og omkring København findes et hav af skønne legepladser!

Kreative MONSTRUM laver legepladser, der passer til byens rum
En del af de offentlige legepladser i København er designet af det danske designfirma MONSTRUM, der har specialiceret sig i at skabe de mest fantastiske legepladser, der indbyder til at kravle, svinge, udforske og lege gemmeleg. MONSTRUMs legepladser er fulde af fortællinger og historier, har altid fokus på design, motorisk udfordring og sikkerhed, og er populære blandt både børn og voksne.

Tårnlegepladsen
Sidste år vandt Tårnlegepladsen i Fælledparken Danish Design Award 2012 (uddelt af Dansk Designcenter), og er blevet kåret som Byens Bedste Børneoplevelse 2012 af AOK.

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

Her er Københavns tårne samlet i børnehøjde! Rundetårn, Frelser kirke og Rådhustårnet udgør tilsammen den store rutschelegeplads, med en stor rutschebane og en brandmandsstang indeni Rundetårn, en lille rutschebane og et glidegør fra Rådhustårnet, og den lange kuretur rundt omkring Frelser Kirkes tårn. Derudover er tårnene fyldt med detaljer som kikkerter, rørtelefoner, hemmelige spiralgange, et stjerneobservatorium, et klokkespil, en rebbro, og Christian 4.s rebus i Rundetårn.

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

 

                              Bænkebideren

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

Bænkebideren i Nymosen, Gentofte. Med den nye legeplads “Bænkebideren” har MONSTRUM valgt at taget ord og sætninger med ind i legen. Det er gjort ved at fræse 14 små sætninger ind forskellige steder rundt omkring på legepladsen, som børnene skal finde. Det tilføjer et ekstra lære-element og en lille skattejagt, som man for eksempel kan vælge at fokusere på, når man er færdig med at hænge med hovedet nedad..

 

                              Bermudatrekanten

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

Legepladsen “Bermudatrekanten” i Nørrebroparken består af et flyvrag i to dele, bagenden af en galleon, en rutschebane, gynger, en hval, et redningsskib, en sandkasse og en masse balance- og klatreleg.

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

 

                               Edderkoppen og Svampene

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

Edderkoppen og svampene er blevet til i samarbejde mellem boligforeningen Kongevænget og MONSTRUM. Legepladsen har plads til både de helt store klatrekunster, og flyveture ned af svævebane og rutschebane, samtidig med at der er hjørner og rum, hvor man kan gemme sig for de andre, eller bare være lidt alene.

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

 

                                        Trinidad

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

Den store coaster på Søndre Boulevards legeplads er forlist på en sandbanke, og er knækket på midten. På sandbanken og i vandet omkring ligger vragstykkerne spredt ud, og er blevet til et virvar af kasser og tømmerstokke. Lidt væk fra coasteren er tømmerflåden lige blevet færdig, og udgør nu den eneste chance for at slippe væk med livet i behold…

 

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

 

                              Rasmus Klump Land

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

Det populære Rasmus Klump Land for de mindre børn i Københavns Tivoli. I samarbejde med den amerikanske og prisbelønnede arkitekt Jumana J. Brodersen, og Tivolis arkitekt Jonathan Wright, har MONSTRUM designet og produceret over 30 nye legeredskaber til den 1300 m2 store legeplads. Området består af lege-øer forbundet af rebstiger og balancelege, som fører fra skibet Mary, ubåden og tømmerflåden, op til et 9 meter højt fyrtårn, og ned igen.

 

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum

Har du besøgt en Monstrum-legeplads? Eller har du en anden fantastisk legeplads, du vil anbefale?

Der er billeder og beskrivelser fra mange flere fantastiske legeplads-projekter designet af MONSTRUM på www.monstrum.dk.
Har du besøgt nogle af dem? Og har du en favoritlegeplads i dit nærområde, som du har lyst til at dele med os? Skriv meget gerne i kommentarfeltet – vi glæder os til nye oplevelser!

 

No matter how much you love your home, you need to get out now and then. Especially if you have kids! If you (like me) live in a city, it is fantastic that so much effort has been put into making terrific playgrounds for kids. Here in Copenhagen we have quite a few public playgrounds designed by the talented MONSTRUM design team – above are listed some examples in and around Copenhagen.
See more examples from Denmark and surrounding countries at www.monstrum.dk. If you have visited one of these playgrounds, or have another favorite play scape you want to share, we would love to hear about it in the comments below 🙂

 

 

MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum
Artikel
MONSTRUM skaber fantastiske legepladser i byens rum
Beskrivelse
Skrevet af Maria Fynsk Norup – freelance skribent og grafiker - Tag ungerne i hånden og kom ud og leg Uanset hvor glad man er for sit hjem, så skal man
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply