Blog TAKE OVER Uncategorized

RETRO VILLA: Vild med loppefund?

Stylist og billedkunstner Mette Helena Rasmussen, også kendt som kvinden bag Retro Villa, fortæller om loppefund og tendenser i tiden.
RETRO VILLA: Vild med loppefund?
Loppefund og genbrug er ikke til at komme uden om. Slet ikke på TV 2-kanalerne, der hen over sensommeren og efteråret lancerer flere programmer om boligindretning, loppemarkeder og genbrug. Og her kan du opleve Mette Helena Rasmussen som ekspert i TV 2s nye program ”Loppe Deluxe”, hvor hun sammen med ALT for Damernes Boligredaktør Nicola Kragh Riis finder de bedste kup på sommerens loppemarkeder. Vi har bedt hende svare på 5 spørgsmål om loppe-tendensen.

 Hvor vi før hen hyldede den dyreste designersofa, så er det nupersonligheden, vi gerne vil sidde i, lader det til
– Hvor længe har den trend stået på i boligen?

De sidste 15 år har der været en bevægelse, hvor vi er blevet mere og mere bevidste om, hvad vores hjem udtrykker, udstråler og fortæller – om os selv til andre. Og den er kun blevet stærkere af de mange livsstils- og boligprogrammer, der har rullet over skærmen, og som sociale medier som især Instagram har taget fart. Når vi er hjemme, er vi hele tiden på, og vi deler vores hjem i billeder med tusindvis af følgere, som kigger med på det seneste scoop fra den lokale genbrugsbutik, den nymalede væg og vores fødder på sofabordet ved siden af Kähler vasen, og vi svælger os i likes og kommentarer og føler os elskede og som en del af flokken.

RETRO VILLA: Vild med loppefund?

 – Hvorfor er det in – er vi blevet så bevidste forbrugere, at møblerne også skal være bæredygtige?

Jeg tror ikke, det handler om bæredygtighed. Overhovedet. Det er mere en sidegevinst at tingene genbruges og er billigere end det er en egentlig politisk mission at bo med loppefund. For de genbrugte møbler er ikke nødvendigvis billigere! De kan sagtens være dyre – og vi betaler gerne prisen for at få det cool, intelligente og personlige look, som indretning med brugte møbler afspejler. Vi stiler mod, at vores hjem skal fortælle, at vi er kreative, kloge og kan sammensætte brugt loppeguld med nyt – og få det til at se fantastisk ud. Hvis vi ovenikøbet har gjort gode køb og har været heldige at få det til en superbillig pris, så er det et plus! Men det er på ingen måde afgørende. Vi går gerne i selected Retro genbrug, på auktionsites og i antikforretninger og betaler kassen for brugt guld, for så meget tid har vi heller ikke til at rende og lede efter loppefund på loppemarkeder og i ildelugtende genbrugsbutikker.

RETRO VILLA: Vild med loppefund?

-Hvad leder danskerne efter på loppemarked?

Et loppemarked kan være som et computerspil hvor der opnås point: I lykkefølelse… For mange kan det være fuldstændigt uoverskueligt at navigere i et loppemarked, og de kan intet se for bare lort. Den gruppe ender ofte med at samle på noget bestemt, fx et gammelt Aluminia Fajance stel som Sonja, ting med skildpadder på eller souvenirs fra Grønland, og på den måde kan de opnå en lille lykkefølelse hvergang de finder noget til samlingen. Uden at skulle forholde sig til hver enkelt ting på bordene.

RETRO VILLA: Vild med loppefund?

– Hvad betyder det for os, når andre ser, at vi har et hjem med loppefund og genbrugsting?

 Vi vil gerne vise, at vi er kreative. Og ja, vi bor også gerne med IKEA møbler, men ikke KUN nyt hvidt laminat og kunstigt lavpris bolignips. Vores hjem skal afspejle, at vi er kreative, intelligente og kan se forskel på en vintage Lyngby porcelænsvase og en IKEA urtepotte. Vi vil gerne adskille os fra det alt for mainstream look (selve flokken der følger os likende på Instagram) og fremhæve os selv som de skattejægere, vi er og vise vores fund.

RETRO VILLA: Vild med loppefund?

 – Hvad tror du trenden bliver om fem år?

 – Jeg tror passionen for personlig indretning vil fortsætte. Men vi vil blive mere og mere selektive, og vi vil konstant være udfordrede på hvordan vores hjem kan adskille sig som det mest personlige. Fordi hjemmet og det private er blevet så offentligt på fx Instagram og Facebook, og vores følgere kopierer os inden vi selv når at blive træt af vægfarven.

RETRO VILLA: Vild med loppefund?

Vi vil blive mere optaget af at finde de originale fx FDB møbler, Lyngby vaser osv end at shoppe os til de relancerede røvsyge udgaver. Fordi vi vil udskille os. Derfor vil vi konstant være på jagt efter “ting med historie”. Og vi vil være totalt ligeglade med hvis historie det er. Vi vil købe andre menneskers rejseminder og have kalabasser og sydafrikanske masker hængende, så det ser ud som om, at vi været ude at rejse. For vores hjem skal afspejle vores super personlige, berejste og elskede personlighed. Også selvom vi aldrig har været længere væk end Hjallerup Marked…

RETRO VILLA: Vild med loppefund? RETRO VILLA: Vild med loppefund?

Loppe Deluxe’ – en verden af fund!

TV 2 lægger ud med ‘Loppe Deluxe’ mandag 4. august kl. 20.50. Programserien går tæt på de massevis af loppemarkeder, der afholdes hver weekend – året rundt – og hvor tusindvis af ting skifter hænder. Vi sender en række af Danmarks mest ihærdige tingfindere rundt på markeder herhjemme og i udlandet, hvor de skal dyste om at finde ting for 4.000 kroner, der efterfølgende kan sælges videre med fortjeneste. I hvert program dyster to hold – Øst og Vest – mod hinanden. Er teak stadig hot? Eller malede kommoder? Og hvordan ved man, om porcelæn fra Royal Copenhagen er første eller anden sortering? Og hvad kan man sælge det for? Det kan man lære undervejs og få tips til, hvordan gamle ting kan få nyt liv.

TIP fra Boligcious: Kan du slet ikke vente med at se, hvad du skal lede efter på loppemarkederne? Så kig med i Go’Morgen Danmark den 24. juli, hvor Mette Helena Rasmussen og Nicola Kragh Riis gæster studiet og fortæller meget mere om genbrugstendensen i boligindretning.

RETRO VILLA: Vild med loppefund? RETRO VILLA: Vild med loppefund? RETRO VILLA: Vild med loppefund? Billederne er stylet af Mette Helena, udelukkende med de loppefund hun har gjort sig sammen med Nichola de sidste måneder!

RETRO VILLA: Vild med loppefund?
Artikel
RETRO VILLA: Vild med loppefund?
Beskrivelse
Stylist og billedkunstner Mette Helena Rasmussen, også kendt som kvinden bag Retro Villa, fortæller om loppefund og tendenser i tiden. Loppefund og genbrug er ikke til at komme uden
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply