Køkkenet (Kitchen) RUM OG INDRETNING

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Måske skulle man få besøg af Invita – så kunne man lige blive et lækkert drømmekøkken + et ekstra værelse rigere! Det synes jeg er ret vildt, at det kan lade sig gøre i en københavnerlejlighed!

Nå men lad os tage den helt fra start – Mød Helene og Henrik fra København – de bor i en smuk herskabslejlighed på 136 kvm. Der var familieforøgelse på vej, og der var brug for mere plads. Selvom parret syntes deres gamle køkken var charmerende og en del af husets historie, så var det bare ikke funktionelt nok, og placeringen var ikke optimal.

Køkkenet førMake over: Fra landkøkken til Storbykøkken Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Helene og Henrik delte deres tanker omkring flytning af køkken og et ekstra værelse med flere køkkenfirmaer – Hos Invita i København, mødte de Klavs, som så mulighederne, syntes om idéen, og som havde stor erfaring med at flytte køkkener i de gamle Københavnske herskabslejligheder.

“De smukke herskabslejligheder i København er fra en tid, Hvor køkkenet typisk lå bagerst i lejligheden og var noget, som tjenestefolkene brugte. I dag er køkkenet et samlingsrum, og så vil mange have glæde af at flytte det, så det får en central plads i lejligheden. Ofte med en bonus i form af et ekstra værelse” fortæller Klavs fra Invita

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Tankerne om det nye

Helene havde en drøm om at tage udgangspunkt i herskabslejlighedens smukke høje paneler og skabe et et landligt køkken med fyldningslåger. Væk med overskabe, så der kom lys ind, og køkkenet ikke virkedede for tungt.

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Der holdes køkkenmøde med Invita i spisestuen, som snart bliver det nye køkken.

 

Se det med overskabe, det var Klavs helt enig i, men det der landlige køkken – her havde han de modsatte tanker. Han kunne dog godt forstå tanken om at bevare de smukke høje paneler, og foreslog en løsning, hvor de blev bevaret og indraget i indretningen. Klavs fra Intivta foreslog Helene og Henrik at skabe et køkken, der virkede meget lidt køkken agtigt – altså et rart opholdsrum med diskrete og moderne køkkenelementer. Ingen stor emhætte, ingen overskabe, ingen fliser, intet synligt kølefryseskab.

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

3D tegning af køkkenet lavet af Invita – “Denne tegning gjorde det bare så let at sige ja” fortæller Helene

 

Forhindringer løses

Når man nu flytter rundt på noget så teknisk som et køkken i en gammel Københavner-lejlighed, så skal der snakke med ejerforeningen, som skal godkende dette. Der skal tages højde for f.eks. emhætte aftræk – der skal jo være en emhætte, og den skal have en udsugningskanal, hvor den kan komme af med fugten. Helene og Henriks ejerforening godkendte Klavs fra Invitas planer, og løsningen blev at lægge rør og ledning bag skabene, ind i rummet ved siden af, ud gennem væggen og op og ud i det fri. Det krævede et lille stillads i gården (-også med godkendelse fra ejerforening) og løsningen blev pæn og diskret – både inde og ude!

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Her står det så – det nye køkken. Jeg synes simpelthen det er så smukt. Moderne og minimalistisk, men ikke spor koldt og stringent. Køkkenet fra Invita hedder Athena, og det er i sort eg med synlige årer og sorte lædergreb – Det er lige præcis de to sidstnævnte detaljer, altså synlige årer og lædergreb, der køkkenet varmt, råt og virkelig cool. Bordpladen er i corian.

Jeg er vild med, hvordan Klavs fra Invita har indtænkt de høje paneler, som Helene var så glad for – det samlede udtryk er så smukt, og kontrasterne fra det moderne til det gamle klassiske er superb.

Hvor er emhætten henne?

…-men den der emhætte som der var så meget bøvl med, hvor er den? – Undrede du dig ikke lige som jeg, da du så hele køkkenet? Svaret kommer her: Emhætten er elektronisk og gemme sig i bordet – I love it! Et tryk, og den kører op fra bordpladen og suger alt damp og mad os væk….

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Emhætte helt væk….

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Emhætte kom frem….. og så med fjernbetjent – come on jeg kan ikke klare mere! –  Ps. ham fyren på billedet, det er Klavs fra Invita!

 


Close up… de lækre detaljer

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken    Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Parret valgte en Quooker i Messing – altså en af de der vandhaner de fleste af os drømmer om, som kan lave kogende vand. – Ja den kommer i messing – Smukt!

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

“Jeg havde aldrig troet man kunne blive så glad for en vandhane – men jer er super glad! Når man lige skal have en kop te, vand til pastaen eller skolde en sut, så tænder man bare, og så er der kogende vand med det samme”.

Make over: Fra landkøkken til StorbykøkkenOverskabene fra parrets gamle køkken fik Helene og Henrik nænsomt taget ned og restaureret. De er placeret ovenpå hinanden, og fungerer som et smukt vitrineskab – super godt tænkt!


Det ekstra værelse

Det gamle køkken blev jo til et børneværelse. Og det var nødvendigt nu, hvor der var lille ny i hjemmet – Du skal da ikke snydes for et lille kig indenfor – Det er sjovt at se, hvordan det rum, som før var køkken, og som jeg viste billeder af først i indlægget, nu tager sig sødt ud som et fint børneværelse.

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken

Vil du vide mere og se mere? Klik her og få adgang til hele historien og se flere videoer af køkkenet i funktion – Du kan også læse hele historien i det lille mini Invita magasin her

Indlægget her er en advertorial og lavet i samarbejde med Invita

Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken
Artikel
Make over: Fra landkøkken til Storbykøkken
Beskrivelse
Måske skulle man få besøg af Invita - så kunne man lige blive et lækkert drømmekøkken + et ekstra værelse rigere! Det synes jeg er ret
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Bastian
  januar 24, 2015 at 17:06

  Hvor er det lækkert lavet – fed detalje med læder håndtag og det messingfarvede blandingsbatteri.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   januar 25, 2015 at 11:02

   Hej Bastian:
   Tak for din kommentar, jeg er også ekstremt forelsket i begge dele.

   Kh. Malene

 • Reply
  Martin
  januar 25, 2015 at 13:37

  Super flot resultat! Samtidigt en anderledes løsning, som jeg ville ønske at vi havde kigget på da vi fik lavet om.
  Ud over det, så er jeg vild med jeres meget lyse indretning.

Leave a Reply