KIDS

Deleværelset – Dit, mit og vores

En del af jer har ønsket et indlæg om deleværelser og det vil jeg da rigtig gerne imødekomme. Det er selvfølgelig altid lettest at indrette et deleværelse, hvis det er til samme køn, -og endnu bedre, hvis aldersforskellen ikke er for stor, så er det jo i virkeligheden det samme som at indrette et enkeltmandsværelse, bare med en ekstra seng…-eller er det nu også det?

Det er min erfaring, at selv om man er samme køn og tæt på hinanden aldersmæssigt, så har børn brug for, at der er noget der er deres… et sted hvor de kan have deres ting for sig selv og finde ro og fordybelse. Det synes jeg man skal prøve, at imødekomme, selvom jeg godt ved, at det kan være svært.
En idé kunne være at dele værelset op, så børnene har hver deres soveområde og evt. også reol eller skrivebord. Træk en streg gennem rummet og giv hvert barn, hver deres side af værelset, -så kan de altid mødes på midten.
Dit, mit og vores! Midten kan nemlig være fællesarealet, her kan man placere et bord, som de kan samles om, når der skal bygges lego, tegnes, eller spilles spil. Benyt jer evt. af tumling møbler som kan flyde midt på gulvet og indbyder til fri leg. Hvis det er forskellige køn, kan man gøre det lidt sjovt ved visuelt at dele rummet markant op, som i en pige- og drenge side (det kan man selvfølgelig os med ens køn:-)). Her kan man bruge tapet eller maling i hver af børnenes yndlingsfarve/mønster, for at understrege hvilken side der tilhører hvem. Det er ret fantastisk at træde ind i sådan et rum, det er i virkeligheden som om at børnene har hver deres værelse.

Deleværelset - Dit, mit og vores

Deleværelset - Dit, mit og vores

Deleværelset - Dit, mit og vores

Deleværelset - Dit, mit og vores

Deleværelset - Dit, mit og vores

Deleværelset - Dit, mit og vores

Bemærk hvordan rummet er delt op med tapet. Det ser skønt ud ikk?

Source: Pinterest

Kids sharing room – Yours, mine and ours

Some of you have requested a post about kids sharing rooms, so here’s a little inspiration. Of course it is always easiest to arrange a shared a room if it’s the same gender to share and even better if the age difference is not too big. Then it’s in fact the same as when you have your own room, there should just be two beds, or is it really?

It’s my experience, that even if you are the same gender and close to each other in age, children do need some private life, an area that’s just their’s … a place where they can have their things for themselves and find peace and quiet. I think you should try to get in the fulfil that need, even though I know it can be difficult. One idea could be, to divide the room up, so the kids have their own sleeping area and possibly also a shelf or desk. Draw a line through the room (figure of speech) and give each child their side of the room,-they can always meet in the middle. Yours, mine and ours. The center may indeed be common area, here you can place a table that they can gather around when building lego, drawing, or playing games. Maybe place some bean bags which can float in the middle of the floor and inviting to free play.
If the kids are different genders, you can make it a little fun by visually dividing the room marked up as a girl and boys side. You can use wallpaper or paint in a different color / pattern to emphasize which side belong to whom. It’s pretty amazing to step into such a room, and it almost feels like they have their own room.

Deleværelset – Dit, mit og vores
Artikel
Deleværelset – Dit, mit og vores
Beskrivelse
En del af jer har ønsket et indlæg om deleværelser og det vil jeg da rigtig gerne imødekomme. Det er selvfølgelig altid lettest at indrette et
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  helle jønch
  august 21, 2012 at 12:30

  Hej, vi prøvede også at dele værelse til to piger – 2 og 4 år. (nu 3½og 5½)men de evige skænderier slog os ud – så vi nåede til det punkt hvor vi droppede soveværelset og har givet dem et lille værelse hver. vi sover så i større køkken/ alrum nu køkken/alrum a la lounge bed too. Min mand sagde: nej, nej, nej men så igen. han er temmelig forvirret over al den indretning der foregår derhjemme, så man forstår ham godt. Men det er nu faldet ret heldigt ud og pigerne er evigt lykkelig over nu at have deres egne julegaver mv inde på deres værelse. Værelser så små, at sengen er bygget op i højden men som så danner hver sin lille (165 høj) hule under som bliver brugt flittigt. Den store er så glad at hun ofte rydder op på værelset og nyder at finde tøj til sig selv hver morgen. det var ofringen værd. brug for
  gode ideer til gør det selv indretning. brug boligcious eller kom ned i boligteket på amager.

  • Reply
   Malene Møller Hansen/ Indretningsdesigner
   august 21, 2012 at 21:27

   Kreativt fundet på og flot at i ville ofre jeres soveværelse. Det lyder i hvertfald som om at I valgte den helt rigtig løsning for jer og pigerne trives, hvor er det fedt:-)

 • Reply
  Martine munksø
  september 23, 2012 at 15:21

  Super fine løsninger. Hvis I ønsker mere inspiration til deleværelser og børnerum i det hele taget så tjek http://www.designbykalle.dk ud. Det er præcis det firmaet her specialiserer sig i. Her er løsninger til værelser med meget få kvadratmeter og masser af eventyr og plads til udfordringer. Og så er værelserne så lækre, så også far og mor får lyst til at opholde sig der, og lade dørene stå vidt åbne.

  • Reply
   Malene Møller Hansen/ Indretningsdesigner
   september 23, 2012 at 17:42

   Hej Martine, du kan tro vi kender til Kalle og hans fantastiske univers. Vi har skrevet om ham nogle gange. Du er måske en af de heldige som har fået lavet et værelse af Kalle? Hvis du det, så vil vi vildt gerne høre om det:-)

 • Reply
  Camilla
  maj 21, 2014 at 09:03

  Hvor er den fine seng fra – med skuffer under? Det er lige sådan en vi leder efter!

  • Reply
   Malene Marie Møller
   maj 23, 2014 at 14:58

   Hej Camilla, jeg er ret sikker på at den seng er en selvbyg. Du kan bygge lign selv af disse kommoder fra IKEA: http://www.ikea.com/dk/da/search/?query=nordli

   Sæt nogle stykker sammen så de får den ønskede længde. Det er klart kommoden ikke har den dybe der skal til (90 cm) men placer den ud fra væggen og skru en trælægte op på væggen. Brug en MDF plade som bund, bor nogle lidt store huller i pladen så madrassen kan komme af med fugt. Lad bundpladen hvile på trælægten og kommoden, så pladen kommer helt ud til kant. Skru pladen fast i kommoderne og så har du en skøn seng med opbevaring. Det er lidt kringlet at beskrive, men jeg håber du forstår opskriften.

   Kh. Malene

Leave a Reply