INTERIØR

Interview: Chinorocks om "Fuck Them Bitches" -en ny serie fra Design By Us

(for English version scroll down)

I går fik du en teaser, som lagde op til dette indlæg. Hvis du ikke så indlægget, så klik her og tjek den lille alt for fede film!

CJ-SYV af Chinorocks & Joachim7inch og Design By Us er et projekt baseret på Design By Us’ “Skinny Bitch” og “Fat Bitch” stol og sofa, som repræsenterer den fysiske del af projektet, hvor den informerende og kunstneriske del vises i form af billeder og filmen – en kanal hvor der bliver kastet nogle spørgsmål op, som tilskueren kan reflektere over.

Interview: Chinorocks om "Fuck Them Bitches" -en ny serie fra Design By Us

 

Jeg mødte Jonathan Soriano aka Chinorocks, og interviewede ham om projektet:

Hvor er sammenhængen mellem jer og Design By Us?

Jeg mødte Rasmus Larsson (designer og ejer af Design By Us) flere år tilbage gennem en fælles ven. For ca. 3 år siden rykkede jeg ud til deres fantastiske showroom og kontor faciliteter, hvor der sidder en masse fantastiske kreative mennesker.

 Hvor kom inspirationen til projektet?

I tiden hos Deisgn By Us var den tilbagevendende diskussion omkring hele den klassiske minimalistiske stil, -en diskussion der fyldte/fylder meget, og som handlede om de store danske designere. I den årelange diskussion blev jeg så bevidst om de her designklassikere, at det kom til et punkt hvor jeg så de samme designs alle vegne i den private sektor, kommunalt og offentligt. Sågar i mit eget hjem vil du finde disse designklassikere. Det fik min hjerne aktiveret. Er reproduktion af klassikerne godt for noget andet end landets image og økonomi? Har det hæmmet design generationerne efterfølgende? Var de store danske designere bare så gode, at de fylder så meget idag? Kommer det til at devaluere klassikerne på sigt? Er det forbrugerne der er slaver af trenden? Hvem er ”the bitches” i dette spil?. Det er præcis sådanne spørgsmål, vi vil have vores publikum til at tænke over, og der er egentligt intet nyt i det, det er bare noget både vi og Design By Us, syntes der kunne være interessant at adressere.

Hvorfor faldt valget på denne møbelserie?

Jeg elsker den klassiske 50’er følelse der er i Bitch-serien af Design By Us og med vores koncept følte vi at det var skæbnen. Navnet, beskrivelsen og vores projekt, tjahh… man skulle næsten tro, at den var designet til formålet. Vi har blot skiftet materialet og farven på sofaen og stolene, så det passede ind I den æra vi bl.a. referer til (50’erne) og syntes personligt at det er smukt.

Fortæl os kort om filmen og fåret?

Handlingen og temaet kom relativt hurtigt. Den tilbagevendende diskussionen som nævnt tidligere, gav Joachim7inch og jeg trangen til at gøre noget anderledes, noget uventet ved projektet, -altså det man mindst forventer. I den omtalte diskussionen handler det om, at Design By Us vil videre i teksten, de omfavner provokation, at bryde med normerne og skubbe til grænserne! Joachim7inch og jeg gør det det stik modsatte, vi så sender dem tilbage i tiden! De bliver stylet og i scenesat som var vi midt 50’erne, præcis som vi gjorde med møblerne. I det lille minut filmen kører, kan man se noget symbolik og det er frit at tolke som man vil. Jeg ser en hyldest, en bøn, lidt sjov og Lisette der forførende tæmmer fåret kan man lægge meget i; Er det Design By Us’ trang til at bryde normerne? Er det en bøn til folk om at tænke selv? Er det et opråb til mere selvstændighed?…man kan blive ved. Der er ikke noget nyt i det budskab, der vil altid være følgere og ledere. Det er for individet at se, og for masserne til at se igennem. Er det mig? Dig? Forbrugerne, De nye generationer af designere osv. Find ud af det for dig selv, og bliv bevidst omkring dig selv.

Kan vi forvente at se noget mere fra denne konstellation?

Det ved man aldrig, afslutter en smilende Jonathan/Chinorocks

 

Interview: Chinorocks om "Fuck Them Bitches" -en ny serie fra Design By Us

Jeg er vild med den stemningsfulde billedserie, som er en stor del af hele projektet! Foto af Casper Lundemann – Er de ikke fantastisk? 

Boligcious.com interview of Jonathan Soriano aka Chinorocks on the collaboration between Design by Us and Chinorocks and Joachim7inch 

The CJ-SYV project by Chinorocks & Joachim7inch and Design By Us is a two in one. The collaboration is based on Design By Us’ Skinny Bitch and the Fat Bitch two seater which represents the physical feature and the series of images and the movie which is the channel that puts a lot of questions up there for the beholder to ponder about.

Where did the connection with the Design By Us team come about? 

I met Rasmus Larsson (designer and proprietor) years back through a mutual friend and 3 years ago I moved my office to their studio which is in an amazing space with really nice people to go with it. 

We asked Chinorocks about the inspiration behind the project: 

In the time we shared office the topic of conversation that came up the most, was how amazed the DBU team was of the conservatism and peoples unwillingness to work away from the design classics, the whole less is more has come to an extent where almost everybody has more or less the same furniture, be it corporations, municipal/government entities and private customers you name it. Believe it or not, my own home is filled with these classical pieces. This awareness brought a lot questions to mind. Is reproduction of the classics good for anything but the country’s economy and image, does it devaluate the classics but what about the existing and upcoming generation of Danish designers? Are they being held down or are they just not good enough to break through the talent from the 50’s and 60’s, is it the consumers who are slaves to the grand masters? So who are the bitches in this game? And these questions you can mirror on to everything else in life. This is something that we would like people to think about in our collaboration. It is nothing new, it is just something that we needed to address. 

Why the pieces you decided to work on? 

We loved the classic feel to the Bitch series by Design by Us and with the concept we had in mind it just had to be based on these designs. I mean their own description of the series being a 50’s feel, the name, all we had to do was change the material and the color which was so typical for that era, that I feel it was a match made in heaven. 

Tell us about the movie and the sheep? 

The idea to the movie came relatively easy. The topic of discussions, which I mentioned earlier, made Joachim and I fiddle with the project the way you’d least expect. In our discussions Design by Us wants to move on, wants the consumer to move on, they embrace provocation, breaking down norms and pushing the limits. Then we abruptly send them back and their furniture back in time by styling them from the time that is dominating the market right now. In that little minute the movie is running you will see symbols and it is open for interpretation. I see salutations, fun and games, I see pleading and Lisette that seductively tries to tame the sheep and you can put into to it whatever you want; Is it Design by Us’ urge to break down the norm, is it a pleading for the masses to think for themselves, a cry for independence etc. It is nothing new and there are always going to be 

trends and followers. It is for the individual to see and for the masses to see through. Is it me, you, the consumer, the generations of new designers that flock in to the system on how things work? You work it out and become aware of your own state. 

Could there be another project looming in the future? 

You never know! 

Interview: Chinorocks om "Fuck Them Bitches" -en ny serie fra Design By Us
Artikel
Interview: Chinorocks om "Fuck Them Bitches" -en ny serie fra Design By Us
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply