Produkt og design (Interior design)

– Godt design er noget alle har ret til –

Sponsoreret indlæg

“Godt design er noget alle har ret til”
-Kay Bojesen

 

Ovenstående citat er det et mantra, som Kay Bojesen arbejdede ud fra. Omdrejningspunktet i Kay Bojesens design var altid at designe æstetiske objekter uden at gå på kompromis med funktionaliteten. Kay døde i 1958 og efterlod et stort arkiv af masser af design, heriblandt hundredvis af sølvdesigns. Siden 1958 er der sket ufattelig meget og de muligheder der er for produktion i dag, nåede han ikke at opleve. Han var en visionær mand og dem som kendte ham ved, at han ville have ønsket, at hans design udviklede sig og fulgte med tiden. Hans designarv bliver konstant videreudviklet og gamle objekter bliver taget frem fra arkiverne og nøje kigget på med nye øjne og nye produktions- og materiale muligheder. Der diskuteres og overvejes, hvilke af de mange hundrede designs, der skal tages frem og relanceres. Selve udvælgelsen er en vanskelig process, for der ligger så mange smukke designs i gemmerne.

Fire af de designs der kom igennem nåleøjet denne gang er WING, NEST, DROP og RIPPLE, som alle produceres for første gang i porcelæn, støbt ud fra de sølvskåle og fade som er deres oprindelse. Formgivningen er ufattelig smuk og tidløs præcis som den i sin tid var tænkt. Porcelænet er i en meget lækker og tyk kvalitet med en blank smuk glasur. Jeg er stor fan allerede, og synes de fire designs er flotte i borddækningen samtidig med, at der er så mange andre anvendelsesmuligheder som ikke behøver at inkludere et måltid, men som kan indgå i indretningen. F.eks. DROP som du så i begyndelsen af dette indlæg. DROP er egentlig en salatskål, men den er ligeså smuk når den bruges som vase. Jeg har placeret DROP på mit bord oveni RIPPLE, sådan var den nemlig tiltænkt, da den blev designet i sin tid af Kay Bojesen – du kan altså bruge dem hver for sig eller sammen. Jeg har set originalen og her var skålen i sølv mens RIPPLE var i træ. Der er mange muligheder med RIPPLE. Fordybningen i midten gør den anvendelig som fad, men den er altså også helt utrolig smuk som tallerken. Forestil dig RIPPLE med orange græskarsuppe, en lækker pastaret eller en smukt anrettet forret.

Det aflange fad WING er ideelt til alt fra tapas, salat, små horderves, nødder, slik osv. WING er også smuk på konsolbordet i entréen til at smide nøglerne og solbrillerne i, når man kommer hjem, eller til sofabordet eller som adventsstage…

Sidst men ikke mindst, så er der NEST som jeg har serveret risengrød i herunder. NEST er også perfekt til salat, grød, ris og pastaretter. Den kan også bruges som frugtskål eller som smuk skål på skænken eller sofarbordet. NEST er mindst ligeså smuk når den står uden noget indhold.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply