Stilleben og andre lækkerier

Vindueskarmen

Jeg har fået en kommentar i brevkassen som lyder sådan her:

Hej Malene.
Jeg tænkte om du muligvis kunne lave et indlæg om hvad man skal stille op med sin vindueskarm? Jeg har en helt klassisk vindueskarm der er ca 30 cm. bred, men forholdsvis lang, ca., 2 m. Den kommer tit til at se lidt usammenhængende ud, med en masse elementer, men uden harmoni. Jeg synes det er så svært at gøre den fin og hyggelig, og kunne godt bruge lidt inspiration og tænkte at måske du kunne hjælpe? 🙂

Vh. Louise

Kære Louise

Jeg kender godt det der med vindueskarmene, det kan være sværere end man lige tror. Vindueskarmene i mit hus er også ca 2m lange men kun 8 cm i dybden, dvs. at når jeg stiller nips i vindueskarmene, så kan det nærmest kun stå i en række og derfor må jeg vælge mine opstillinger med omhu.

Der findes jo ikke nogle faste regler, så nu får du mit regelsæt. Lad være med at placer alt symetrisk, som fx en lampe i hver side i den ene karm, og to ens potteplanter i den anden side. Det bliver ofte statisk og upersonligt at se på. Det må gerne se lidt skævt og tilfældigt ud. Beslut dig først for om du vil have en enkel vindueskarm eller en der er fyldt, i mit univers findes der ingen mellemvej, det er enten eller.

Enkelt vindueskarm: Opsæt et lille stilleben af dine yndlingsting i venstre side, feks. 3 forskellige lysestager gerne i forskellig højde, sammen med en æske, lidt keramik dimser og/eller en lille vase. Saml det hele i en gruppe og lad resten af vindueskarmen være fri. Du kan også sætte 2 planter, (De behøver ikke at være ens) sammen og ikke andet. Du kan også lægge en stak bøger i den ene side og en samling forskellige stager i den anden side. Centrer aldrig, altså sæt aldrig en plante eller stager i midten af karmen.

Den fyldte vindueskarm: man kan godt slippe afsted med at fylde vindueskarmen, hvis det nu afspejler den måde de bor på. Her kan man godt lægge et par stakke bøger side om side i forskellige højder, en gruppe stager, et bogstav, en glas montre/klokke m.v.

Her kommer nogle eksempler, de første tre billeder er hjemme fra mig.

Kærlig hilsen Malene

Vindueskarmen

Vindueskarmen

Vindueskarmen

Vindueskarmen

Vindueskarmen

I got a letter in the letterbox which goes like this:

Hi Malene.
I was wondering if you could possibly do a post about what to do with window sill? I have a classic window sill which is approximately 30 cm. wide, but relatively long, ca. 2 m. It often looks a little disjointed, with a lot of elements, but without harmony. I think it’s so hard to make it nice and cozy, and I need use some inspiration and thought maybe you could help? 🙂

Vh. Louise

Dear Louise

I know all about how difficult it can to decorate the Window sills. In my house, the window sills is only 8 cm deep, so my interior can almost only stand in one row and therefore I must choose my setups with care.

There is no overall rules, so now you get my rules. Don’t place interior symmetrical, like a lamp on each side in one frame, and two similar potted plants at the other side. It is often static and impersonal to look at. Decide if you want a simple window sill or a window sill thats filled with nice items, in my universe, there is no middle, it’s either or.

Simple window sill: Set up a small stilleben of your favorite things on the left, like 3 different candlesticks in different heights, along with a box, a little ceramic, and / or a small vase. Gather it all in a group and let the rest of the window sill be free. You can also put 2 plants together and nothing else. Never center your interior. You can also put a stack of books on one side and a collection of different candlelights in the other.

The filled windowsill: you might get away with filling the window sill, if it reflects the way they live. Here you can easily put a couple of books stacked side by side at different heights, a group of candlesticks, a glass display case, etc.

Here are some examples, the first three images are from my home.

Love Malene

Vindueskarmen
Artikel
Vindueskarmen
Beskrivelse
Jeg har fået en kommentar i brevkassen som lyder sådan her: Hej Malene. Jeg tænkte om du muligvis kunne lave et indlæg om hvad man skal
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Nadia
  august 10, 2012 at 23:16

  Hej Malene. Flotte billeder 🙂 skal høre hvor dine lysestage på første billede er fra? De er super fine, kan godt lidt de er runde i starten:)

  Mvh Nadia

 • Reply
  Nadia
  august 12, 2012 at 21:42

  Tak for hurtigt svar! 🙂

 • Reply
  Patrick
  august 18, 2014 at 16:03

  Fedt spisebord! Hvor er det fra?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   august 19, 2014 at 17:55

   Hej Patrick
   Bordet er fra Sacre Coeur 🙂 Jeg er også super glad for det:-)

Leave a Reply