Kunst VÆRD AT BESØGE

"BOOK OF LOVE" – udstilling af Kasper Eistrup

”Tænk hvis der fandtes sådan en ”Book of Love” – En bog med svar på alle spørgsmål om kærlighed”

…denne tanke opstod i Kasper Eistrup og den blev omdrejningspunktet – startskuddet til hans første soloudstilling – ”Book of Love”, som finder sted disse dage på Galleri Benoni, Store Kongensgade 40, i København.

"BOOK OF LOVE" - udstilling af Kasper Eistrup

At Kasper springer ud som kunstner, er ikke bare en dille – Kasper har i over 15 år ikke blot udtrykt sig gennem hans musik i bandet Kashmir, han har også udtrykt sig gennem sin kunst. At være en del af et succesfuldt band, som har udgivet 7 albums, afholdt masser af koncerter og taget på lange turnéer, efterlader ikke meget tid til andre passioner. Derfor er det primært musikken vi kender Kasper Eistrup fra – Min fornemmelse siger mig, at det kommer til at ændre sig i fremtiden!

Det er ikke til at sige, om vi kommer til at nyde Kasper på musikscenen igen, men jeg fryder mig over, at vi kan nyde hans kunst i en mere visuel form, på en scene som han helt sikkert har berettigelse til at stå på. Jeg glæder mig meget til at følge ham, jeg synes han viser et kæmpe talent for billedkunst.

"BOOK OF LOVE" - udstilling af Kasper Eistrup

Fra pressemeddelesen:
Kasper Eistrup maler med olie, tegning, kobbertryk, litografi, plakatkunst og installationer. Den mennskelige er oftest den røde tråd i hans maleri er, og han kan lide at kredse omkring karakterer, som balancerer på kanten af deres egen menneskelighed.

Udstillingen “Book of Love” er en række iagttagelser af hvordan kærlighed, tiltrækning og instinkt kan påvirke og forme liv på dybt forskellig vis, og i billederne ser man både en tilspidsning af hans hidtidige stil, men også nye sider af et udtryk, der er under stadig udvikling.

Kasper Eistrup siger om udstillingen:

“Book of Love bygger bro mellem mine stregtegninger og min tilbagevenden til oliemaleriet. Værkerne er en række nære portrætter af personer fra min familie og inderste kreds. Men der er også flere fremmede blandt mine motiver – jeg har aldrig været bange for at stoppe folk på gaden, hvis jeg føler en umiddelbar forbindelse eller synes, de har et interessant ansigt, jeg kan bruge i et af mine værker.”

"BOOK OF LOVE" - udstilling af Kasper Eistrup

”Undskyld, jeg stopper dig, men du har et interessant ansigt, jeg kunne godt tænke mig at male dig?” – Kasper kan godt finde på at stoppe et fremmede menneske på gaden som han kan se en historie i.

Hvad ville du sige til at blive stoppet på gaden af Kasper Eistrup med det spørgsmål? – Ville du blive smigret eller skræmt? Jeg tror jeg ville blive lidt forvirret, jeg ville nok kigge mig over skulderen for at sikre mig, at det var mig han talte til – dernæst ville jeg nok rødme, tænke mig om og svare….

Hvad ville du svare?

Det ville da være en kæmpe ære at blive malet af en dygtig billedkunstner, men det kræver også mod tænker jeg. Man er modig at stille op, fordi hvad ser en kunstner som Kasper Eistrup i dit ansigt? hvad fortæller han med sin pensel, synes han du er smuk…? gammel…? -hvad ser han, hvordan formidler han det og kan du lide hvad han ser i dig?

Hvad ville du svare? Ville du lade ham male dig? – Jeg tror det kunne være en ret fantastisk personlig rejse.

Senere i dag kan du læse mit interview med Kasper Eistrup og min anmeldelse af udstillingen.

"BOOK OF LOVE" - udstilling af Kasper Eistrup

 

"BOOK OF LOVE" – udstilling af Kasper Eistrup
Artikel
"BOOK OF LOVE" – udstilling af Kasper Eistrup
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply