INTERIØR Uncategorized

#4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney"

Efter seks nætter er mit ophold i Sydney slut for denne gang. Jeg sidder lige nu i Sydney International Airport og venter på at mit fly mod Hong Kong afgår om 1,5 timer. Og så håber jeg meget på, at jeg når alle mine fly i denne omgang…

Mit ophold i Sydney har været mange ting – hektisk, glamourøst, socialt, stressfuldt, sjovt søvnløst, festligt, hårdt – men mest af alting, så har det været helt og aldeles fantastisk.

Siden åbningsfesten i fredags har jeg været til networking events, arbejdet, haft møder, et interview med et australsk interiørmagasin og drukket lidt mere champagne. I lørdags var der fest i Opera Baren, som ligger ned til vanden ved foden af Sydney Opera House. Søndag aften var der en udendørs 40 års jubilæums koncert, hvor Kronprinseparret deltog. Her spillede australske artister som fx John Butler, og koncerten sluttede med at Sydney Symfoni Orkestret opførte Beethovens niende symfoni, præcis som de gjorde ved åbningsfesten af Sydney Opera House i 1973. Mandag aften overrakte Kronprinseparret deres priser for 2013 ved et black-tie event i koncertsalen. Blandt vinderne var den danske sangerinde Mø og Tv-serierne ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’.

Det har været en fuldstændig fantastisk oplevelse at være en del af 40 års jubilæet for en så ikonisk bygning som Sydney Opera House. Bygningen er Sydneys trademark, og turister fra hele verden valfarter hertil for at få et billede foran huset. Australierne er stolte over denne bygning og hvordan den har været med til at sætte Australien på verdenskortet rent arkitektonisk. Men på samme tid har vi danskere også en ejerskabsfornemmelse over bygningen; Utzon var jo dansk og flere af hans samarbejdspartnere i forbindelse med opførelsen af bygningen var danske. Faktisk lidt ligesom Kronprinsesse Mary, som de kalder ’Our Mary’ og taler om, at hun er ’returned home’ når hun besøger Australien. Men hvor er det egentlig fint, at danskere og australiere kan samles på denne måde, over noget som vi alle sammen holder så meget af. Jeg melder mig hvert fald frivilligt til at deltage ved Operahusets 50 års jubilæum i 2023.

#4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney"#4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney"

#4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney" #4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney" #4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney" #4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney" #4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney" #4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney"

Last week the Opera House in Sidney turned 40 years and it was a big celbration. 25 Danish desginbrands is exhibiting at the Opera House and participated in the celebrations. Henriette Wett Jessen represented ‘Kay Bojesen’ and has been sending us pictures and information throughout the whole week. Henriette has had an exciting week with red carpet, champagne, awards … a great week, that she will never forget! Here are some pictures from the exhibition.

#4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney"
Artikel
#4 Dagbog: Kay Bojesen "Afsked med Sidney"
Beskrivelse
Efter seks nætter er mit ophold i Sydney slut for denne gang. Jeg sidder lige nu i Sydney International Airport og venter på at mit fly mod Hong Kong
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Charlotte Rasmussen
  oktober 30, 2013 at 15:05

  Det lyder som om det har været en begivenhedsrig tur.
  Skønt at Australiere og Danskere kan være fælles om fejringen på tværs af kontinenter.
  Min farfar var iøvrigt som tømrer med til at bygge operaen, han og min farmor emigrerede til Australien i 1965.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   oktober 31, 2013 at 21:54

   Hvor fantastisk Charlotte, det må have været stort!

Leave a Reply