Kunst VÆRD AT BESØGE

Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"

Da jeg modtog en invitation fra Galleri Benoni til Kasper Eistrups første soloudstilling, satte jeg straks kryds i kalenderen! Herefter skrev jeg tilbage, om jeg kunne få lov til at låne Kasper til et interview – Jeg tænkte, at han var alt for travl, men hvor intet vover intet vinder. Og jeg vandt – jeg vandt 15 min. i telefonen med Kasper og det er jeg rigtig glad for, for nøj hvor er han rar og imødekommende og ydmyg at tale med. 15 minutter går hurtigt, alt for hurtigt, jeg håber, jeg får ham lidt længere en anden dag. Jeg syntes dog, at jeg blev lidt klogere på kunstneren Kasper Eistrup – Det håber jeg også du gør…

Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"

 

Hvor længe har du dyrket kunsten sådan for alvor?

Det er svært at sige, den har jo været i mig altid, men ca. 15 år. – Jeg afholdte min første udstilling i 1999

 Er du autodidakt kunstner eller er du skolet?

Jeg er vokset op med kunsten. Min mor er kunstner og har malet hele min barndom. Redskaber og maling var altid tilgængeligt, så det kom helt naturligt. Min mor har altid opmuntret mig til at bruge hvad der var og bakket om min interesse for at tegne og male.

Da jeg var 14 år gik jeg på Disneys Animationsskole på Krebs Skole, Østerbro, hvor jeg lærte en masse, men jeg har ikke gået på billedskole eller kunstakademi – jeg er selvlært.

Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"

Hvad inspirerer dig?

Mennesker, jeg finder inspiration i menneskerne omkring mig, min familie og mine venner, men også fremmede på gaden som har et interessant ansigt. –Og så er jeg manisk besat af kunstbøger og finder meget inspiration i dem. Jeg besøger også mange udstillinger.
Jeg vil gerne kunne se tilbage på min kunst og se en forlængelse af mit liv på lærredet – det er målet

Er der en rød tråd mellem din musik og kunst?

Jeg skelner slet ikke mellem min musik og min kunst. Det er begge steder hvor jeg giver udtryk for det der sker inde i mit hoved – mine følelser. -Om jeg udtrykker det gennem musikken eller min kunst betyder ikke noget. Når jeg maler er penslerne mine instrumenter. – Min musik og mine billeder er ud-fakturerede følelser.

Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"

 En af grundene til at Kashmir gik på stand by, var det for at du kunne få bedre plads til kunsten?

Kashmir har spillet sammen i 25 år – Det er meget længe – vi var gået fra at være forskellige individer til at være en enhed. Vi trængte til at gå hver vores egen vej, og blive 4 forskellige individer igen. Vi har udgivet 7 plader, vi har ikke pt. en 8’ende plade i os, om den kommer engang, ved jeg ikke.

 Hvordan har du haft tid til både musik og kunst?

Det er har jeg heller ikke, det har været vanvittig svært at balancere det hele, og det har næsten altid passet sammen med, at en udstilling kom sammen med en pladeudgivelse. Inspirationen kommer jo samme sted fra, så derfor er det altid smeltet sammen – Det har været umuligt at køre musikkarriere og kunsten samtidig, der er simpelthen ikke nok timer i døgnet. Derfor glæder det mig, at jeg nu kan prøve at fokusere 100% på kunsten.

Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"

 Hvordan er din arbejdsproces / arbejdsgang?

Det er et sjovt spørgsmål , for jeg har nemlig altid ønsket af være fri i mit arbejdsliv. Tanken om at stå op hver morgen, tage den samme skjorte på og møde op til en chef og møde i et fast tidsrum har altid ligget meget langt væk. Men nu er det sådan, at jeg står op hver morgen, og når ungerne er afleveret tager jeg ind i mit atelier – maler og tager afsted om eftermiddagen for at hente børn.

Så du er meget struktureret i forhold til hvordan og hvornår du maler?

Ja, jeg har brug for at have fri sammen med min familie, både efter arbejde og i weekenderne, så der arbejder jeg ikke. Selve arbejdsprocessen er måske ikke så struktureret, der er en meget lang indledningsfase, hvor det hele sker oppe i mit hoved, og jo tættere vi kommer på deadline, så begynder der at ske noget – Jeg arbejder, som de fleste bedst under pres.

 Kan du nævne et par kunstnere som er dine favoritter?

Peter Blake er meget inspirerende og virkelig spændende – han har bl.a. lavet pladecover til Beatles i sin tid.
John Copeland – meget aggressivt men vildt fascinerende, ham skal du slå op, han er vild

 


 

Fernisering og ANMELDELSE af BOOK OF LOVE

Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"

Fra den 27. marts til den 5. maj 2015 kan du opleve Kaspers første soloudstilling BOOK OF LOVE på galleri Benoni i Store Kongensgade 40 i København. En udstilling, som næsten kunne melde udsolgt før selve ferniseringen.

Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"

Jeg troppede op på Galleri Benoni på ferniseringsdagen, for at se udstillingen og for at ønske Kasper et stort tillykke. Jeg var godt klar over, at der ville være mange mennesker, men at der var kø ude på gaden, og at det ville tage mig 40 min. at nå gennem menneskemængden for at trykke Kasper i hånden, kom lidt bag på mig – Det var næsten som at være til en Kashmir koncert, og jeg glædede mig meget over at modtagelsen af Kaspers kunst var så bragende flot, for hvor må det kræve meget mandsmod at springe ud som kunstner efter en succesfuld musik-karierre – Der er en del klichéer at slås med.

Tankerne bag udstillingen BOOK OF LOVE kan du læse i mit tidligere indlæg lige her

Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"

Det var svært at få ordentlig plads til at nyde Kaspers billeder live denne fredag aften, men jeg nød at høre masser af snak og folks analysering af Kaspers malerier. Stemningen var varm og høj, og der var mange positive tilkendegivelser. Selv blev jeg ret opslugt af de store smukke malerier. Et er at se dem her på nettet, men at stå overfor dem er noget helt andet og det synes jeg du skal unde dig selv.

Jeg var imponeret over hvor godt mikset mellem de mange forskellige kunstteknikker spillede sammen. De smukke lag i oliemalingen som man kun rigtig kan se i virkeligheden, giver malerierne en dybde og skønhed som ikke kan gengives på foto. Følelsen af at stå overfor et portræt og blive grebet af en historie, at blive ført ind i et for mig fremmed menneskes liv ramte mig – det var en stærk oplevelse. Jeg følte mig ikke alene, da jeg stod der overfor disse portrætter tværtimod, jeg følte et nærvær og en personlig relation til de her mennesker på billederne, og jeg blev nysgerrig på at vide mere.

Jeg bliver nødt til at tage tilbage på Galleri Benoni og opleve Kaspers kunst i ro og mag, for jeg fik ikke alle historierne med og der er mange historier i disse billeder, det er i sandhed en KÆRLIGHEDSBOG – Bravo!

 

Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"

Fra vinduet ud mod gaden hænger en kæmpe BOOK OF LOVE i en smuk ramme lavet af Købenavns Snedkeri. Fra gaden ses bogens omslag the BOOK OF LOVE. Når du træder ind i galleriet og ser vinduet fra den anden side er det som at træde ind i bogen, Kasper personlige bog om kærlighed. Super cool fundet på og sikke en velkomst.

Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"
Artikel
Interview: Kasper Eistrup om "Book of Love"
Beskrivelse
Da jeg modtog en invitation fra Galleri Benoni til Kasper Eistrups første soloudstilling, satte jeg straks kryds i kalenderen! Herefter skrev jeg tilbage, om jeg kunne få lov til
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply