Kunst

ART on Fire

Vi hylder om nogen kunstnere her på Boligcious, og derfor prøver vi med et øje på hver finger, at spotte nye måder at se og bruge kunsten på.

Vi synes derfor, at denne case er ret sjov. 4 kunstnere har indgået et samarbejde med BIC – et firma vi typisk forbinder med kuglepenne, kontorartikler og lightere. 2 af kunstnerne har været featured her på bloggen som Dagens Poster.
Jeg har interviewet alle 4 omkring deres kunst og om tankerne bag samarbejdet med BIC.

(psst…. når du har læst interviewene afsløres en hyggelig lille Give Away)

ART on Fire

 


MONIKA PETERSEN


ART on FireFAKTA:

Navn: Monika Petersen
Hvor: København
Baggrund:  BA HONS Degree Grafik/Illustration
Nuværende arbejdsstatus: Selvstændig; åbner egen butik/showroom i sep.

Web: monikapetersen.com

♦ Fortæl lidt om det værk som du har bidraget med i BIC kampagnen

“Værket CONJOINED er faktisk fra en tidligere serie Linoleumstryk, jeg har kaldt SIDESHOW. Serien består af 6 billeder, der fortæller en fiktiv historie om forskellige kvindelige karakterer, som hver især optræder med hver deres ”skæve” talent eller særhed. Jeg synes Conjoined kunne noget sjovt rent designmæssigt; tvillingerne er delt ved at en ses på forsiden af lighteren og en anden på bagsiden, men de hænger stadig sammen ved deres fælles fletning. 2 sider af samme sag”

ART on Fire♦ Fortæl om din arbejdsproces, hvordan bliver dine værker til? Hvor finder du inspiration?

“Jeg har altid arbejdet med det grafiske udtryk, og jeg finder inspiration i mange ting. Før arbejdede jeg altid figurativt i serier, der fortalte en historie. Nu arbejder jeg mere med form og et mere enkelt udtryk: jeg prøver at bruge kniven som en blyant!”

♦ Hvilke redskaber bruger du?

“Jeg starter med at skære mit motiv i store linoleums plader. Derefter trykker jeg mine billeder på en grafisk trykpresse med håndsving i mit værksted på Amager. Det er vigtigt for mig, at alt er håndlavet, og derfor er det nummererede og signerede kunsttryk

♦ Hvor kan man købe dine værker?

“Jeg har min egen shop på nettet: monikapetersen.com  derudover kan man købe dem i forskellige designbutikker herhjemme og i Udlandet. I Danmark er jeg særlig glad for at være en del af den fine kunstafdeling i Stilleben”

♦ Hvad er dine ønsker for fremtiden, når det gælder din kunst? Vil du gerne kunne leve af det, eller er det blot en hobby – Lad os høre dit drømmescenarie

“Jeg er faktisk så heldig at jeg lever af min kunst nu. Jeg glæder mig meget til 5 september hvor jeg åbner min egen butik/galleri/showroom på Gunløgsgade 7, under etagen tv. 2300 Islands Brygge. Kom endelig forbi…”


SIMON VÆTH


ART on Fire

FAKTA:

Navn: Simon Væth
Hvor: København
Baggrund: Designskolen Kolding
Nuværende arbejdsstatus: Freelance tegner, illustrator og underviser

Web: simonvaeth.dk

 

⇒ Fortæl lidt om det værk du har bidraget med i BIC kampagnen

“Jeg kan godt lide at fortælle små historier i min illustrationer, og det er også det, jeg har forsøgt på i mit bidrag til BIC kampagnen. Det er en lille simpel og åben historie, om en mand med sit cool hår og en fugl som lidt ubelejligt har sat sig i det. Hvad manden tænker, og om fuglen forstår situationen, vil jeg lade beskueren om at bestemme”ART on Fire

⇒ Fortæl om din arbejdsproces, hvordan bliver dine værker til? Hvor finder du inspiration?

“Det er meget forskelligt, men groft sagt er det vel med at få nogle indputs, blande det med lidt inspiration, lade det trække lidt, og så opstår idéerne som regel af sig selv.
Min inspiration kan komme mange steder fra, både fra nye kontemporære tegnere, men også fra gammel folkekunst eller kalkmalerier. Jeg har en stor kærlighed for det skæve, uskønne og umiddelbare”

⇒ Hvilke redskaber bruger du?

“Jeg arbejder ofte med en blanding af det analoge og det digitale. For tiden er det blyantstegninger, som så efterfølgende bliver farvelagt og efterbehandlet digitalt. Jeg arbejder også meget med linoleumstryk. Jeg nyder hele den langsomme trykproces, og det er en sund udfording at man ikke kan trukke ”ctrl-z”, hvis man laver en fejl. Hvis man snitter forkert, må man bare få fejlen til at fungere.
I mit bidrag til BIC kampagnen har jeg undtagelsesvis arbejdet rent digitalt.”

⇒ Hvor kan man købe dine værker?

“Man kan finde en del af mine linoleumstryk i CMYK kælderen på Jægersborggade i København, ellers er folk også meget velkommen til at kontakte mig personligt”

⇒ Hvad er dine ønsker for fremtiden når det gælder din kunst? Vil du gerne kunne leve af det, eller er det blot en hobby – Lad os høre dit drømmescenarie

“Jeg holder meget af den store afveksling, der i mit arbejde. I løbet af det sidste år har jeg arbejdet med både tegneserier, illustrationer til magasiner, logo’er, børnebøger, samt undervist i linoleumstryk og illustration. Mit drømmescenarie er nok at kunne fokusere ( og have råd til ) at arbejde med mine egne tegneserier og linoleumstryk projekter, men dog stadig med konkrete opgaver og undervisningsforløb ved siden af”


HANNE LOUISE NIELSEN


ART on Fire

FAKTA:

Navn: Hanne Louise Nielsen.
Hvor: Søborg.
Baggrund: Designskolen Kolding, Linien for visuel kommunikation 2004.
Nuværende arbejdsstatus: Freelance illustrator & grafisk designer.

Web: hannelouisenielsen.dk

 

♦ Fortæl lidt om det værk du har bidraget med i BIC kampagnen

“Jeg går analytisk til værks. Mennesket har altid brugt ild og røg til forskellige formål. Udnyttelsen af ild, bål og røg er en vigtig del af vores civilisation, og lighteren er et moderne hjælpemiddel, man ikke altid har haft til rådighed. Derfor kunne det være sjovt med en idé, der spillede på fortid og nutid. Jeg har tidligere arbejdet med idéen om røgsignaler som kommunikation. Jeg har til lighterens design tilstræbt via farvevalg at give en fornemmelse af bål og varme. Lighteren er lidt blevet et produkt, man ikke længere anser for noget særligt. Jeg syntes det ville være cool, hvis man påny ville kunne se storheden i ilden”ART on Fire

♦ Fortæl om din arbejdsproces, hvordan bliver dine værker til? Hvor finder du inspiration?

“Jeg laver visuelle brainstorminger på papir. Flytter rundt på former og symboler til en idé opstår. Dette kan foregå mere eller mindre bevidst. Ved jeg, at resultatet skal ende et bestemt sted – leger jeg mere bevidst i min process. Når det handler om min egen kunst, foregår processen i højere grad uden en plan. Ord og sætninger kan også sagtens være en medspillende faktor – Når man kombinerer det hele kan man nogen gange få fortalt meget komplekse ting – på meget enkel vis. 
Jeg finder inspiration forskellige steder. I mellemmenneskelige relationer, i samfundet, miljøet omkring os – og i ordspil og tekster”

♦ Hvilke redskaber bruger du?

“Jeg bruger overvejende papir, blyant, akrylmaling, posca, samt staedtler penne. Arbejder jeg på computer, er det i programmerne adobe illustrator, adobe photoshop og adobe indesign”

♦ Hvor kan man købe dine værker?

“Mine plakater kan man købe online hos artrebels.com. De er også til salg i fysiske butikker som fx hos “Urban Room” på Nørrebro, “Nord Craft” i Ålborg, “Højkant” i Århus, samt “Trapholt Designshop” i Kolding.
Nogle af mine originaltegninger kan købes hos “Galleri Oxholm” på Nørrebro, samt i designbutikken “Højkant” i Århus. Man kan også rette henvendelse direkte til mig.

♦ Hvad er dine ønsker for fremtiden når det gælder din kunst? Vil du gerne kunne leve af det, eller er det blot en hobby – Lad os høre dit drømmescenarie

“Jeg lever af min kunst, illustrationer – og designarbejde som det er nu. Mit drømmescenarie er masser af bestillingsopgaver inden for plakatkunst og andre lignende discipliner af visuel konceptuel karakter. Det er rigtig spændende og inspirerende at indgå samarbejde med forskellige mennesker, der har brug for visuelle løsninger til deres projekter”


METTE GEISLER


ART on Fire

FAKTA:

Navn: Mette Geisler dragelykke
Hvor: Amager
Baggrund: BA grafiske design, London College of Communication
Nuværende arbejdsstatus: freelance grafiker

Web: mettegeisler.dk

 

 

 

⇒ Fortæl lidt om det værk du har bidraget med i BIC kampagnen

“Jeg interesserer mig grundlæggende meget for universet, og er ret betaget af det. Derfor har jeg til BIC lavet en lille beretning om lyset, på engelsk, ”the light”, hvilket står på den ene side af lighteren. Jeg synes det var en sjov tvetydighed. På den anden side af lighteren ses solen skinne på jorden og månen. Jeg illustrerer månens rotation om jorden, og dermed laver de forskellige månefaser”ART on Fire

⇒ Fortæl om din arbejdsproces, hvordan bliver dine værker til? Hvor finder du inspiration?

“Jeg går på biblioteket, på den gammeldags måde. Jeg kan godt lide at finde et tema, plukke tilfældige bøger ud og bladre, for det meste bliver jeg ret inspireret af det”

⇒ Hvilke redskaber bruger du?

“Jeg arbejder med en kombination af det analoge og digitale. Til dette projekt har jeg lavet stencils og spraymalet dem, og derefter scannet det ind og arbejdet videre på opgaven i Illustrator. Jeg arbejder derudover ofte med serigrafi og andre trykkemetoder. Generelt kan jeg godt lide at formidle information og oplysning gennem mit arbejde”

⇒ Hvor kan man købe dine værker?

Jeg er gået i gang med at lave plakater som både er flotte, men samtidig også kan bruges til noget. Jeg sælger mine grafiske værker her www.mettegeisler.dk

 


GIVE AWAY


BIC vil gerne udlodde en lille gave til en heldig Boligcious Læser. Gaven består af alle fire lightere og en pose med lidt af BIC’s klassiske produkter. Læg en kommentar i feltet herunder.

Vi trækker en vinder den 28/8 2015


Indlægget er bragt i samarbejde med BIC – Foto og styling af miljøbilleder af Malene Marie Møller

ART on Fire
Artikel
ART on Fire
Beskrivelse
Vi hylder om nogen kunstnere her på Boligcious, og derfor prøver vi med et øje på hver finger, at spotte nye måder at se og bruge kunsten på
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Sussi Arbjerg
  august 21, 2015 at 16:10

  Hvor blev jeg bare positivt overrasket over denne her fredagslæsning….. Jeg har taget mig selv i at tænke ” de lightere skal jeg bare have fat i” (og jeg tror egentlig ikke jeg har købt en lighter siden jeg stoppede med at ryge for 4 -5 år siden). Derudover har jeg åbnet flere og flere sider på ipad’en for lige at tjekke de super dygtige kunstnere ud…. Elsker når kunsten får noget kant.
  Tak for fantastisk inspirerende læsning og god weekend.

 • Reply
  Camilla
  august 21, 2015 at 23:32

  vil virkelig gerne have de 4 fine lightere!!

 • Reply
  Marlene Høj
  august 22, 2015 at 08:26

  De er så flotte! Det vil næsten være synd at bruge dem. Og smart tænkt at udnytte pladsen på lightere, der enten er jævnt kedelige eller er mindre pæne. BICs lightere er de bedste og det er altid dem, jeg køber 🙂

 • Reply
  Malene
  august 22, 2015 at 19:00

  Det er jo i virkeligheden genialt med kunst på noget så møg-kedeligt som lightere.. Så kan de endelig få lov at ligge fremme og shine! Thumbs up for gode ideer ☺️

 • Reply
  Lena holme
  august 23, 2015 at 17:16

  En lighter har mange liv.
  Skifter ofte hænder, ligger fremme på bordet, i tasken, lånes ud. En god måde at vise kunsten frem på.

Leave a Reply