Opskrift: Bananbrød med rabarber

Min skønne ven og kollega; Søren Staun har netop udgivet endnu en kogebog, denne gang en kogebog med masser af lækre Rabarber-opskrifter. Søren har eksperimenteret med rabarber, og det er altså ikke kun desserter, det er også nye og klassiske middagsretter som koteletter i fad, drinks som Dark & Stormy (Light & Stormy), rabarbersnitter, risotto, banabrød og meget meget mere…

Jeg har fået lov at bringe nogle af opskrifterne her! Jeg har også fået lov at give 20% i rabat OG fri fragt på bestilling af kogebogen. Tast koden: ‘sommerrabat’ når du bestiller, så bliver rabatten automatisk trukket fra. Du kan købe via dette link

pssst… Søren har også lavet en bog og græskar (sæsonen er lige om hjørnet) du får også 20% på den :-)

BANANBRØD

5 små stængler jordbærrabarber
200 g smør
120 g rørsukker
200 g brun farin
2 æg
4-5 modne bananer
1 dl sødmælk
200 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
1ó tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
200 g mørk chokolade
50 g mandler

Smelt smørret og bland det med sukker og farin. Tilsæt æg. Mos
bananerne grundigt og bland dem i sammen med mælk.

De to slags mel, vaniljesukker og bagepulver blandes sammen. Vend
det godt sammen med bananblandingen.

Chokolade og mandler hakkes groft og vendes i dejen. Kom dejen i
en form.

Rabarberne skæres til, så de passer i formen. Tryk nogle af rabarberne
ned i dejen og læg de resterende på toppen.

Bag bananbrødet i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter. Prik i brødet
med en kødnål – brødet er færdigt, hvis der ikke hænger dej på nålen,
når du trækker den op.

Foto og opskrifter af Søren Staun fra kogebogen: ‘Rabarber’

Leave a Comment

Email (will not be published)