INTERIØR

Bjørn Wiinblad genopstår!

(For English recap scroll down)

De fleste af os kender Bjørn Wiinblad – kendt for sine fabulerende streger og frodige dejlige kvindeillustrationer. De seneste år har hans keramik været i høj kurs på diverse loppemarkeder landet over.

Bjørn Wiinblad var multikunstner. Han blev født i 1918 og døde i 2006. I hans levetid har han fået sat et godt og solidt fingeraftryk på dansk kunst- og designhistorie. Bjørn Wiinblad var særligt anerkendt i udlandet. I Danmark var han ikke helt så respekteret, fordi han levede luksuslivet – han var rig. I dag havde det nok været anderledes, men i hans tid var en sand kunstner ofte en, der levede og boede under knapt så gode vilkår, som Wiinblad gjorde (Jantelovens påvirkning), men internationalt, var han meget berømt.
Bjørn Wiinblad skilte sig dog også ud for sin tid modsat sine samtidige, der dyrkede det funktionelle, stilrene og hvide udtryk. Bjørn Wiinblad farvrig – han var modsat sine branchekolleger maximalist. I 60’erne og 70’erne var han dog meget populær i de danske hjem, og de fleste havde hans keramik eller kunst i deres hjem.

I mit barndomshjem havde vi faktisk lyserødt Bjørn Wiinblad tapet på i entréen, og min mormor havde hans årstidsplatter hængende i spisestuen – de platter har jeg arvet og jeg elsker dem!

Nu kan vi atter nyde Bjørn Wiinblads frodige kvinder – Rosendahl Design Group har nemlig i samarbejde med Bjørn Wiinblads fond skabt startskuddet på Bjørn Wiinblads genopståelse.

Her får du et udpluk af kollektionen. Jeg kunne ikke begrænse mig mht. billedevalg, så nu får du alle de billeder, som jeg ikke kunne stå for. Man kan ikke begrænse sig, når man har at gøre med en maximalist:-)

Kollektionen kommer i butikkerne til efteråret.

Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår! Bjørn Wiinblad genopstår!

Bjørn Wiinblad is resurrected – Hooray for Danish art and design

The majority of us know Bjørn Wiinblad – he was known for his fabulating lines and illustrations of  luxuriant woman. These past years, his ceramic has been in high demand at flea markets in Denmark.

Bjørn Wiinblad was a multi-talented artist. He was born in 1918 and died in 2006 and he has put a good and solid mark on Danish art and design history. Bjørn Wiinblad was particularly recognized abroad. In Denmark, he was not quite as respected because he lived luxury life – he was rich. Today it would have been different, but in his time a true artist often, lived in not-so-good conditions as Wiinblad did ( typical Danish Jante Law exposure), but internationally, he was very famous.

Unlike his fellow artists, Bjørn Wiinblad cultivated maximalismen. In the 60s and 70s, however, he was very popular in the Danish homes.

Now we can once again enjoy Bjørn Wiinblad art and luxuriant women – Rosendahl Design Grouphas collaborated with The Bjørn Wiinblad fund, and have  created a fine collection.

The pictures above is from the new collection. I couldnt limit myself in terms of photo selection, so now you get all the pictures (almost). You can not limit yourself, when you are dealing with a maximalist 🙂
The collection will be available in stores this fall.

Bjørn Wiinblad genopstår!
Artikel
Bjørn Wiinblad genopstår!
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  susan
  juni 12, 2014 at 21:40

  Fantastisk! Glæder mig til at se alle de smukke ting.
  Bjørn Wiinblad var skam meget berømt i Danmark.Jeg er opvokset i 70′ erne og alle hjem havde noget skabt af Bjørn Wiinblad.Han var en af de mest brugte kunstnere på den tid, så den med janteloven tror jeg ikke helt på. 🙂 Han gik senere “af mode” men det var vel nettop fordi at han var alle vegne.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 12, 2014 at 22:00

   Hej Susan, vi glæder os også og ja hans storhedstid i DK var i 60’erne og 70’erne, men tiden før da, der var han ikke så respekteret;-) Han var lidt for “meget” i en minimalistisk designalder:-)

   Kh. Malene

 • Reply
  Kristina
  juni 13, 2014 at 20:33

  Det er så skønt! 🙂

 • Reply
  Katrine S.
  juni 17, 2014 at 20:33

  Uh, det er en god nyhed for mig 🙂 Jeg har også altid elsket hans streger, og det smukke skærebræt ryger fluks på min ønskeliste, selv om min kæreste (der ikke deler samme interesse for Wiinblad) nok ikke vil blive så begejstret. Nu vel :-).

  Katrine

 • Reply
  Mai Damgaard Rasmussen
  august 29, 2014 at 08:56

  Designer Caroline Abild Jessen har formået at fremhæve Wiinblads unikke streg samt farvevalg og derved ført ham ind i det 21. århundrede for Rosendahl Design Group – Godt gået!

Leave a Reply