Produkt og design (Interior design)

DesignTalent 2014 – smukke nye designs

Årets DesignTalent 2014 blev den 20. november kåret under Danish Entrepreneurship Award 2014. Konkurrencen er for nuværende og tidligere studerende, som er blevet færdige inden for de sidste tre år, og er indstiftet af Danish Entrepreneurship Award, for at sætte fokus på det store uudnyttede vækstpotentiale, der ligger i dansk design og danske designeres muligheder for at skabe levedygtige virksomheder.

Deltagerne blev bedømt af et samlet dommerpanel, der i år udgjordes af: Henrik Boe, selvstændig industriel designer; Marie-Louise Munter, trend- og designspotter, www.missdesignsays.com; Mie Lerche, interiør designer og indehaver af Lerchedesign; Tina Sund, modedesigner med 19 års erfaring både som designmanager og selvstændig med eget brand.

Der var 21 nominerede designere fra hele landet og fra forskellige uddannelsesinstitutioner. Heriblandt TEKO, Arkitektskolen Aarhus, Aalborg Universitet, Central Saint Martins i London, Designskolen Kolding, Kunstakademiets Designskole og Skolen for Visuel kommunikation.

Vi synes at de nominerede udgør et rigtig stort designpotentiale – der er RIGTIG mange spændende og smukke designløsninger iblandt, og vi glæder os til at se meget mere fra deres hånd! Se og læs mere nedenfor.

TILLYKKE TIL VINDEREN AF DESIGNTALENT 2014 – ANKER BAK!
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Anker Bak går på 7. semester på TEKO Design and Business på Furniture Design. Han er uddannet møbelsnedker og er passioneret for at designe nye funktionsprægede produkter. Hans design tager udgangspunkt i en helt ny måde at tænke albuestok eller krykke på. Produktet er lavet i 99 % træ. Den har en bedre stabilitet i forhold til normale krykker, da den ruller på foden, den er fleksibel og nedsætter skuldersmerter, og så er sålerne justerbare, så den både kan fungere til sommer- og vinterbrug.

INTARSIA-DEKORERET BORD:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Camilla Skøtt er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding i sommers. Hendes design er et spisebord, hvor bordpladen er udsmykket ved hjælp af et gammelt kunsthåndværk, der hedder Intarsia. Intarsia er et døende håndværk, der stammer tilbage fra det gamle Ægypten, og det er Camillas ønske at videreføre teknikken i et nutidigt udtryk.

SKJUL-ELLER-VIS:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Amanda Hurup studerer på Kunstakademiets Designskole i København, og har lige påbegyndt sin kandidat på møbellinjen. Hun har designet en reol i bambustræ med metalplader i forskellige farver. Reolen har en skydelågefunktion, så man selv kan vælge, om man vil skjule eller vise sine ting frem. Den er kreeret som et forsøg på at nytænke den klassiske reol både i udtryk, materialer og måden at tilføre funktioner på.

FLETTET BÆNK:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Anders Engholm, Britt Rasmussen og Sarah Cramer er medlemmerne af designgruppen STUDIO FEM. De studerer alle på TEKO og er i færd med at udvikle deres afsluttende bachelorprojekt. De har sammen udviklet Bendy Bench, der er en nyfortolkning af den traditionelle slagbænk. Bænken trækker på det sociale bånd i familien og vennelagene, hvor nutidens tendens om kvalitetstid og nærhed gør det acceptabelt at sidde tæt.

TÆPPE-TABURET:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Monique Consentino (MONQ) er møbel- og interiørstuderende på 7. semester på TEKO Design and Business School. Hun har designet møblet, MILDRED, der både er funktionel og ideel til den lille bolig. Tæppet fungerer som en blød polstring, når det fæstnes på taburetten og kan desuden bruges som varmende tæppe, når kulden trænger sig på. Den enkle og funktionsdygtige taburet er fremstillet i krydsfinér beklædt med ask, og tæppet er håndvævet af 100% Gotlandsk pelsuld.

WIRED DESK:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Kasper Holmboe og Troels Thorbjørnsson fra SPANT STUDIO er begge studerende på Arkitektskolen Aarhus, og er færdiguddannede i februar 2015. De har udviklet arbejdsbordet AA DESK, der tager fat i nutidige udfordringer. Hermed er bordet gearet til laptops og tablets uden at gå på kompromis med analoge medier. Dette er gjort ved at inkorporere strømudtag, så det er let at koble enheder til og fra. Bordet er let at samle, fordi bordpladerne kiles ned mellem bukkene og derfor ikke skal skrues sammen.

CHATOL MED LP-INSPIRATION:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Cecilie Kamp er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus, og blev færdig i januar 2014. Hun har designet et lille chatol LP50, som en hyldest til de danske møbelarkitekter, der skabte hovedværker i 1950’erne. Møblet er designet med LP-pladen som formgenerator og igangsætter af et intentionelt design. I stedet for at vælge at arbejde i en langsomt voksende træsort, har hun opnået et lignende udtryk ved at arbejde med et eksperimentelt materiale – kernedampet fyrretræ.

RÅ STAGE:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Nicholas Oldroyd har netop færdiggjort sin uddannelse på Arkitektskolen i Aarhus. Han har for nyligt startet sin egen virksomhed, og her arbejder han med at designe, producere og udvikle produkter i interiørskalaen. Hans design til konkurrencen er en lysestage udformet i metalwire, som fås i messing, kobber, stål og mat sort.

NOR:DEN TEKSTIL OG ILLUSTRATION:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
NOR:DEN – Camilla Borke og Sigrid Rosendahl læser begge Entrepreneurship på TEKO Design and Business School i Aarhus. De er på nuværende tidspunkt i gang med deres bachelorprojekt, som de afslutter i december måned. Deres koncept bygger på et nordisk inspireret design, der tager udgangspunkt i boliginteriør. Kollektionen består af illustrationer og plaids, der fungerer ud fra grafiske elementer og kolde farver.

MOODBOARD-OPHÆNG:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Roon & Rahn: Nicki van Roon og René Hansen er begge medlemmer af designteamet, Roon & Rahn. De har læst på hhv. Skolen for Visuel kommunikation og Aalborg Universitet. Sammen designer og producerer de innovative møbler. Deres design kaldes Moodboard og er et magnetisk ophængssystem, der gør det let for brugerne selv at skræddersy deres personlige løsning. Bagpladen er ligeledes fremstillet i genbrugstræ fra eksempelvis udtjente møbler eller andet overskudstræ.

LIMB – PERSONLIG PROTESE:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Patrick Johansen er nyligt uddannet industriel designer fra Designskolen Kolding med afgang fra juni 2014. Hans design tager udgangspunkt i proteser til de personer, der har været så uheldige at få amputeret benet – eller dele deraf. Han ønsker at ændre udseendet af protesen for at gøre den mere personlig og specielt udstyret til den person, der anvender den.

BALLERINA LAMPE:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Osmund Olsen blev færdiguddannet designer på Designskolen Kolding i 2013. Til sit afgangsprojekt designede han denne lampe, som er inspireret af en ballerina. Materialerne er akryl, messing og aluminium. Lampen har 68 lameller, der er lavet af akryl og bliver holdt sammen af en aluminiumkerne. Lampen har en standard E27 pære i midten, der sender lyset ud igennem akrylet. Kanterne på akrylet er sandblæst for at dæmpe lyset, så lampen ikke blænder.

FLEKSIBELT SKRIVEBORD:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Sara Cecilie Fibiger Mikkelsen er studerende på sit 5. år på Arkitektskolen i Aarhus. Hun har designet og bygget dette skrivebord i valnød. Bordet er væghængt, monteret med en vandret nøddetræsskinne og to stålbeslag. Pladen er beklædt med sort kernelæder, og på undersiden er der lavet spor til de flytbare moduler. Et fleksibelt møbel, som kan tilpasses forskellige menneskers skiftende behov.

BALANCE-MØBEL:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
TØT GESICKA: Louise Tøt og Weronika Gesicka har begge taget deres BA-eksamen i møbel- og interiørdesign på TEKO Design and Business School. Da de i vinteren 2013 blev færdige, ønskede de at videreudvikle Louises eksamensprojekt – nemlig møblet W77-balance. W77 fungerer både som et lille ergonomisk siddemøbel og som et redskab til balancetræning på gulvet.

GULVPUDER MED HISTORIE:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Tanja Lund Evers er netop færdiguddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding, og hun har designet en serie af strikkede gulvpuder. De er inspireret af traditionelle, danske håndarbejdsteknikker og oplevelser fra Sydkorea, hvorfra hun er adopteret. Tanja ønsker nu at give andre kvinder med anden etnisk baggrund mulighed for at fortælle deres historier i puderne gennem teknikker og mønstre.

POURED TABLEDesignTalent 2014 - smukke nye designs
Troels Flensted er uddannet i produkt design fra Central Saint Martins i London og startede Flensted Studio i sommeren 2014. Han har designet et bord, hvor en blanding af pigmenter, mineralpulver og vandbaseret harpiks er blevet hældt i forme, hvor materialet har strømmet sammen og skabt sine egne mønstre. På denne måde er hvert bord helt unikt. Flensted Studio fokus ligger i materialets samspil mellem kontrol/ikke kontrol.

TöJBOX GARDEROBE:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Michael Daae Christensen studerer på TEKO Design and Business og er på sit 7. og sidste semester. Han har designet og udviklet Töjbox, der er et bæredygtigt garderobeskab med fokus på et godt, simpelt og funktionelt design. Designet indeholder synlige og grafiske linjer, og interaktionen rum og møblet imellem giver Töjbox de små detaljer, der giver den optimale kvalitet.

MULTI-FUNKTIONS MODUL-MØBEL:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Sofie Dybdal er designstuderende på Aarhus Arkitektskole. Hun har designet et møbel, der er et modulært reolsystem/siddemøbel, der kan organiseres på sin helt egen personlige måde. Møblet er ideelt til studieboligen, hvor man ikke har plads til at have ekstra møbler stående. Når man får gæster og mangler siddepladser, kan man tage et modul ned, og så har man en taburet til at sidde på. Møblet kan også bruges som et ekstra sofabord, hvor man lige kan stille sin kaffekop.

INDIVIDUELT PLANKEBORD:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Anne Halskov har studeret på Designskolen Kolding og blev færdiguddannet i sommers. Hun har designet et bord, som hun har givet navnet Trapez. Trapez er udviklet med individuelle udtryksmuligheder, som tilpasses behovet og stilen for den enkelte. Man vælger selv træsort, afslutningskanter, overflade og understel. Og derfor opnår man altså sit helt eget monument.

TØJSTATIV I TRÆ/METAL:
DesignTalent 2014 - smukke nye designs
Kristian Gatten Pedersen går på 8. semester på Arkitektskolen Aarhus, og er i øjeblikket i praktik hos møbeldesigngruppen Says Who. Han har designet tøjstativet, Sjip, der er et enkelt og elegant tøjstativ i egetræ og pulverlakeret metalprofiler. Tøjstativet skaber med sine bukkede rørprofiler og trædetaljer et interessant og ikonisk udtryk til et ellers klassisk tøjstativ.

TEKSTILER I KLASSISK VÆVESTIL:
DesignTalent 2014 - smukke nye designsSusanne Thygesen Nors er i gang med sit 4. år som tekstildesigner på Designskolen Kolding. Hun har til sit bachelorprojekt designet en lille kollektion af viskestykker, karklude og køkkenhåndklæder. I projektet anvendte hun bl.a. over 100 år gamle vævebindinger, som hun tilpassede hen imod et nutidigt, moderne udtryk. Materialerne er lavet af økologisk bomuld og hør, da disse klassiske garner ældes med ynde og sikrer en lang levetid.

(tekst om de nominerede lånt fra Danish Entrepreneur Award)

DesignTalent 2014 – smukke nye designs
Artikel
DesignTalent 2014 – smukke nye designs
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mette Weber
  november 30, 2014 at 21:46

  virkelig et fedt indlæg -sjovt at se det nyd på vej. Patrick Johansen er da for sej

  • Reply
   Maria Fynsk Norup
   december 1, 2014 at 10:26

   Hej Mette! Tak for den dejlige kommentar 🙂 Jeg synes der er mange cool designs – og sjovt at der er to designs beregnet på at opgradere fysiske hjælpemidler (krykke og benprotese). Fedt at der bliver nytænkt dér også 🙂
   KH Maria

 • Reply
  Mette Weber
  november 30, 2014 at 21:47

  øhh – nye på vej … tstfjl… :0)

Leave a Reply