D.I.Y. Soveværelse (Bedroom)

Boligcious laver soveværelse

Som den trofaste læser ved, har jeg gennem lang tid skulle lave mit (sorry….. vores:-)) soveværelse om. Da vi for et par år siden fik en lille dreng, delte vi vores store soveværelse op i to. Vi fik naturligvis det mindste og mørkeste af de to værelser. Til at starte med rykkede vi bare vores møbler ind i det nye værelse og prøvede at gøre det lidt hyggligt.

Pladsen var dog for trang, og pga. skrå vægge og et højt hovedgærde, kunne vores seng kun stå placeret i et hjørne. Dvs. at den ene skulle kravle over den anden, når man skulle ud af sengen. Det er jo ikke så slemt, det er der mange der gør, men når man også er udstyret med skråvægge, så bliver det hurtigt lidt klaustrofobisk.

Jeg besluttede derfor at bygge min (sorry… vores) egen seng. En seng bygget op på kommoder, så vi samtidig kunne have al vores opbevaring i sengen. På den måde kunne vi slippe af med de tunge møbler og holde soveværelset så let som muligt.

Processen

Jeg havde jo drømt om det her lækre stofbetrukne hovedgærde, jeg ville lave. Desværre var der ikke plads. Kommoderne er nemlig høje og når madrassen kom på, startede væggen med at skråne. Derfor besluttede jeg at male hele den nederste del af væggen mørk grå. Den skulle skabe den hygge som et hovedgærde ville have gjort. (okay ret skal være ret, det er min datter der maler).

Boligcious laver soveværelse

Vi købte 10 MALM kommoder fra IKEA, 249 kr. per stk.  Når du har samlet de første to kommoder, så går du lidt kold, og så er der lang vej igen, derfor trak det hele lidt ud. MEN det er altså et genialt møbel til lige præcis det her projekt.

Boligcious laver soveværelse

Boligcious laver soveværelse

Kommoderne er sengens stel, og sengebunden er MDF plader, som vi fik skåret til i et byggemarked. MDF pladen skulle være 160 x 200 cm. Vi valgte dog at få skåret den i tre dele, altså 3 plader der hver målte 160(madrassens bredde) x 60 cm. Den kloge vil nok allerede nu tænke: 3×60=180 og sengen er jo 200 cm, men vi valgte at gøre det sådan, fordi der mellem hver plade og ved hovedenden, er et mellerum på 10 cm. På den måde kommer der luftcirkulation og madrassen kan komme af med varmen.

Sengebunden er skruet fast med en masse skruer, direkte ned i kommodernes top (mål først og køb skruer der har den rette længde så du ikke går igennem.

Det store hulrum under sengen mellem kommoderne, er guld værd. Her kan være 2 x 3 bedroller stablet oven på hinanden (Opbevaring af: vintertøje, ekstra dyner, rejsetasker, sportstasker…..mv.).

Vi bestilte en hvidlamineret plade som målte sengens bredde og højde, den skjuler hulrummet og giver sengen en pæn afslutning.

Da alt var færdigt var jeg ikke helt tilfreds. Sengen var blevet så høj, at den grå væg forsvandt ned bag sengen. Jeg tog derfor penslen og malede 15-20 cm. længere op af vægge med den går farve, Og det hjalp og giver den effekt som jeg ønskede. Fake it till you make it!

Vi er vilde med vores nye soveværelse, selvom vi lige skulle vænne os til at sove så højt ( kommoden er 55 cm og så kommer madrassen og topmadrassen).

 

TA-DA  – Det færdige resultat 

Boligcious laver soveværelse

Boligcious laver soveværelse

Min kæreste har kun brug for et sted til hans bog. Kobberbøjlen fra HAY passer både flot på bogen, og så husker den ham på hvor han er nået til! Tjek lige, 10 skuffer til opbevaring…. bare på hans side af sengen.

Boligcious laver soveværelse

Jeg har brug for lidt mere opbevaring af magasiner, cremer, læbepomader, bøger osv. Mit natbord er simpelthen en barstol og den fungerer perfekt. Barstolen hedder CUBA og er fra Addinterior, og den er genial til formålet. Man får en meget god fornemmelse af, hvor høj sengen er, når en barstol udgør natbord, men det er faktisk overraskende rart at sove så højt.

Boligcious laver soveværelse

 

Boligcious laver soveværelse

Boligcious laver soveværelse

Det er jo ikke for sjov jeg har mit daglige indlæg: “Dagens Poster”….. -jeg kan ikke få nok, og må indrage soveværelset som galleri. Det er dog planen af billederne, her skal være en del af en stor gallerivæg, jeg skal have i stuen, så de hænger her blot for en stund.

Boligcious laver soveværelse

Lampen har jeg selv lavet. Skærmene er fra House Doctor og er i mat porcelæn. De er ret skønne fordi de har aftryk af plisseringer og flæser, altså en nyfortolkning af gamle fine lampeskærme. Jeg har monteret gule stofledning og samlet lamperne sammen til en lampe.

 

Boligcious laver soveværelse

Såadan! Hvad synes du? Kan du li’ det?

Læg en kommentar og spørg endelig løs:-)

 

 

 

Boligcious laver soveværelse
Artikel
Boligcious laver soveværelse
Beskrivelse
Som den trofaste læser ved, har jeg gennem lang tid skulle lave mit (sorry..... vores:-)) soveværelse om. Da vi for et par år siden fik en lille dreng
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

124 Comments

 • Reply
  Jaqueline Ligaard
  juni 23, 2013 at 18:58

  Tillykke med dit fantastiske nye soveværelse – det er simpelthen SÅ fedt!!!!!!!!!

 • Reply
  Linette
  juni 23, 2013 at 19:08

  Det er så fedt. Og super god ide med sengen og alt den opbevaringsplads. Jeg er helt vild med det. Og sej lampe du har fået lavet. 🙂

 • Reply
  Line Bork
  juni 23, 2013 at 19:11

  Jeg er helt vild med det! Jeg er selv gået i tænkeboks med hensyn til at skulle have frisket mit soveværelse op og hvor har du givet mange gode ideer. Håber I bliver rigtig glade for det 🙂
  /Line

 • Reply
  Winnie
  juni 23, 2013 at 19:26

  Rigtig fed seng. Min mand og jeg er allerede begyndt, at planlægge 🙂 Er det en boxmadras eller springmadras der ligger på ?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 24, 2013 at 10:22

   Hej Winnie
   Tak skal du have. Det er en springmadras vi har.

   Håber at får bygget en magen til og bliver lige så glade for den som vi er:-)

   Kh. Malene

 • Reply
  Kristine
  juni 23, 2013 at 19:38

  Endelig!!! Sorry – men har været så spændt på resultatet 🙂 Det er simpelthen blevet så flot – jeg ønsker mig et soveværelse magen til. Kunne virkelig godt bruge all den opbevaringsplads!
  Håber I bliver rigtig glade for det! 🙂

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 24, 2013 at 10:21

   Hej Kristine

   Jeg er virkelig ked af at du måtte vente så længe. De der 10 kommoder tog modet fra os og vi kunne pludselig slet ikke overskue projektet i vores travle hverdag…… Vi lukkede bare øjnene og håbede på at de vil samle sig selv:-)

   Du skal bare se at komme i gang, det er genialt med al de plads:-)

   Kh. Malene

 • Reply
  Vibeke
  juni 23, 2013 at 19:39

  Pladen for enden der skjuler hulrummet og bedrullerne, hvordan er den fastgjort så man nemt kan komme derind efter vintertøjet ol. ?

  Ps. Den fedeste løsning på en seng, som jeg straks kopiere 🙂
  Tak for en fantastisk blog

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 24, 2013 at 10:18

   Hej Vibeke, tak og tak fordi du synes min blog er fantastisk, det bliver jeg så glad for at høre:-)

   Da jeg lagde indlægget op i går tænkte jeg: “please spørg ikke om den plade”! – ha ha ha jeg vidste naturligvis jeg ville får spørgsmålet. Jeg må indrømme at jeg ikke har fundet løsningen endnu. Jeg overvejer en løsning med velcro eller magneter. Pt. står den og hviler op af, jeg lover at melde tilbage når løsningen er fundet.

   Kh. Malene

 • Reply
  Anne Aa.
  juni 23, 2013 at 19:43

  Siden du første gang præsenterede ideen med sengen, har jeg overvejet at gøre det samme, men har spekuleret meget over enden af sengen – som du jo nu har præsenteret en løsning på 🙂 Men hvordan fungere det med pladen for enden? hvordan har i lavet den, så den nemt kan åbnes og lukkes?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 24, 2013 at 10:16

   Hej Anne

   Åhhh hvor er jeg ked af at du måtte vente så længe. Det traaaak simpelthen sådan ud, pga de kommoder der. Det blev så uoverskueligt at skulle samle dem alle sammen at vi nærmest bare lukkede øjnene for dem et stykke tid:-)

   Mht. pladen for enden…. arghhhh det var lige det sprøgsmål jeg frygtede allemest. Jeg har ikke fundet den endeligløsning endnu. Jeg har tænkt i velcro baner og magnet baner. Jeg lover at jeg nok skal sige til når det er løst, forløbig står pladen bar og hviler op af.

   Kh. Malene

 • Reply
  Vibeke
  juni 23, 2013 at 19:48

  Lige 1 ting til 😉 hvordan med madrassen – glider den ikke nemt på mdf-pladen?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 24, 2013 at 10:14

   Hej Vibeke, jeg regnede faktisk med at madrassen ville skøjte rundt så jeg ville have klipset et skridsikkert underlag under, du ved det man kan købe i IKEA til at anvende under gulvtæpper. Det blev dog ikke nødvendigt, madrassen er ikke til at rokke ud af stedet:-)
   Kh. malene

 • Reply
  Tine
  juni 23, 2013 at 19:59

  Ser så fint ud og rigtig god ide. Hvad har I i midten af hulrummet under sengen for at stive pladen af ?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 24, 2013 at 10:12

   Der er ingen grund til at stive pladerne af, de er tykke nok og i MDF:-)

 • Reply
  Rikke Kopp
  juni 23, 2013 at 21:03

  Det ser helt vildt godt ud! Fede ideer både mht. bog-bøjlen, procelænslamperne og sengen. God inspiration der!

 • Reply
  Lone
  juni 23, 2013 at 21:49

  Så fint Malene! Virkelig. Forvandlingen er bare så fin, og udtrykket et godt miks af noget maskulint og noget feminint. Og så er jeg helt vild med al den plads til opbevaring. Kunne vi virkelig godt bruge herhjemme. Tænker på, om man vil kunne lave to børnesenge/juniorsenge ud fra samme princip? De deler nemlig værelse, og det er ikke fordi vi forvejen flyver i kvm2. Problemet er dog, at jeg er ikke er så handy igen…hm. Men dejlig med inspiration:-)

  KH Lone

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 24, 2013 at 10:10

   Tak Lone.
   Du kan sagtens overføre ideen til drengene. Du kan evt lave en laaaaang seng på 3-4 meter (afhængig af hvor længe de skal dele værelse….. Køb det antal kommoder som passer til den længde sengens skal have. Du kan evt. købe en ekstra som kan dele de to sene og fungere som natbord for dem begge:-)

   Sengen kan stå op ad en væg. Da kommoderne er 48 i dybden skal de placeres mindst 12 cm. fra væggen (gerne længere hvis du vil have en kant så der ikke er så brat ned.(der er langt at falde). Monter en træ lægte på væggen i samme højde som kommoderne så bunden har noget at hvile på.

   Jeg kan skitsere det for dig en dag når vi får tid til den kaffe:-) Man behøver ikke at være den mindste smule handy til det her projekt:-)

   Knus Malene

 • Reply
  Mathilde
  juni 24, 2013 at 05:17

  Super fint!

 • Reply
  Christina
  juni 24, 2013 at 05:37

  Hold da op hvor er det fint . Går igang med vores soveværelse i næste uge og med det gavekort jeg(vi) vandt så er jeg et godt stykke af vejen. Synes sengen er super fin og det er helt klart en løsning når vi lige har lidt penge til indkøb af kommoder . Lampen er jeg hel vild med . Hvordan samlede du den til en lampe i forhold til ledningerne og den der strømforsynings dims ?

  Tak for lækker blog .
  Kærligst Christina

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 24, 2013 at 10:01

   TAK Christina, og fedt at du kan bruge inspirationen. Mht. lampen så fik jeg hjælp af en som har forstand på det. Du skal bruge to samlemuffer, gerne de gennemsigtige da de har et større hul. Så samler du alle de brune i den ene og alle de blå i den anden, også den ledning som skal være den der fører til strømkilden. HVis du er i tvivl så spørg der hvor du køber mufferne, helst i en forretning for lamper og EL artikler.

   Jeg købte forresten skærmene hos Trendbazar.dk. det er længe siden, men de var på tilbud, så smut forbi og se om de stadig er nedsat.

   Kh. malene

 • Reply
  Heidi Hallingstad Cousin
  juni 24, 2013 at 06:36

  Ser bragende godt ud, Malene! Masser af inspirerende idéer – tak for det 🙂

 • Reply
  Tanja Mathiesen
  juni 24, 2013 at 09:08

  Sikke da en skam at jeg lige har købt en seng i Bilka for kunne SÅ godt bruge alt den plads under!!! Det er meget fedt og skønt!

 • Reply
  Ida
  juni 24, 2013 at 09:46

  Det er blevet super godt og genial idé med kommoderne. Men det ligner, at enden er en stor flade – altså ikke kommoder sat sammen? God idé med bøjlen også. Må vist igang med at være lidt kreativ:)

 • Reply
  Malene Marie Møller
  juni 24, 2013 at 10:24

  Kære søde søde mennesker. Hvor er bare dejlige og positive:-) 1000 tak for al den positive respons. Jeg håber at alle har fået svar på deres spørgsmål, ellers må i lige hive fat i mig igen.

  Jeg vender tilbage her på tråden når jeg har fundet en løsning på ende-pladen og hvordan man fastgøre den.

  Kærligst

  Malene

 • Reply
  Else
  juni 24, 2013 at 12:23

  Hvilken plade har du brugt til at afslutte sengen, altså den hvide som ikke er fastgjort endnu ;-)???

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 24, 2013 at 12:25

   Det er en lamineret plade købt på mål i Silvan. Jeg har dog malet kanterne for at få den helt fine afslutning:-)

   • Reply
    Kathrine Lyhne
    september 3, 2013 at 19:37

    De plader som skal bruges, skal de forudbestilles eller kunne i få de rigtige mål med det samme?
    Det er et super fedt projekt..!! begiver mig selv ud i det i weekenden 🙂

   • Reply
    Kathrine Lyhne
    september 3, 2013 at 19:42

    Var i nødt til at forudbestille de plader som skal bruges, både som bund og enden, eller kan de laves med det samme i Silvan?
    Synes det er et super fedt projekt!! Går selv igang her i weekenden..

    • Reply
     Malene Marie Møller
     september 4, 2013 at 18:27

     Hej Kathrine
     Nej vi fik dem skåret til i Silvan med det samme! Fedt at i skal til at gå i gang, i bliver så glade for det:-)

 • Reply
  Maria
  juni 24, 2013 at 13:29

  Totalt fedt Ikea hack! Genialt! 😀

 • Reply
  Stine F
  juni 24, 2013 at 15:56

  Hvor er det bare blevet flot! Den sort/hvide plakat nederst til venstre (tror der er en flamingo på) – hvor er den fra? Og hvad med lampen på væggen?

 • Reply
  Asta Ojvind
  juni 24, 2013 at 19:01

  Hej,

  How does the mattress stay in place? Edges? Does it move…

  MVH
  Asta

 • Reply
  Ji
  juni 25, 2013 at 06:07

  Rigtig flot!!!! MEn jeg kan ikke lade være med at tænke på hvor meget det må knirke når man vender sig osv 🙂 i og med der er så mange kommoder under? Det er det der gør jeg ikke tør lave samme nummer??

 • Reply
  Dianna
  juli 5, 2013 at 10:30

  Hej Marlene!
  Åh jeg elsker denne idé 🙂
  VI skal lave soveværelse til efteråret, så der skal denne seng helt klart med i planen. Selv min kæreste synes, at det er en god idé ! 🙂

  Vil du ikke give sengen en anmeldelse, når du har taget den ordentlig i brug?

  De bedste sommer hilsner
  Dianna

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juli 7, 2013 at 18:19

   Super Dianna. Vi har nu sovet i den i 3 uger og der er intet negativt at berette, vi sover godt og det er så fedt med al den opbevaring. Eneste lille men, er at man lige skal vænne sig til at den er så høj, jeg er lidt urolig når min søn kommer ind i senge, er bange for han falder ud. MEN jeg kan faktisk godt li’ at sove højt har jeg fundet ud af.

   Kh. malene

 • Reply
  Tine
  juli 17, 2013 at 19:04

  Hej Malene
  Super fed seng og meget inspirerende indlæg! Al den opbevaringsplads – wauw. Jeg kunne godt tænke mig at gøre det efter. Tror du man ville kunne lave sengen med en madrasbredde på 200 cm?
  Dbh Tine

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juli 21, 2013 at 17:48

   Hej tine
   Tak skal du have. Og ja det tror jeg sagtens man kan, bare sørg for at bundpladen er stærk nok. Du bliver SÅ glad for det, ELSKER al den opbevaring vi har fået, tænk der er stadig to tomme skuffer, det havde jeg ALDRIG troet jeg skulle opleve (de er nok ikke tomme længe:-)
   Kh. Malene

 • Reply
  Vibeke Reenberg
  juli 23, 2013 at 21:16

  Jeg sidder og surfer lidt ;-)….er faldet over disse utrolige senge løsninger fra http://www.resourcefurniture.com/space-savers/queen-space-saving-beds/ito
  men da den koster omkring 60.000 kr….begyndte jeg at lede efter løsninger til at bygge en gemt seng i mit soveværelse da jeg sååå gerne vil udnytter pladsen noget bedre.
  MEN så stødte jeg på din fantastiske side….hold da op…nu har jeg siddet her i timevis og klikket på det ene og det andet…læser så om dit projekt med jeres nye soveværelse…super smart og så anvendeligt. Måske jeg vil prøve noget lignede…eller også prøver jeg at lave en “kasse” af mdf plader med hængsler etc så jeg har min egen seng der kan klappes op. Evt. med et bord eller en sofa foran som der er vist i linket 😉
  Jeg fik den idé at jeres endeplade måske kunne fæstne med nogle hængsler så det er muligt at lukke og åbne nemt???.

  Tusinde tak for din inspiration….jeg skal nu igang med at opsætte tapet, bygge ny seng og lave større garderobe :-)))

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juli 26, 2013 at 16:55

   Hej Vibeke

   Hvor er jeg glad for din positive mail og for at du har fået så mange fine ideer. Hængsler er måske slet ikke så dumt, det vil jeg prøve at tænke nærmere over.
   Fedt at du er tændt på så mange projekter, det skal nok blive rigtig godt:-)

   Ha’ en dejlig aften.
   Kh. Malene

 • Reply
  Maria
  juli 26, 2013 at 18:36

  Meget fin og funktionel løsning:-)
  Skabene i baggrunden: er de hjemmelavede eller indkøbte moduler?

  Mange hilsner Maria

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juli 26, 2013 at 18:48

   Hej Maria
   De er lavet af en tømre:-)

 • Reply
  Helle
  juli 27, 2013 at 21:15

  Mht. at få pladen til at sidde fast kunne man måske hente inspiration i køkken-sokkel. Fra Ikea bliver sokkel-pladen klikket på skabsbenene vha. en plastikbøjle på pladen. Så hvis man kunne bore et slags ben i hver side, op af malmskufferne (på bagsiden af dem), kunne man lime to plastikbøjler på pladen, og så klikke den på plads…

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juli 29, 2013 at 19:40

   Hej Helle

   Det var slet ikke dumt tænkt:-)

 • Reply
  Else
  juli 30, 2013 at 07:25

  Hej M

  Hvad kostede FDM pladerne og den hvide afslutningsplade ca?

 • Reply
  Nana
  juli 30, 2013 at 08:14

  Super flot soveværelse du har fået lavet dig der 🙂 Den neon pink skammel er det en ikea skammel du har malet og hvis det er kan du så huske hvad farven hed?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juli 30, 2013 at 19:09

   Tak Nanna

   Jo det er nemlig IKEA’s skammel. Jeg har brugt en neon pink spray fra Colorama. Du skal male/spraye den hvid først, da du ellers ikke opnår den fede neon effekt.-)

 • Reply
  Lotte Kjær Damsgaard
  september 30, 2013 at 23:20

  Det er virkelig en fin løsning! Hvad har det cirka kostet alt i alt?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   september 30, 2013 at 23:55

   Hej Lotte
   VI er virkelig også glade for den, det er så genialt:-) Kommoderne koster 250 kr. stk. så det er i alt 2500 kr. MDF plader og skruer…. hmmmm jeg vil skyde på den max løb op i 3000 kr.

   Kh. malene

 • Reply
  Mette
  oktober 18, 2013 at 11:44

  Super ide, som jeg lige har kopieret, dog med en boxmadras, så jeg sover endnu højere :). Boxmadrassen sidder fast ved at skrue fire klodser i hvert hjørne, der passer til box-rammen, så den er lige til at “klikke” på. Det er genialt med al den opbevaring. Jeg fik endda plads til en ekstra kommode i gavlen. Opgaven med at samle kommoderne syntes jeg gik meget lettere end forventet – man får jo rutinen. Tak for god DIY vejledning og inspiration.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   oktober 19, 2013 at 21:53

   Fedt Mette og tillykke med din nye seng, hvor er jeg bare glad for at høre at du har brugt min idé:-)

 • Reply
  Monica
  november 18, 2013 at 16:37

  Det er så cool! Min kæreste og jeg skal snart flytte og jeg ville elske at lave sådan en seng. Men der er en som spørger om den knirker og det vil jeg egentlig også spørge om. Jeg er ikke så god til noget der larmer når jeg skal sove:) Fu.. hvor er det sejt – håber meget at kæresten er med på ideen!

 • Reply
  klummefabrikken
  november 21, 2013 at 20:51

  Fantastisk idé som jeg har lyst til kopiere, når jeg snart skal flytte. Er kommoderne skruet sammen eller blot stillet ved siden af hinanden og holdt sammen af mdf-pladerne, I bruger som bund?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   november 23, 2013 at 19:52

   Gør det! du bliver så glad for det. KOmmoderne er ikke skruet sammen, de bliver som du slev er inde på holdt fast af MDF pladen som er skruet ned i hver kommode.

   Kh. Malene

   • Reply
    klummefabrikken
    januar 21, 2014 at 07:11

    Hej Malene
    Jeg har kopieret din idé, og resultatet er blevet fantastisk. Jeg har ikke engang mdf-plader under, da jeg havde en lamelbund på en solid ramme som jeg har skruet ned i kommoderne – på den måde står de også fast.
    Selv om mit soveværelse er så småt, at jeg kun bruge ganske få skuffer på den ene side af sengen, har jeg stadig fuld adgang til 10 skuffer på den anden side og hold da op, hvor kan der være meget!

    Tak for en fantastisk idé!

    • Reply
     Malene Marie Møller
     januar 21, 2014 at 08:15

     YES! Hvor er det bare fedt at du kunne bruge idéen og guiden til sengen! Det er fantastisk med al den opbevaring. Kh. Malene

 • Reply
  Amalie Dusine
  december 26, 2013 at 15:03

  Min kæreste og jeg overvejer kraftigt at kaste os ud i dit sengeprojekt. Jeg er dog lidt nervøs for hvorledes bunden kan holde? Der er jo ikke noget under der støtter op om mdf pladerne?

  Alletiders gode ide når man bor småt 🙂

  • Reply
   Malene Marie Møller
   december 28, 2013 at 07:48

   Hej Amalie

   Bunden holder fint, du skal tænke på, at dybden fra hver række kommode i alt udgør 1 meter, 50 cm i hver side. så hvis i er helt oppe i en dobbelt seng som er 180, er det 80 cm i midten der ikker er understøttet. Pladen er tyk nok til at kunne klare dette. Er i stadig i tvivl så vælg en lidt tykkere MDF plade.

   Kh. Malene.

 • Reply
  Malene Marie Møller
  januar 20, 2014 at 21:36

  Hej Anna. Du kan godt lægge boxmadrassen ovenpå, og så behøver du i virkeligheden ikke at lægge bund på sengen. Min kusine har netop lavet sengen her og lagt boxmadras på.

  Kh. Malene

 • Reply
  Anette Kristensen
  januar 31, 2014 at 08:41

  Hej Malene. Købte Alt for Damerne i går (30/1-2014) og kom til din artikel. Hold da op hvor fantastisk. Jeg er 100% inspireret – har i mange år ikke tænkt på denne “simple” idé, godt at du kan tænke disse kreative tanker. Mit soveværelse er småt – har adskillige skabe, reoler og ovenpå disse masser af kasser. Det er aldrig blevet som jeg ønskede det – alt for pakket, men nu ……. Jeg går straks i gang – 1000 tak for din fabelagtige idé – jeg glæder mig utrolig meget – tænk at ku’ få et soveværelse, hvor man kan ånde og så samtidig ser flot ud. Du er bare fantastisk. Mange hilsener Anette

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 6, 2014 at 09:04

   Kære Anette

   Hvor det glæder mig at du kan bruge inspirationen, du bliver så glad for det. 1000 tak for dine rosende ord, det varmer.

   Ha en dejlig dag, og god fornøjelse med projektet.
   Kh. Malene

 • Reply
  Susanne
  februar 4, 2014 at 09:52

  Hej Malene

  Super god ide med sengen som jeg vil kopiere. Hvad hedder dit klædeskab?

  Mange hilsner
  Susanne

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 6, 2014 at 08:51

   Hej Susanne

   Klædeskabet er faktisk også hjemmebygget af en tømre.

   Fedt at du vil kopiere sengen, du bliver så glad for den.

   Kh. Malene

 • Reply
  Maria
  februar 11, 2014 at 21:50

  Kære Malene,

  jeg skal flytte og skal have lavet en seng – ved at se din, er jeg ret sikker på, at det skal være den løsning.
  Du skriver at din kusine har gjort det med boksmadras og at man ikke behøver bund? Vil det sige, at man bare kan lægge boksmadrassen løst ovenpå reolerne? Eller hvad mente du med at man ikke behøver at lægge bund på?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 14, 2014 at 09:38

   Hej Maria

   I princippet står en boksmadras kun på fire ben eller meder, så der er ikke den store forskel på om den ligger på kommoder i stedet, den for endda støtte hele vejen rundt næsten. Min kusine og flere andre læsere som jeg har hørt fra, har brugt deres boksmadras og sløjfet sengebunden. Det eneste du skal være opmærksom på er at sengen bliver endnu højere med en boksmadras:-)

   God fornøjelse, du bliver så glad for de mange opbevaringsløsninger.
   Kh. Malene

   • Reply
    Maria
    februar 14, 2014 at 10:48

    Tusind tak for svar! Det giver god mening. Det eneste, jeg dog ikke kan lade være med at tænke på, er at reolerne ikke sidder sammen, når madrassen bare er lagt ovenpå? Men det fungere måske fint uden de skrider eller bevæger sig, hos din kusine og de andre med boksmadrasser? 🙂

 • Reply
  Lisa
  februar 23, 2014 at 14:33

  Jeg vil så gerne lave denne seng i min nye lejlighed men kan ikke finde de store ikea malm kommoder med kun 2 skuffe renter er der kun de små natborde elle også dem med 3 skuffer som bliver for højt… Hvor pokker kan jeg skaffe dem?

  • Reply
   Lisa
   februar 23, 2014 at 14:35

   Haha bare glem det kan godt se det nu… Der finde bare billeder på nettet hvor der er brugt store kommoder og dem kan jeg ikke finde

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 25, 2014 at 13:20

   Hej Lisa, go for it! Du finder MALM kommoden her: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/80214549/

 • Reply
  Katrine
  marts 25, 2014 at 10:29

  Hej Malene
  Rigtig fed seng, har også et hold vener der har den 🙂
  Tror du man kan bruge to boxmadrasser i 90×200? Da vores seng nemlig lige nu består af det?
  Jeg vil nemlig virkelig gerne lave denne seng, så det er mere om den kan holde til sådan to? 🙂
  Mvh Katrine

 • Reply
  Katrine
  marts 25, 2014 at 11:15

  Kan man lave sengen når jeg har to boxmadrasser i 90×200?
  Synes virkelig den er smart 🙂
  Jeg har også et hold venner der har lavet den med 140×200 🙂
  Mvh katrine

  • Reply
   Malene Marie Møller
   marts 31, 2014 at 09:02

   Hej Katrine

   Jeg er tror sagtens den kan holde, lægger selvfølglig ikke hovedet på blokken men jeg er ret sikker på at den holder. Det i skal være opmærksomme på når i anvender box madrasser er at sengen bliver endnu højere fordi de i sig selv er ret høje.

   God fornøjelse.

   Kh. Malene

 • Reply
  Helle K
  april 5, 2014 at 15:30

  Hej Katrine
  Fantastisk løsning. Meget inspirerende. Jeg er dog bange for at sengen bliver for høj til os. Vi har små børn. Kan jeres fødder nå jorden, når I sidder på kanten?
  Jeg har forgæves ledt efter en kommode med kun en skuffe, så sengen ville blive lavere. Lige nu overvejer om den nederste skuffe i Malm kommoden vil kunne skæres af, når den samles. Men måske er du faldet over en lavere kommode/skuffeløsning? Tak fordi du delte.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   april 6, 2014 at 20:50

   Hej Helle
   Vores fødder kan ikke nå jorden. MALM kommoden er 55 cm i højden og vores madras er jo også høj, så den gør av at falde ud af. Min søn på tre er faldet ud over et par gange, der er heldigvis ikke sket noget, vi sørger for at der ligger noget blødt på gulvet de nætter hvor han lister ind til os. IKEA har en kommode som vi overvejede netop fordi vi var bange for at den blev for høj. VI valgte den fra fordi vi gerne ville have 20 skuffer i alt. Med denne kommode får du 8 skuffer og så ender den med at blive 220 lang, men så er der jo bare et lille repos. Kommoden får du link til her, den er 10 cm. lavere…. http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/90179927/

   kh. Malene

 • Reply
  Annisette
  april 5, 2014 at 18:35

  Hej! Jeg elsker din ide!

  Hvor tykke er MDF pladerne? Vores seng består af 2 90×200 madrasser så vi har måske brug for en lidt tykkere plader.

  På billedet med stikdåsen ved hovedenden ligner det at der er noget der støtter i midten af sengen hvad er det?

  Hilsen Annisette

  • Reply
   Malene Marie Møller
   april 6, 2014 at 20:42

   Hej Annisette
   Fedt at du kan lide idéen, vi synes også det er en genial løsning. MDF pladerne er 20 mm. i tykkelsen. Stikdåsen er sat fast på vægge v.hj.a. skruer:-)

   Kh. Malene

 • Reply
  Marie
  juni 1, 2014 at 09:29

  Hej Malene.

  Det ser bare SÅ godt ud! Skal dog lige høre, hvordan du kommer ind til de ting du opbevarer under sengen? Og så tænker jeg om man behøver pladen under madrassen, hvis man blot tager det øverste fra en halvandenmandsseng (hvor benene blot er skruet af)?

  Mvh. Marie.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 1, 2014 at 17:17

   Hej Marie. Hvis du har en box madras behøve du ikke bundpladen, du skal dog være opmærksom på at den skal sættes fast til kommoderne på en eller anden måde. Når du bruger en boxmadras, bliver sengen endnu højere, bare lige en note:-) De ting jeg opbevarer under sengen har jeg adgang til når jeg flytter endepladen. Pladen har jeg stadig ikke fået sat fast så den står bare op ad fodenden, men den skal sættes fast på et tidpunkt og tænker det bliver vhja. magneter.

   Kh. Malene

   Ps. spejlet er fra IKEA:-)

 • Reply
  Marie
  juni 1, 2014 at 09:58

  Ps. Hvor er spejlet fra?

 • Reply
  Catrine
  juni 20, 2014 at 13:08

  Hej Malene.

  Fedt koncept, er vild med det og den ekstra plads! Vi overvejer kraftigt at lade os inspirere til en seng derhjemme. Jeg har umiddelbart selv tænkt på at løse det med endepladen ved at bruge sådan et par hængsler a’la det her http://www.xl-byg.dk/produkter/befaestigelse-og-grovbeslag/haengsler-og-kroge/kanthaengsel/pn-hobby-726mm-elforzinket-kanthaengsel.htm – så kan man jo klappe den op og i tænker jeg 🙂

  Tak fordi du har delt ideen, den er virkelig fed 🙂

  Mange hilsner

  Catrine

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 22, 2014 at 13:07

   Super at du kunne bruge idéen Catrine, lad mig endelig høre hvordan løsningen med hængslerne fungerer, hvis du hopper ind i projektet:-)

   Kh. Malene

 • Reply
  Mia
  september 4, 2014 at 11:52

  Hej,

  Super fint værelse:-) Jeg er helt vild med Flamingo billedet. Hvor kan man købe den plakat:-)?
  På forhånd tak.
  Mvh
  Mia

  • Reply
   Malene Marie Møller
   september 8, 2014 at 09:04

   Hej Mia
   Jeg elsker også mit flamingo værk som er illustreret af Louise Overgaard. Flamingoen er udsolgt, den blev lavet i en limited edition, og den sidste er solgt. Kig forbi Louises shop, måske kan du finde en anden skøn fugle du kan lide:-) Link kommer her: http://www.louiseovergaard.dk/shop/

   Kh.Malene

 • Reply
  Sia Rumessen
  december 11, 2014 at 11:45

  Hej!
  Da jeg så din hjemmelavede seng vidste jeg at den måtte jeg også have! Min mand og jeg lavede så sengen i sommers og er super glad for den! Vi har også lavet en hovedgavl til den. Dog står den stadig uden endegavl og det er jeg lidt træt af, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad løsningen skal være? Det er et krav at det skal være let at kunne åbne da vi bruger rummet under sengen til opbevaring. Hvilken løsning har du brugt? På forhånd tak!

 • Reply
  Iman
  januar 19, 2015 at 11:04

  Hej Malene
  Rigtig fed seng. Vil rigtig gerne have den samme. Jeg sidder derfor og kigger på ikeas hjemmeside nu. De malm kommoder du har brugt, kan jeg desværre ikke finde, kan du evt. Uddybe hvad de mere hedder?

  Vh.
  Iman

 • Reply
  Susanne
  februar 3, 2015 at 09:42

  Hej Malene
  Vil gerne bygge en lignende seng til min datter da hun godt kunne bruge al den skønne plads 🙂
  Dog ville jeg bygge den væg-til-væg, men hvad gør man så med de sidste cm hvor der jo bliver et “hul”? Altså fra hvor den sidste kommode slutter og til væggen? Nogen ideer?
  Kh Susanne

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 5, 2015 at 15:07

   Hej Susanne

   Du kan sagtens lave den som enkelmands seng, bare sørg for der en lægte på vægge som sengebunden kan hvile på. Mht. det lille hulrum er det jo genialt til opbevaring af ekstra madras eller lign. Du kan få skåret en plade til som afslutter sengens ende i fuld størrelse og den kunne du måske sætte fast på væggen med hængsler så den fungerer som en låge.

   Kh. Malene

 • Reply
  Torben
  februar 23, 2015 at 21:08

  Hej.
  Jeg har nu bygget 2 senge begge 160 brede. For den ene seng har jeg sprøjtelakeret 2 skuffefronter knald røde (lak spray fra Bauhaus). Det gi’r et sjovt asymmetrisk syn. For den anden er der brugt 8 hvide og 2 grå, hvor de grå er placeret i midten.

  I den store åbning påtænker jeg at lave en meget stor og dyb hylde. På hylden vil der blive monteret en simpel anordning til montering af en gavl i fodenden,

  Jeg kunne dog godt bruge Ikeas farve kode for den hvide farve – dette for at male de 3 bundplader

  Tak for en super idé
  Torben

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 23, 2015 at 21:20

   Hej Torben

   Wauw hvor er det bare fedt at høre og sikke en god ide med hylden og farve kombinationerne. Jeg kender desværre ikke farvekoden, måske hvis du kontakter IKEA’s kundeservice.

   God arbejdslyst, det glæder mig meget at du er blevet inspireret.

   Kh. Malene

 • Reply
  Linda
  marts 1, 2015 at 11:52

  Hej Malene

  SÅ er tiden kommet hvor jeg vil give mig i kast med din fantastiske idé. Jeg har netop selv det grå HAY sengetæppe og er nysgerrig efter at vide, hvilken farve på din væg du har brugt? De farver står så fint i tråd med hinanden.

  Tak for en fantastisk blog, som jeg elsker at følge og lade mig inspirere af 🙂

  mvh. Linda

 • Reply
  Patricia
  juni 15, 2015 at 00:22

  Hej Malene!
  Mega fed måde at skabe plads på!
  Tror du evt. Jeg vil kunne få projektet til at lykkedes med en trekvart elevationsseng? 🙂

  Mvh. Patricia

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 15, 2015 at 12:29

   Hej Patricia

   Uhhh der må jeg være dig svar skyldig. Kunne din elevationsseng fungere hvis den f.eks. lå på gulvet? Hvis den kan det, så kan den også på kommoderne vil jeg mene, så det kan du jo teste først.

   Du skal være opmærksom på, at sengen bliver en del højere en normalt. Jeg synes jo det er skønt at ligge højt, men jeg ved ikke, hvordan det vil føles, når man bliver hejst højere op. Ellers kan man jo vælge lavere kommoder – man får ikke helt så meget opbevaringsplads, men lidt er bedre end intet:-)

   Kh. Malene

 • Reply
  Regina
  september 1, 2015 at 21:05

  Wow hvor er det bare kreativt tænkt! Overvejer lidt om det. Kunne være en løsning for os for at skabe mere opbevaringsplads.
  Vi har dog et ret lille soveværelse (3×3,30 m) mon det kommer til at virke for klemt?
  Overvejer om den skal laves af Stolmen kommoderne, så den ikke bliver så høj.
  Hvad angår selve sengen. Vi har 2 x 90×200 boksmadrasser,
  Hvordan skal de fastgøres til kommoderne, for vil de ikke tippe ellers pga. Hullet i midten?
  Hilsen Regina

 • Reply
  Tine Moberg
  september 24, 2015 at 11:24

  Hvordan ligger madrassen fast? Jeg skal i gang med at lave sådan en seng i næste uge, men hvis man bare lægger madrassen ovenpå pladerne, så er der vel risiko for at den glider?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   september 24, 2015 at 12:59

   Hej Tine

   Jeg har gjort det at jeg ikke har malet MDF plade som jeg bruge til bund, så den er ru. Vores madras skrider ingen steder. Alternativt kunne man klips en skridmåtte fast på bundpladen.

   Kh. Malene

 • Reply
  Bianca Britt Nielsen
  september 25, 2015 at 16:01

  Fantastisk idé! Har ledt længe efter en seng med masser af opbevaring og jeres er jo perfekt! Men lige inden jeg giver mig i kast med det, bliver jeg lige nødt til at spørge…. Hvordan i forhold til “aktivitet” i sengen.. Knirker og rokker den meget, eller er den solid nok?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   september 25, 2015 at 20:44

   Ha ha ha… den er helt stabil og står fast som en klippe. Ingen knirken eller knagen.

   Kh. Malene

 • Reply
  Karina rank
  oktober 19, 2015 at 19:49

  Hej.

  Min kæreste og jeg skal til at bygge en seng ligesom i har gjort. Vi har snakket lidt frem og tilbage og vi er lidt i tvivl om hvor tykke MDf pladerne skal Være , kan du huske hvor tykke jeres er ??
  Og sidste spørgsmål. Bliver madrassen liggende eller skal man havde noget som holder den på plads??

  På forhånd tak. Og rigtig god aften

  • Reply
   Malene Marie Møller
   oktober 28, 2015 at 21:20

   Hej Karina, beklager den længe repons. Vores bund er 1 cm. i tykkelse. Madrassen bliver liggenden hos os, bundpladerne er jo ikke malet så de er lidt ru i det. Hvis madrassen skrider, kan i lime en skridsikker måtte (du ved dem an lægger under gulvtæpperne) på bundpladen.

   Kh. Malene

 • Reply
  Signe Borch
  november 9, 2015 at 13:11

  Hej. Sikke en fed ide. Hvilken slags madras har I og bliver den liggende?
  MVh

  • Reply
   Malene Marie Møller
   november 9, 2015 at 19:50

   Hej Signe

   Mange Tak, og ja vi er virkelig glade for den. Da vi byggede den havde vi en alm. Ikea springmadras ovenpå, men den er i mellemtiden udskiftet med en DreamZebra madras. Vi oplever ikke at madrassen skrider, jeg tror det er fordi spånpladerne som den ligger på er ubehandlede, hvilket gør dem lidt ru i det.

   Kh. Malene

 • Reply
  Ms Lund
  november 22, 2015 at 18:14

  Nu er det jo en gammel post. Der er masser af gode ideer og praktiske løsninger i denne post. Men er der vitterlig nok luft til at fugt fra madrassen kan komme ud?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   november 22, 2015 at 20:27

   Hej Ms. Lund

   Vi har ingen problemer haft. Man kan bore en masse huller med et kopbor, eller gøre som os, få savet bundpladen til i mindre stykker så de fungere lidt som lameller. Jeg kan ikke garantere, at det nok, jeg kender ikke kravene, men vi har sovet på den i et par år tror jeg, og der har ikke været nogle problemer.

   Mange hilsner Malene

 • Reply
  Sarah
  november 24, 2015 at 13:00

  Hej Malene.

  Tror du det er muligt at smide to enkelt boksmadrasser ovenpå med samme konstruktions som jeres. Eller bliver det for tungt?

  Mvh. Sarah

  • Reply
   Malene Marie Møller
   november 24, 2015 at 14:46

   Hej Sarah
   Det tør jeg ikke sige, boxmadrasser er jo ret tunge, jeg ville overveje at købe ny madras.

   Kh. Malene

 • Reply
  Jens
  februar 5, 2016 at 10:48

  Hej Malene,

  Har i dækket kanten på MDF pladen med en hvid liste, eller dækker springmadrassen det rå træ?

  Tak for ideen..

  Jens

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 6, 2016 at 07:05

   Hej Jens

   Jeg malede efterfølgende de rå træplader for at få en pæn afslutning.

   Kh. malene

 • Reply
  Tanya
  februar 12, 2016 at 12:29

  Hej Malene
  Er det IKEA kommoder I har brugt? Og i såfald, hvilke?

  mh Tanya

 • Reply
  Jeanette
  marts 1, 2016 at 09:42

  Hej hvordan er det med madrassen og sengen i dag?
  Jeg spekulerer meget i om det ikke er irriterende ikke at have kanter rundt om madrassen, som vi har på vores nuværende seng.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   marts 1, 2016 at 12:20

   Hej Jeanette

   Det fungerer stadig super fint. Jeg har aldrig tænkt over at jeg mangler kanter rundt om sengen

   Kh. Malene

   • Reply
    Jeanette
    marts 1, 2016 at 13:15

    Vi har i dag meder under, ville man kunne lave det med det, eller tænker du at det er bedre at “nøjes” med at gøre som i gør her, netop fordi det er svært at overskue hvordan det med meder ville kunne lade sig gøre. Jeg synes nemlig det er super fedt det med opbevaringen under sengen, da det ellers blot er en støvsamler.

 • Reply
  Katrine Kjerholt
  december 10, 2016 at 11:11

  HVor køber man den hvide afslutningsplade med fine kanter, synes kun det er med rå kanter man kan købe.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   december 11, 2016 at 12:38

   Man kan købe nogle strimler i byggemarkedet som man kan stryge på de rå kanter:-)

 • Reply
  Ulla
  januar 15, 2017 at 12:44

  Hej – jeg surfer netop rundt efter idéer til soveværelset og kom her forbi – det er superfedt.
  Vi har egentlig et stort soveværelse – men der er bare INGEN væg at sætte noget op af. Så der her løser ikke problemet, men det er stadig muligvis en byggesten i min hjerne til den færdige løsning. Tusind tak, fordi du har gidet at dele så udførligt. Jeg synes også det er superfedt at sove højt, og det er perfekt med al den opbevaring under sengen. Tak – og tillykke!
  Mvh ulla

 • Reply
  Mikkel
  februar 14, 2018 at 23:42

  Hvor højt går laminatpladen op i enden? Stopper den ved kanten eller op over madrashøjde? Og fandt du en måde at sætte den fast på? 🙂

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 26, 2018 at 19:39

   Hej Mikkel
   Pladen for enden er lige så høj som kommoderne så den stopper ved kanten. 🙂

 • Reply
  Maria
  april 17, 2018 at 14:12

  Hej Malene.
  Rigtig fed seng. Jeg har lidt planer om at lave en seng til min søns værelse hvor jeg bruger ikea kommoderne (han er 13 år), men er lidt nervøs for højden. Bruger I noget til at kravle derop eller kan man godt komme op i den uden ? Og bliver man træt af at have en så høj seng.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   april 22, 2018 at 16:12

   Hej Maria

   Man behøver ikke noget at klatre op af, den er lige til at kravle op i og nej vi blev ikke træt af det.

   Kh Malene.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   april 30, 2018 at 07:20

   Hej Maria

   Ja den er lidt høj, men man behøver ikke hjælp, måske en lille taburet det kommer an på hvor høj han er. Om man bliver træt af den, hmmm … det er individuelt, jeg gjorde ikke, har den dog ikke mere, men det var kun fordi jeg fik mere plads og ikke havde brug for den mere.

   Kh. malene

 • Reply
  Josephine Rosenqvist
  april 27, 2018 at 19:28

  Hej Malene!

  Hvor er det en fed idé! Jeg er helt vild med det og har selv planer om at bygge noget a la det samme 🙂
  Er der kun Malm kommoder i “siderne” på sengen? Og hvordan fastholdes madrassen så den ikke rykker sig?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   april 30, 2018 at 07:15

   Ja det var en rigtig god løsning da vi boede i hueset der og manglede opbevaringsplads. Jeg have skruet et ubehandlet træplade på kommoderne som blev sengebunden, muligvis pga. træet rå overflade blev madrassen liggenede. ALternativt kan man bruge det der skridsikre underlag som man også bruger til gulvtæpper. Det kan købes i IKEA.

   God fornøjelse

   Kh. Malene

Leave a Reply