BLANDEDE BOLCHER UDENDØRS

Lær nyt om din by mens du løber med ny app fra Dansk Arkitektur Center

Nu må I bære over med mig, for jeg har ikke selv prøvet denne app, men jeg faldt over den idag (via missdesignsays) og synes at den var så interessant, at den straks skulle deles! Det er forår og der er masser af gode grunde til at komme ud og bevæge sig – det her er bare endnu en god grund!

Lær nyt om din by mens du løber med ny app fra Dansk Arkitektur CenterLær nyt om din by mens du løber med ny app fra Dansk Arkitektur CenterLær nyt om din by mens du løber med ny app fra Dansk Arkitektur CenterTag en løbetur og lær samtidig nyt om den bys arkitektur!
Den nye gratis iOS app Podruns fra Dansk Arkitektur Center (DAC) er en interaktiv app, der giver dig en ekstra oplevelse på din løbetur. Podruns er løbeture i tidligere industrielle havneområder, der nu er blevet byudviklet – typisk med ny og spændende arkitektur.

Snør skoene og oplev byen
Når du løber kan du vælge mellem et antal ruter af forskellig længde. Du kan følge en fastlagt rute, eller du kan bruge kortet til selv at finde en rute gennem byen. App’en er designet til et behageligt løbetempo, og de forskellige podruns er designet til automatisk at afspille korte historier og facts om byrummet, når du nærmer dig en interessant zone i byen. Nogle steder er der tilføjet dramatiske lydeffekter, for at gøre din løbetur endnu mere spændende.

Podruns-app’en dækker pt. de 4 største byer i Danmark: København, Århus, Odense og Aalborg. Du kan hente app’en gratis i iTunes-store, og du kan læse mere om den på Dansk Arkitektur Centers egen side.

Lær nyt om din by mens du løber med ny app fra Dansk Arkitektur CenterEr du mere til at opleve byen i gåtempo?
Så kan du tjekke Podwalks app’en (dog kun for København).
I iTunes-store står der følgende om Podwalks: Oplev Københavns forandring der, hvor den sker. Podwalks er guidede ture til ny arkitektur og byudvikling i hovedstaden – lige til at tage i lommen og med ud i byen. Brug kortet til at finde historierne. Lydfortællingerne kan afspilles, når du står i nærheden af den arkitektur, der bliver fortalt om.
Du kan også læse mere om Podwalks på Dansk Arkitektur Centers egen side.

Kender du disse app’s fra DAC? Hvis du allerede har prøvet Podruns eller Podwalks, så del meget gerne din mening i kommentarfeltet 🙂


I just discovered the free Podrun app by DAC (the Danish Architecture Centre) today, and had to share! Spring is upon us, and here is yet another great reason to get out and move around in your city.
Podruns presents the rapid urban development of former industrial harbour areas in the city of Copenhagen, Aarhus, Aalborg, and Odense. (Find it here in the iTunes store).
Bring Podruns and a set of earphones on your morning run, and it will automatically feed you stories about buildings and urban spaces along the way. It’s a whole new kind of sightseeing.
When you go running, you can choose between a number of routes of varying lengths. You can follow a set route, or use the map to make your own way through the city.
To start running, simply tap the big, green button at the bottom of the screen. This will start the story. Whenever you approach a point of interest, the story will begin automatically.

If you prefer to discover Copenhagen in a more leisurely tempo, go ahead and check out DAC’s app Podwalks too! (Find it here in the iTunes store).

Lær nyt om din by mens du løber med ny app fra Dansk Arkitektur Center
Artikel
Lær nyt om din by mens du løber med ny app fra Dansk Arkitektur Center
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kathie Burks
  maj 19, 2013 at 22:03

  Podrun App finder din position og afspiller fortællinger om ny arkitektur og byudvikling langs havnen i Aalborg, Aarhus, København eller Odense, når du er i nærheden af den arkitektur, der fortælles om.

 • Reply
  Jarrett F. Gibbs
  maj 20, 2013 at 11:02

  På de forskellige podwalks møder du arkitekter, beboere, borgmestre og kulturpersoner, der guider dig rundt til hovedstadens nye arkitektur og byudvikling.

 • Reply
  Samuel E. King
  maj 20, 2013 at 12:02

  Oplev Københavns forandring der, hvor den sker. Podwalks er guidede ture til ny arkitektur og byudvikling i hovedstaden – lige til at tage i lommen og med ud i byen. Brug kortet til at finde historierne. Lydfortællingerne kan afspilles, når du står i nærheden af den arkitektur, der bliver fortalt om. Podwalks er produceret af Copenhagen X 2007-2011.

Leave a Reply