Boligtekstil (Textiles for the home)

1862 by hand

Indlægget er en del af et samarbejde mellem GJD og Boligcious. Ord og holdninger er mine egne.

I et halvt årtusinde har Georg Jensen Damask vævet den smukke og tidløse håndklædeserie 1862 (opkaldt efter det årstal de blev registreret i arkiverne). Det er klart, at Georg Jensen Damask (GJD) er stolte af deres arv, jeg bliver sgu også helt stolt, både på deres vegne, deres medarbejderes vegne og mine egne vegne som dansker. Du som følger med her på Boligcious, kender godt mit kærlighedsforhold til GJD, og derfor følger jeg dem skarpt. Jeg har en svaghed for de gamle designhistorier, særligt, når det er fra firmaer, der dag for dag tilføjer mere historie og på den måde værner om og fremtidssikrer deres designarv. Georg Jensen Damask er fantastiske til at fastholde de gamle traditioner samtidig med at de fornyer sig og skaber nye klassikere med gode rødder til virksomhedens DNA.

1862 by hand

Tænk engang… I 1862 kunne man finde Georg Jensen Damask-vævere rundt omkring på de danske gårde. Kvinder der håndvævede tekstiler for den dengang lille virksomhed Georg Jensen Damask. Det vilde er, at mange af mønstrene de vævede dengang stadig er relevante og eksisterende. Jeg har været i GJD’s arkiver og det var altså den vildeste oplevelse at stå med en dug i hænderne fra 1800 tallet – Det bevægede mig faktisk en del, at opleve håndværket fra en kvinde, der havde levet dengang. Tanken om de mange højtider denne dug havde været vidne til var lidt imponerende, og den er skabt af hænder.

Den oprindelige vævetradition fra 1800-tallet håndhæves i dag som en del af Georg Jensen Damasks Handloom Development Programme. Et projekt, funderet i det sydlige Indien, der støtter det traditionelle håndværk og fremmer uddannelsen af lokale håndvævere i regionen.

1862 by hand             1862 by hand

Serien væves stadig i hånden. Den sirlige og traditionelle væveteknik er fastholdt, men GJD har bragt to nye farvekombinationer i spil, som en opdatering, der passer rigtig godt ind i boligen lige nu. Formsproget er som altid lækkert og æstetisk og designet ud fra det oprindelige mønster fra 1862, og så er håndklæderne altså vævet i en bomulds/hør kvalitet, hvilket er top-cool og det vi alle efterspørger pt.

”1862-kollektionen er et godt eksempel på, at godt håndværk overlever fra generation til generation. For at fastholde vores DNA og samtidig opdatere kollektionen i forhold til tidens tone har vi valgt at kigge tilbage på den kvalitet og vævning, som vi stammer fra. Vi har valgt at genproducere den oprindelige kollektion i en kombination af afdæmpede nuancer, der sammen med det oprindelige stribede mønster klæder kvaliteten og det geometriske udtryk og fint rammer ind i tidens trends”, fortæller Anne Skyum Høgfeldt, designer hos Georg Jensen Damask.

1862 håndklæder kan købes her

 

1862 by hand
Artikel
1862 by hand
Beskrivelse
Indlægget er en del af et samarbejde mellem GJD og Boligcious. Ord og holdninger er mine egne. I et halvt årtusinde har Georg Jensen Damask vævet den smukke
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply