Bæredygtigt design

Rå og bæredygtige møbler fra Vægterdesign

Jeg faldt over disse rå møbler fra Vægterdesign idag, og blev straks begejstret – både over tanken bag (upcycling af gamle tralle stilladser og konstruktionstræ, der bruges på byggepladser), og at møblerne stadig fremstår enkle og skandinaviske i udtrykket.
Vægterdesign er startet af tømrermester Søren Vægter, og begyndte med en idé om at genanvende og redesigne noget af alt det træ og andet byggemateriel, han har i hænderne hver dag.

Søren Vægter siger selv: “Jeg er tømrermester og har altid brugt byggemateriel i indretning – både hjemme og hos kunderne. Hver dag ser jeg materialer, der har været brugt på byggepladserne, som over tid har udtjent deres funktion og derfor er til overs. Jeg fik lyst til at forsøge at give materialerne en ny chance, ved at formgive dem til bæredygtigt genbrug og designe nogle lækre, funktionelle møbler som jeg selv gerne vil have stående i mit eget hjem. Jeg kan lide det rå, nærmest uforarbejdede træ, og det er netop dét, jeg ønsker at fremhæve med Vægterdesigns møbler.

Møblerne er primært lavet af gamle tralle stilladser og konstruktionstræ. De er udformet ud fra en tømrers indgangsvinkel og fremstår enkle, rå, moderne og rustikke. Alle vores produkter er skabt med respekt for det specifikke materiales individuelle karakter, derfor er ikke to møbler ens, og derfor kalder vi det ”Det unikke møbel.”

Ved at forandre materialerne til nyt bæredygtigt design og give dem nyt liv og en anden sammenhæng, gør vi op med ‘brug og smid væk’ tendensen. Samtidigt ligger tanken at reducere spild og skåne miljøet os ganske nært. “Upcycling” frem for forbrug kendetegner nutidens bevidste køber, og vi vil gerne være med til at understrege vigtigheden af, at gammelt ikke nødvendigvis betyder ubrugeligt!”

Alle møblerne kan købes direkte gennem Vægterdesign.dk, til priser der starter ved 275 kr.

Rå og bæredygtige møbler fra Vægterdesign
Tralle plankespisebord

Rå og bæredygtige møbler fra Vægterdesign
Tralle plankesofabord med rensdyrskind

Rå og bæredygtige møbler fra Vægterdesign
Tralle knagerække

Rå og bæredygtige møbler fra Vægterdesign
Tømmerbænk

Rå og bæredygtige møbler fra Vægterdesign
Tralle hattehylde med sorte gavle

Rå og bæredygtige møbler fra Vægterdesign
Håndklædestang

Rå og bæredygtige møbler fra Vægterdesign
Sort tralle bænk

Rå og bæredygtige møbler fra Vægterdesign
Artikel
Rå og bæredygtige møbler fra Vægterdesign
Beskrivelse
Jeg faldt over disse rå møbler fra Vægterdesign idag, og blev straks begejstret - både over tanken bag (upcycling af gamle tralle stilladser og konstruktionstræ, der bruges på
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Allan Linde
    marts 26, 2015 at 14:48

    En anden god side der bør nævnes er Genbyg.dk både hvis du er gør-det-selv typen da de sælger alverdens genbrugs materialer, men de har også deres designafdeling som laver lækre møbler, er ret vild med deres brug af gamle sprosse vinduer som låger i div. skabe eller som rumdelere også har de på deres blog mange gode billeder til evt inspiration…….

Leave a Reply