Arkitektur Ceramics Kunst

Det glemmer jeg aldrig: ‘Storywall’

Det glemmer jeg aldrig: 'Storywall'

© Giulio Boem

Under Milano Designmessen i 2013 var denne smukke hvide flisevæg en del af en udstilling. Jeg så den ikke selv, men jeg så billeder af den og læste om den efterfølgende. Jeg var meget fascineret af projektet og proscessen – Nogle gange ser man noget, man ikke sådan lige glemmer. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg ikke har skrevet om The Storywall før her på bloggen, men i dag kom jeg i tanke om den smukke væg og fik lyst til et gensyn. Jeg kunne nemlig godt tænke mig noget lignende på min hvide flisvæg.

Det glemmer jeg aldrig: 'Storywall'

© Giulio Boem

The Stroywall er resultatet af et samarbejde mellem keramiker Alessio Sarri (en af ​​de mest talentfulde keramikere, der bl.a. har samarbejdedet med kunstnere og designere som Sottsass, Natalini, Du Pasquier e Morrison). De smukke ansigter og arkitektoniske fragmenter, som træder ud af fliserne er reproduceret – nøjagtigt efter arkæologiske fragmenter og ruiner fra Museo del Castello Sforzesco di Milano, Museo Civico Archeologico di Milano, og fra Musei Capitolini di Roma.

Disse smukke brudstykker, der bryder den perfekte flisevæg skal minde os om, at fortiden stadig lever i nutiden. Virtuelle digitale modeller af de arkæologiske genstande, er erhvervet ved hjælp af særlige teknikker og prototyperne har været anvendt som keramiske forme. Det er et originalt projekt, der udforsker forholdet mellem design, arkæologi og håndværk på en eksperimentel måde. Jeg er SÅ vild med det og synes både tankerne bag, selve processen, idéen og resultatet er mesterligt.

Det glemmer jeg aldrig: 'Storywall'

© Giulio Boem

Det glemmer jeg aldrig: 'Storywall'

© Giulio Boem

Det glemmer jeg aldrig: 'Storywall'

© Giulio Boem

Se flere projekter her: analogiaproject.com

Det glemmer jeg aldrig: ‘Storywall’
Artikel
Det glemmer jeg aldrig: ‘Storywall’
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply