Ikke-kategoriseret

‘TEXTILE & CAKE’

Du har sikkert prøvet at stå og trykke næsen flad Conditori La Glace’s vinduer mens den søde tand dryppende af lyst efter et af Conditori La Glace’s smukke og velsmagende kager … hvis ikke må du afsted for at smage med både øjne og mund – og se konditoriets vinduesudstilling med Tekstildesigner Cecilie Elisabeth Rudolph. For første gang i Danmark kan man nemlig opleve hendes internationalt anerkendte tekstil-print projekt ’Food as an Image’, som bl.a. er inspireret af dansk madkultur. Baseret på dette tekstil projektet, har hun designet og dekoreret seks forskellige tematiserede universer/vinduer, skræddersyet specielt til La Glace og alt sammen i en kreativ konstellation af tekstil og kage.

Udstillingen hedder ‘Textile & Cake’, og dette er vinduet med temaet Picnic.

Conditori La Glace - Cecilie Elisabeth Rudolph

Conditori La Glace - Cecilie Elisabeth Rudolph

Conditori La Glace - Cecilie Elisabeth Rudolph

.

“Picnic-vinduet er en glad, festlig og sommerlig ramme omkring et kagebord. Atmosfæren er fuld af spænding og glæde, hvilket har resulteret i at Mesterværket (kagen) er eksploderet i tusindvis af stykker. (Det er i øvrigt første gang at Conditori La Glace har udstillet en smadret kage). Mit printdesign, Picnic, er printet på forskellige materialer og er udstillet gentagende gange i vinduet, både i funktion som dug, serviet, tekstilkunst og mosaikgulv. Designets grønsags ornamenter inspirerer det overdådige overflødighedshorn af opfindsomme og humoristiske kager. Ved nogle af kagerne er tekstilprintet direkte fortolket, som det se ved radise-kagen. Overfloden og den gentagende mønstereffekt, beriger og forstærker festlighederne ved ”kagepicnic” bordet.” Cecilie Elisabeth Rudolph.

.

Conditori La Glace - Cecilie Elisabeth Rudolph

Conditori La Glace har siden 2008 og i forbindelse med den Københavnske modeuge samarbejdet med nogle af de største danske modedesignere heriblandt Mads Nørregaard, Malene Birger og Jesper Høvring om dekoration af deres ”Mode-vinduer”.

Designerens opgave har været at dekorere og tilføje egne designs til vinduerne i La Glace og samtidig inspirere konditorstaben til at kreere matchende kager. Der skabes også en fransk mode-makron efter designerens smag og ønske. I Cecilies tilfælde, en lækker stikkelsbær & kanel makron, som kan købes i udstillingens periode.

.

Endnu en god undskyldning for at tag et smut forbi Conditori La Glace i København:

– at se de 6 unikt udsmykkede vinduer, smage Cecilies makron
og klemme et stykke sportskage eller to ned.

 – altså nu, når man alligevel er der i forvejen.

GOD FORNØJELSE!

.

Udstillingen er i Conditori La Glace’s vinduer frem til den 3. oktober 2016.
Skoubogade 3, 1158 København K.

.

Fotos: Per Krogh

Kage Design: Conditori La Glace

Tekstil- og Vindues Design: Cecilie Elisabeth Rudolph

.

 

 

‘TEXTILE & CAKE’
Artikel
‘TEXTILE & CAKE’
Forfatter
Boligcious

No Comments

    Leave a Reply