INTERIØR

HYLDEST til WEGNER – Mine Wegner favoritter

I dag for 100 år siden blev Hans J. Wegner født. Wegner lod sig udanne snedker og blev færdig udlært i 1931. Han studerede på Kunsthåndværkerskolen i København fra 1936-1938.
Hans Wegner arbejdede som selvstændig arkitekt, han var ansat som lærer på kunsthåndværkerskolens Møbelskole (tænk at have haft ham som lære…). Wegner har bl.a. tegnet møblerne til Arne Jacobsens rådhus i Århus i starten af 40’erne. Han har også designet lamper, sølvtøj og tapeter, men det er hans stole, han først og fremmest er kendt for.

Jeg har i mange år drømt om to helt specifikke stole til mit hjem, stole som ikke lige kan købes for en bloggerløn (endnu da), de to drømmestole er faktisk begge to Hans Wegner stole! Hvis jeg kunne vælge mellem alverdens stole, så ville jeg vælge Bamsestolen og CH07!

TILLYKKE med de 100 år til Hans Wegner – her ser du mine Wegner favoritter, -og fortæl mig så…. -hvilke er dine Wegner favoritter?

HYLDEST til WEGNER - Mine Wegner favoritter

1. Bamsestolen – 2. CH07 – 3. PP Møbler 502 office – 4. Shell chair

 

HYLDEST til WEGNER – Mine Wegner favoritter
Artikel
HYLDEST til WEGNER – Mine Wegner favoritter
Beskrivelse
I dag for 100 år siden blev Hans J. Wegner født. Wegner lod sig udanne snedker og blev færdig udlært i 1931. Han studerede på Kunsthåndvæ
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Chalotte/Little Ms. Ladybug
  april 2, 2014 at 20:58

  Y stolen er helt klart min favorit! Den vil jeg så gerne have! 🙂

 • Reply
  Pernille S
  april 3, 2014 at 11:39

  Y-stolen er uden tvivl min største favorit. Ikke alene sidder man fantastisk i den – uden at få svedig nummer, som jeg ellers synes er et hyppigt forekommende problem på de forskellige skalstole, såsom 7’eren – den er også utroligt smuk, og gør sig ikke bar godt ved et spisebord, men også som et møbel for sig.

  En anden lækkerbisken er Wing Chair, som man sidder rigtigt hyggeligt i 🙂

Leave a Reply