… jep den er god nok, der er en ny kogebogsforfatter i byen og han er en god ven af mig og min tætte kollega – Mine damer og herre lad mig præsenterer
SØREN STAUN
Vi har hver dag i vores lille studie, hvor vi sidder sammen, snakket utrolig meget om græskar det sidste års tid. Vi har har stået med på sidelinjen og hørt om alle de lækre opskrift-idéer Søren har haft, og vi har så hvidt vi nu kunne prøvet at supplere lidt. Vi har kigget på de flotte billeder Søren har taget, kigget på masser af forsideforslag og vigtigst af alt…. vi har prøvesmagt alt muligt lækkert med græskar! Den her bog af dygtige Søren Staun, den er altså værd at kaste sig over! Jeg har prøvesmagt en del og det jeg har smagt, giver jeg en stor thumbs up!
Sådan ser den ud den smukke bog og den kan købes lige her. Jeg har fået lov at bringe en opskrift fra bogen, så du kan prøve før du køber 😉
Bon appetit!
V E G G I E B U R G E R
⊇
INGREDIENSER:
BOLLER
2 dl sødmælk
25 g gær
50 g sukker
500 g mel
3 æg
125 g blødt smør
2 tsk salt
æg eller mælk til pensling
BØFFER
300 g revet græskar (grå type, fx crown prince)
100 g valnødder
50 g havregryn
1 stort rødløg
2 dl kikærtemel (kan erstattes med hvedemel)
1 dl sesamfrø
3 æg
1 dl olie
1 håndfuld frisk timian
1 tsk spidskommen
salt og peber
olie til stegning
FYLD
5-6 store løg
2-3 rødbeder
5-6 gulerødder
1 håndfuld frisk rosmarin og
basilikum
2 dl mayonnaise
frisk spinat
hot sauce
FREMGANGSMÅDE:
BOLLER:
Mælken lunes til 35 grader. Gær og sukker opløses heri. Sigt melet i ad 2 omgange.
Tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt smør og salt. Tilsæt evt. mere mel, indtil dejen slipper skålen.
Ælt i 10 minutter og lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse i en tildækket skål.
Form til 8 boller, kom dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 40 minutter.
Pensl med sammenpisket æg eller mælk og bag ved 180 °C i ca. 15 minutter.
FYLD:
Løgene skæres i skiver og steges i rigeligt smør ved middelvarme, indtil de er gyldne, bløde og karamelliserede.
Rødbeder og gulerødder skrælles og rives.
Basilikum og rosmarin hakkes og blandes sammen med mayonnaisen.
BØFFER:
Græskar klargøres, rives groft og vejes af til 300 g. Valnødder og havregryn køres til mel på en minihakker eller en foodprocessor. Løget skæres og køres helt glat på en minihakker. Bland alle ingredienserne sammen til en fast masse. Lad det stå på køl i 30 minutter.
Form og steg bøfferne på en pande med lidt olie ved middelhøj varme, indtil de er gyldne.
Smør begge sider af bollen med mayonnaisen. Samles med gulerødder i bunden. Dernæst bøffen og bløde løg dryppet med lidt hot sauce. Til sidst spinat og rød- beder.
No Comments