Ikke-kategoriseret

Naked eye


LOOK at me!


Dagens kunstindslag er ret stærkt. Jeg så for nogle måneder siden en video, som florerede på Facebook. Den gik ud på, at fremmede mennesker med forskellig baggrund og herkomst skulle sidde overfor hinanden og kigge hinanden dybt i øjnene i 4 minutter. Videoen påvirkede deltagerne ret stærkt, for der sker noget med os mennesker, når vi lader paraderne falde og kigger hinanden i øjnene længe. Man siger, at øjet er et vindue ind i sjælen og det tror jeg på. Jeg blev selv voldsomt rørt da jeg så videoen og opleve de følelser som fremmede mennesker oplevede med dette forsøg. Nogle græd, andre grinte, og jeg tror på, at nogle forelskede sig og andre fik venner for livet. Det er ikke mange mennesker man får lov at se længe i øjenene, jeg testede det faktisk efterfølgende. Jeg prøvede at holde en fast øjenkontakt med de mennesker jeg talte med. Det kan godt virke grænseoverskridende, og jeg oplevede, at det også var lidt ubehageligt, fordi man føler man overskrider en intimgrænse. Folk kiggede hurtigt ned og blev lidt stille og forlegne. Den eneste, der gengældte min lange øjenkontakt var faktisk min lille søn, og det var en ret fantastisk følelse, og jeg kunne mærke han følte det samme, efter ca 3 min. faldt han mig om halsen og sådan sad vi længe. Hvis bare vi alle kunne kigge hinanden dybt i øjnene, hvordan ville verden så se ud? Måske mere kærlighed, forståelse, accept og mangfoldighed ♥ Jeg vil forsætte mit forsøg.

Videoen jeg fortæller om kan du se her – Den er smuk, jeg synes du skal se den!

Dagens Poster fik mig til at tænke på denne video og gav mig lyst til at dele den med dig. Det er en stærk plakat af Alex Preiss. Dette øje er utrolig smukt og man bliver påvirket af at kigge ind i det… -det gør jeg i hvertfald. ‘Naked eye’ kan købes her

Unknown-5

Naked eye
Artikel
Naked eye
Forfatter
Boligcious

2 Comments

 • Reply
  Louise FB
  august 24, 2016 at 08:10

  Tak fordi du deler den

  • Reply
   Malene Marie Moller
   august 24, 2016 at 13:22

   🙂 Selv tak Louise <3

Leave a Reply