Ikke-kategoriseret

To små lampenyheder

I collect hats.
That’s what you do when you’re bald.
-James Taylor


Nogen samler på sko ( jeg melder mig i denne kategori), nogen samler på tasker, nogen på frimærker (er der egentlig nogen der gør det længere?) nogen samler på armbåndsure ( sætter hak i denne kategori også)…. de fleste har en kærlighed til noget, som de simpelthen ikke kan lade være med at købe. Jeg har mange svagheder og en af dem er lamper. Den første designerlampe jeg købte var Verner Pantons Panthella. Jeg havde ønsket mig den længe, og da jeg endelig købte den, havde jeg den stående i 10 år. Jeg elskede den lampe. Jeg blev aldrig træt af den, det er det, der kendetegner en klassiker ikk? Jeg har den ikke længere, min eksmand fik den med da vi blev skilt, men jeg overvejer at købe en ny, for det er faktisk den lampe jeg har været gladest for. Måske var jeg så glad for den, fordi det var første gang, at jeg virkelig følte jeg investerede penge i min bolig, måske var det fordi at det var mit første “voksenkøb” eller måske er det simpelthen fordi lampen er så tidløs og klassisk.

Nu er Panhella kommet i en mini model. Med sin højde 33,5 cm. er den 24,5 cm. lavere end sin storebror. Den er da ret fin ikk?

Panthella-2

Mini Panthella fra Louis Poulsen fås i et utal af farver, dem kan du se her


En anden lille lampenyhed er VL38 af Vilhelm Lauritzen – Den er jeg altså ret vild med. Jeg synes den er så elegant og fin. Lampens buttede “hovede” er så fint formgivet, den giver lyst til at man lige nusser den lidt på hovedet – den går lige i hjertet på mig, det lyder skørt, men vi vel alle vores “samler-særheder” og det her er min.

VL38-bord-1

Du finder VL38 hos Louis Poulsen, lige herVL38-bord-3

Har du mon en lampefavorit? Hvilken lampe går lige i hjertet på dig, del gerne i kommentarfeltet herunder – Jeg vil meget gerne se din yndlingslampe, måske kan du vise mig en, jeg ikke har set før!

To små lampenyheder
Artikel
To små lampenyheder
Beskrivelse
I collect hats. That's what you do when you're bald. -James Taylor Nogen samler på sko ( jeg melder mig i denne kategori), nogen samler på tasker, nogen på
Forfatter
Boligcious

2 Comments

 • Reply
  Louise fb
  september 13, 2016 at 22:13

  Mit første designkøb var også en lampe. Også en Panton. Det var dog bare en postkasserød flowerpot pendel. Nøj hvor jeg elskede den. Jeg har den stadigvæk, men den passer ikke helt ind i vores nybyggede lejlighed, har i hvert fald ikke fundet en plads til den endnu. Til trods for at jeg elsker smukke lamper som Panthella, Flos 265, VL, AJ og PHs skønheder, så har vi forbavsende få lamper i vores hjem. Men ønskelisten er lang og når specialet er afleveret og jobbet er i hus, så skal der investeres i smukke lamper, som kan bløde lidt op i den stringente lejlighed.

  • Reply
   Malene Marie Moller
   september 21, 2016 at 08:12

   Hej Louise

   Gem din lampe, rød er på vej tilbage og den er garanteret super flot. Og JA ud og køb nogle lamper når du har jobbet i hus, heldigvis er der så mange fede at man hurtig kan få fyldt rummene op:-)

   Kh. Malene

Leave a Reply