Ice Ice Baby…
Peppermint & Chocolate chip Ice cream
Ingredienser
6-8 personer
100 g mørk chokolade (gerne Valhrona max 70%)
4 dl sødmælk
3, 5 dl piskefløde
1 vaniljestang, hvor kornene er skrabet ud
(eller alternativt 2 spsk vaniliesukker)
20-25 friske mynte blade – grofthakket
4 store pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
Evt. Pistacienødder som pynt
Tip: For kraftigere pebermyntsmag tilsæt:
2-4 dråber pebermynte essens
![Peppermint & Chocolate chip Ice cream](https://boligcious.dk/wp-content/uploads/2016/07/is_low_res.jpg)
Opskrift: Anya Nøddebo Jensen, simplydanishliving.com Foto + Styling: Malene Marie Møller for Sohome.dk
Læg chokoladen i fryseren i 20 minutter. Hak eller bank den i småstykker.
Hæld mælk og fløde ned i en tykbundet gryde, tilsæt vaniljekorn, vaniljestang, mynte blade og stilke. Bring langsomt i kog, husk at røre rundt så det ikke brænder på. Nedkøl mælkeblandningen og lad den trække i 30-45 minutter.
Mix æggeblommer og sukker i en skål, og pisk til blandingen er lys og luftig. Si myntebladene og vanilje stangen fra, og hæld din ‘myntemælk’ tilbage i gryden. Hæld æggemassen i gryden, og opvarm langsomt mens du rører rundt. Bliv ved indtil at massen er blevet tyk, og lind. Pas på at det ikke bliver for varmt, så skiller det. Tag gryden af varmen, og lad massen køle helt ned. Rør evt. lidt rundt, så der ikke kommer skind. Sæt massen i fryseren (du kan også bruge ismaskine). Bruger du fryser, skal du huske at røre hver halve time. Frys isen i ca. 1,5 time og rør så chokoladen i. Frys atter isen, så den bliver helt gennemfrosset.
TIP: Server evt. isen i vafler. Vi har pimpet vores vafler ved at dyppe dem i mørk chokolade og derefter i knuste pistacie nødder.
Læs også
![Peppermint & Chocolate chip Ice cream](https://boligcious.dk/wp-content/uploads/2016/07/is_low_res-225x300.jpg)
![Boligcious](https://boligcious.dk/wp-content/uploads/2017/09/image_rich_snippets_boligcious.jpg)
No Comments