Mad

Fashion-kaffe: DALGONA

Nogle gange, så rammer der sådan en kæmpe bølge af et mode-fænomen, og den skyller ind über alles som en tsunami:-) Du husker vel godt blogger-blomsterne (unicorn buketterne, indfarvet brudslør) – de marmorerede påskeæg og Matcha teen (som jeg synes smagte fuldstændig afskyligt, men som alle andre end jeg elskede ;-)… fænomener der pludselig ud af det blå ses alle steder. Du er helt sikkert, hvis du er flittig observatør på Instagram støt på: ‘Dalgona kaffe’ – Jeg ser ‘Dalgona kaffe’ allesteder! Den sidste uge har jeg ikke kunne scrolle gennem mit instafeed uden at støde på den “nye” kaffetrend, som mange mener kommer fra Korea? what?

Jeg har selvfølgelig også kastet mig ud i at lave kaffen, og jeg er lykkelig – mest fordi, jeg endelig har fundet opskriften på den iskaffe jeg drak 3 stk. af om dagen i vandkanten sidste sommer på den græske ø Aegina. Jeg elskede den kaffe, og i Grækenland mener man altså, at det er dem der har opfundet iskaffen – og særligt denne version. Jeg holder med grækerne 🙂 Jeg tror, at det er dem der står bag denne magiske iskaffe – for Dalgona er i virkeligheden bare en iskaffe med kaffeskum, og den har eksisteret i mange år, men nu er den altså blevet en insta-darling og jeg er glad! Glad fordi nu kan jeg på ganske kort tid og ret let lave min egen Græker-kaffe (ja ja ja… jeg ved godt at Græker-kaffe lyder sådan ret proletar-agtigt sammenlignet med Dalgona, men for mig vil det altid være græker-kaffe 🙂
Skal du med på den “nye” kaffetrend? Hvis ja, så får du da lige opskriften af mig herunder 🙂

D A L G O N A K A F F E

INGREDIENSER:
2 tsk. instantcoffee
2 tsk. sukker
2 tsk. kogt vand
en 3/4 kop mælk
isterninger
SÅDAN GØR DU ( det tager 5 min. max)

Hæld instantcoffee, sukker og kogtvand i en skål. Pisk med mælkeskummer eller håndmixer, eller håndkraft til massen bliver cremet, som en let pisket flødeskum.
Læg isterninger i dit glas, hæld mælk på og læg skummet ovenpå din drik og så er den færdig.

TIP: altså hvis du drikker den som den er, så får du bare en kop kold mælk og et giga kaffe overskæg 😉 Den skal røres rundt. Jeg er godt klar over, at den så ikke er helt så pæn som når man tydeligt kan se overgangen mellem mælk og kaffe, men den skal jo smage lækkert ikke? Del derfor din Dalgona creme i to portioner. Rør den ene del af cremen sammen med mælken i dit glas og læg så den sidste del af cremen ovenpå. God fornøjelse med din græker-kaffe 😉

Her får du lige et snapshot af min Aegina-græker-iskaffe fra i sommer <3 Jeg lyver ikke når jeg siger, at vi kørte 3 stk. ned om dagen – vi var på Aegina i 10 dage, det kunne mærkes i bukselinningen da vi kom hjem 😉

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply