Bæredygtigt design Soveværelse (Bedroom)

Hvor Øko er du?

Hvor Øko er du? Hvor bæredygtig er du? Går du all in? – Jeg er langt fra fejlfri, og jeg tror ikke på fanatisme, men jeg tænker mig om! Det bliver altså en større og større del af min hverdag. Er det fordi jeg bliver ældre (hrm hrm…. jeg fylder faktisk år i dag… ), er man blevet mere bevidst, eller er det bare ved at gå op for én, at man er på vej over på den anden side af den alder der, hvor man godt ved, at man snart er halvvejs?

Hos mig startede det med mælk og æg… altså økologisk, mest når jeg lige syntes jeg havde overskud i økonomien ( nu er vi altså nok 10 år tilbage i tiden). Ganske stille og roligt blev øko-æg og øko-mælk et must! I dag køber jeg størstedelen af mine dagligvarer økologisk, ikke alt… størstedelen skrev jeg,  jeg er ikke fanatisk, men jeg har taget stilling til, at det som jeg indtager fast i større mænger, altså dagligt… det skal helst være økologisk!

I foråret 2016 gik jeg skridtet videre, for hvis mine “faste” dagligvarer helst skal være økologiske, hvad så med det rum jeg sover i? Her tilbringer jeg alligevel minimum 6 timer om dagen. Det var ikke en plan, men en idé der opstod i mødet med Auping.

Min seng Essential seng fra Auping – I får den i sort/hvid denne gang – Se den i farver her

Jeg blive så inspireret, da jeg lærte, hvordan en Auping seng var produceret. Den er nemlig fuldstændig bæredygtig. Ingen farlig lim, ingen farlig maling, metal og plast… altsammen bæredygtigt og genanvendeligt. Det er alligvel ret vildt og meget interessant ikk?
Sengene bliver genbrugt selv efter 100 år og Aupings fabrik er 100% bæredygtig, jeg har selv besøgt den. Her er ingen spild, intet lager og fabrikkens toiletter og vandet i hanerne er regnvand samlet i beholdere på taget, ligesom fabrikkens maskiner genererer strøm til fabrikkens kontorer.

Hovedgærdet er betrukket med bæredygtig tekstil fra Kvadrat.

Da bestemte mig for, at min seng skulle være en Auping, legede jeg med tanken om at gøre mit soveværelse så bæredygtigt som muligt! –Jeg mener med så bæredygtig en seng og Aupings bæredygtige sengetøj, kunne jeg da ligeså godt skabe et soveværelsesmiljø, der var så sundt som muligt. Jeg malede derfor også væggene i Svanemærket maling far Beckers.

Jeg elsker min seng – jeg har aldrig sovet bedre, om det så er fordi jeg er tryg omkring det miljø jeg har skabt, om det er fordi jeg sover i en af verdens mest komfortable og miljøvenlige senge, eller hvad det end er, så er jeg i hvert fald helt sikker på, at hvor jeg end ender op, når jeg om et års tid rykker teltpælene op, bliver det ikke uden min Essential seng fra Auping – Og sådan er det 🙂

 

Hvor Øko er du?
Artikel
Hvor Øko er du?
Beskrivelse
Hvor Øko er du? Hvor bæredygtig er du? Går du all in? – Jeg er langt fra fejlfri, og jeg tror ikke på fanatisme, men jeg tænker mig
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply