Produkt og design (Interior design)

Bestik som stimulerer sanserne

Bestik som stimulerer sanserne

Sanseligt Stimulerende bestik er et fascinerende projekt af Jinhyun Jeon. Bestikket er designet med det formål at afsløre, hvor meget mere vi kan strække grænserne for, hvad service kan gøre for smagoplevelsen. Jinhyun ville gøre det at spise til en rigere oplevelse, og på det grundlag designede hun nogle forskellige typer bestik, med inspiration fra fænomenet Synætesi – en neurologisk tilstand, hvor stimulering af én sans kan påvirke en eller flere sanser.

Bestik som stimulerer sanserne

Et super spændende eksperiment synes jeg. Jinhyun har brugt 5 elementer som formula i sine designs: Temperatur, farve, konsistens, volume/vægt og form. Ved at udforske Synæstesi kan vi strække grænserne for, hvad service kan gøre. Det bestik vi bruger til daglig skal ikke bare være et værktøj til at placere mad i vores mund, det skal være en forlængelse af vores krop, udfordre vores sanser i det øjeblik det bliver fordøjet mener Jinhyun Jeon. Hvert design er skabt til at stimulere og træne forskellige sanser, og vil tillade vores smagsløg at blive involveret i en handling og nydelse. Dette vil efter Jinhyuns overbevisning føre til, at vi genopdager et sundt og godt forhold til mad.

Bestik som stimulerer sanserne

Hvordan kan vi ved at spise langsomt en bid af gangen smage en forbedret sødme på trods af, at sukkemængden er reduceret? Bestikket skabt af Jinhyun Jeon vil hjælpe os med at forstå dette.

Bestik som stimulerer sanserneBestik som stimulerer sanserne Bestik som stimulerer sanserne Bestik som stimulerer sanserne

Besøg Jinhyun Jeons hjemmeside, hvis du vil vide mere, det er virkelig interessant – Den lille film her viser en middag, hvor gæsterne spiser ud fra de 5 formula: Temperatur, farve, konsistens, volume/vægt og from.

STIMULI from Jinhyun Jeon on Vimeo.

Bestik som stimulerer sanserne
Artikel
Bestik som stimulerer sanserne
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Maria Hoffbeck
  april 17, 2015 at 21:04

  Meget meget interessant 🙂
  God weekend.

 • Reply
  Camilla
  april 26, 2015 at 20:38

  Hmm… hvor kan man købe det henne? det virker som om linket til hendes hjemmeside er lukket ned?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   april 29, 2015 at 07:33

   Hej Camilla

   Jeg er i tvivl om hvor vidt de kan købes, om de er sat til salg, bliver sat til salg eller om det blot var et eksperiment. Linket virker hos mig, så der er altså hul igennem til hendes website og der kan du bliver klogere, eller evt skrive til hende. Prøv at klikke på linket igen, måske ramte du det bare på en off-dag.

   Kh Malene

Leave a Reply