Mad

Dahl… Total yndlingsret

D A H L
M E D   H O K K A I D O

Jeg er vild med indisk mad, og Dahl står helt klart som en topfavorit. Det er sundt og super let at lave. Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg skriver at Dahl står på bordet hjemme hos os minimum 2-3 gange om ugen. Dahl kan laves på mange måder og med mange forskelliget ingredienser, det er bare at prøve sig frem. Søren Staun som har bloggen Chefs Season, har netop udgivet en kogebog ‘Overrask med Græskar’ og i denne kogebog er der naturligvis også en lækker opskrift på Dhal med græskar. Søren og jeg arbejder tæt sammen hver dag og han har givet mig lov til at dele opskriften fra den nye bog med jer. Så her skal du få opskriften på en lækker omgang Dhal, genial at spise her i efteråret.

 

DHAL MED HOKKAIDO

600 g hokkaido i tern
3 porrer
2 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
2 tsk røget paprika
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
1 tsk kardemomme
olie
300 g røde linser
1½ liter grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
frisk koriander
4 spsk cremefraiche eller græsk yoghurt

Sådan gør du:

Græskarret klargøres, skæres i tern og vejes af til 600 g. Snit porrerne i skiver.
Krydderierne ristes af i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt derefter græskar, porre og linser og steg lidt.
Grøntsagsbouillon tilsættes og koges langsomt ind ved middelvarme i ca. 1 time. Hvidløget presses
og koges med i de sidste 10 minutter. Server med frisk koriander og cremefraiche på toppen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply