INTERIØR Soveværelse (Bedroom)

3 INDRETNINGSTIPS

Soveværelset

Vi er midt i en voldsom krisetid, og vi holder på vores penge. og vi holder godt nok, mere fast end nogensinde. Desværre er de fleste af os jo også sådan indrettet, at hvis der er noget man ikke må, så kan man næsten ikke lade være 

 

 

Kig fra stue ind i et soveværelse med grå vægge og indbyggede skabe. Hjemme hos boligstylist Malene Marie Møller fra Bolgicious
Mit soveværelse

Jeg laver mange indretningsrådgivninger og ofte skal der virkelig ikke meget til. Du kan lave en ret markant forvandling af et rum, uden det behøver at koste alverden. Her kommer tre tip til, hvordan du kan skabe en markant ændring i dit soveværelse for små penge.

3 GULDKORN TIL SOVEVÆRELSES-MAKE OVER

     1. HOVEDGÆRDE 
Hvis der er noget, der kan skabe skabe en stærk luksusfølelse i soveværelset, så er det en polstret sengegavl. Et polstret hovedgærde som på billedet til højre giver den der lækre hotel-vibe som mange af os rigtig godt kan lide.

      Jeg kan garantere, at bare det at få et hovedgærde bag din seng –  om det er polstret eller i bambus, naturflet eller lameller – bare det at der kommer noget bag sengen, som indrammer den vil gøre en stor forskel. Ellos og Jotex har mange skønne hovedgærde i forskellige materialer, priser og udtryk. Link kommer her:

      ellos.dk – Jotex.dk

Du kan også kaste dig ud i at lave en sengegavl selv! Det er så let, se denne tutorial (som Camilla min kollega har lavet for Silvan)

DIY Sengegavl

     Et andet lille trick: man kan også blot male halvdelen af væggen bag sengen, det vil også skabe en forskel. Brug en mørkere farve, beslut hvor højt du vil male op af væggen. Mål grundigt op og afgræns med malertape. 

 

 

 

Vaskeægte hotel-stemning med sengegavlen her fra Jotex
Vaskeægte hotel-stemning med sengegavlen her fra Jotex
Sengegavl i flet fra Ellos
Sengegavl med stropper fra Ellos

2. MAL ELLER TAPETSER

Hvis der er noget jeg er fortaler for, så er det at male en farve på væggene og lege med tapeter, og gerne på samme tid i et mix. Mal væggen i en farve som er rolig og lækker og som tiltaler dig og harmonerer med resten rummets farver. Hvis du vil give soveværelset et endnu mere personligt look, så udvælg en væg til tapet. Vælg enten et roligt tapet, et funky tapet eller noget midt i mellem.  Jeg finder masser af fede tapeter hos Picment… og jeg kan se, at de har Blad Friday tilbud, så mon ikke du kan gøre en god handel 😉 

 

3. GARDINER

For mig er gardiner en no-brainer, når det gælder soveværelset. Jeg skal have det så mørkt, at jeg skal bruge min lommelygte for at finde min seng. Jeg har en teori om, at jo mørkere der er jo bedre sover jeg… måske det er indbildning, måske er der sandhed i det, jeg ved det ikke, men hvor er det rart, at man lige præcis ved hvad der virker for én selv ikke 😉 

Jeg har mørklægningsgardiner, som sidder fast inde i vinduesrammen og skjuler sig en i box øverst oppe (se nedenstående billede).Desuden har jeg også tilføjet lange velourgardiner, både for at skabe en luksusstemning, fordi det er dekorativt og hyggeligt, men også for at sikre mig total mørklægning.

 

Gardiner der hænger dobbelt. Begge gardiner er lilla. Det tunge yderste gardin i velour er mørke lilla og de florlette inderste gardin er lyselilla.
Dobbelt-gardiner giver den lækreste hotel-stemning. Det tunge velourgardin lukker dagslys godt ude, mens det florlette gardin er skønt om sommeraftnerne til at holde de værste myg ude. Meget smukt og dekorativt.

Jeg gik så all in, da jeg fik nye gardiner for et par år siden, jeg valgte dobbeltgardin. Og hvorfor gjorde jeg det? …. ahmeeeen se på det….. det er jo så flot og hotel-lækkert – jeg ELSKER det virkelig! Det florlette gardin er smukt at have trukket for om sommeren og jeg elsker når vinduet står åbent og vinden skaber bevægelse i gardinet… og så tager det også lige de værste myg om sommeren. Du kan købe gardiner mange steder både Ikea, Ellos og Jotex, men hvis du gerne vil investere så køb noget ordentligt, noget som er speciallavet til netop dit soveværelse. Der er altså kæmpe forskel. Mine er fra Luxaflex. Jeg kan varmt anbefale dem, de kan blandt andet bestilles hos Botex Frederiksberg og Rungsted. 

 

Det var 3 relativt enkle ændringer i soveværelset, ændringer der give en markant og kæmpe stor forvandling og ændringer der kan gøres nogenlunde billigt hvis man lige smørrer ærmerne op selv.  

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply