D.I.Y.

Inspiration til malede vægge: Half and half

I N S P I R A T I O N
“Malede vægge”

Let’s face it, hvis du skal være fuldstændig ajour med boligtendenserne, ja så kommer du altså ikke udenom at svinge malerpenslen, og det er ikke den tradtionelle hvide malerpensel, nej der skal altså farve på. Det tror jeg efterhånden vi har forstået. Jeg er naturligvis 😉 med og vi har da både grå, støvet grøn og sart rosa på væggene her hjemme. I dag starter endnu et lille malerprojekt på min kærestes søns værelse. Her har vi fundet frem til at vi kun vil male den nederste del af væggen. Dette gav mig inspiration til dagens indlæg. Lad dig inspirere af idéerne her og læs mine tips om, hvordan du får den knivskarpe kant  nederst i indlægget.

Tip:

 • Mal altid den mørkeste af de to farver i bunden, hvis du gør det omvendt kan det give en ubalance og følelsen af at væggen “vælter” lidt.
 • Du kan tilføre lidt elegance ved at sætte en liste lige der, hvor farverne deler sig, som illustreret på et af billederne i indlægget her. Mal evt. listen samme farve som en af de to farver du har valgt på væggen, eller vælg en hvid.
 • Du kan også vælge at tapetsere den ene del af væggen med et mønstret tapet –  jeg ville vælge den øverste del og så male den nederste del en farve (helst en der er mørkere end det tapet du har valgt)

Sådan får du den perfekte knivskarpe kant:

 1. Mål op på væggen og marker med blyant der hvor farveskiftet skal være på væggen.
 2. Mal den lyse del af væggen først (den skal nok have 2 gange). Mal lidt nedover der hvor den mørke farve skal starte.
 3. Når den første del af væggen er helt tør, klæber du malertape langs den markerede linje. Mal derefter malertapen over med den lyse farve (altså den farve du lige har malet væggen med), mal helt over så malingen forsegler tapen. Har du i forvejen en hvid væg og vil blot male den nederste del af væggen så forsegler du tapen med hvid maling, før du maler.
 4. Når dette er helt tørt kan du male den mørke farve. Når du har malet denne del af væggen sidste gang trækker du tapen af, inden væggen er tør. Træk tapen fra venstre mod højre, forsigtig og skråt nedad.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Oliver
  marts 17, 2020 at 09:35

  Rigtig gode tips du kommer med og de her half and half malede vægge, giver bare det fedeste udtryk i rummet. Jeg er helt vild med det spil det kan give. Ligesom man selv kan vælge, at fordele de to farver og “opdele” rummet som det giver mest mening.

Leave a Reply