BØGER Mad

Bornholm, Folk, fæ & foodies

Jeg har lige været på Bornholm uge, hvor jeg faldt over en fantastisk smuk kogebog under titlen ‘Bornholm, Folk, fæ & foodies’. Bag den står kok Sune Rasborg og fotograf Anders Beier. De har besøgt en række lokale producenter og restauranter, som de har portrætteret, og alt er dokumenteret med de flotteste og mest stemningsfulde fotos. De autentiske billeder understreger, at hele Bornholm er en madø, hvor der bliver kælet for råvarerne, og jeg kan kun sige anbefale at kaste dig over øens lokale råvarer og restauranter, hvis du skal til den lille ø i Østersøen.

Bogens forside er ret fantastisk og sigende …

 

Bornholm, Folk, fæ & foodies

Gourmand World Cookbook Awards

Det der også er spændende ved denne bog er, at den er nomineret blandt de tre bedste bøger med kulinariske fotografier i verden i 2016, og det i kogebøgernes svar på Oscaruddelingen – nemlig Gourmand World Cookbook Awards, der bliver afholdt i Yantai i Kina den 28 maj, altså lige om lidt!

Vær med til at realisere en 2’er

På grund af nomineringen og den gode omtale har Sune og Anders allerede planer om en bog nummer to. Du kan være med til at realisere denne, ved at støtte projektet på Kickstarter lige her, hvor du også finder mere info og en video om projektet.

Sune og Anders siger: “Arbejdstitlen på bog nummer to bliver ‘Bornholm, Flere Folk, fæ & foodies’. Den første historie er allerede skrevet, den handler om rågejagt – eller rågeregulering, som det også hedder. Den skulle egentlig have været med i første bog, men vi kunne ikke nå at få den med, da naturen simpelthen slet ikke var klar, da vi skulle aflevere manuskriptet. Skæbnen ville, at vi lavede den historie dagen efter afleveringen. I den første bog var alle historierne lavet om foråret. I den nye bog, vil der være sommer og efterårshistorer, på den måde når vi lidt rundt om alle sæsoner. Det er desværre ikke gratis at kaste sig ud i sådan et projekt, så vi håber meget på din hjælp – både med bidrag, men også med hjælp til at sprede ordet til andre. Sammen kan vi lave en ny bog, der med sikkerhed bliver ligeså flot som den forrige.”

Køb bog nr. 2 og få den leveret til jul!
Der er kun fem dage tilbage på Kickstarter ... køb lige her

Du kan erhverve dig den første bog ‘Bornholm, Folk, fæ & foodies’ her hos Muusmann’forlag

Følg med i hvad der sker ved nomineringen på Bornholm, Folk, fæ & foodies’ facebook-profil

Den rige madkultur på Bornholm omfatter alt fra lokalt produceret skyr, marmelade af havtorn,
mel, pasta, øl, chokolade, saft og most, lammekød mm.
til gourmet- og Michelin-restauranten Kadeau i Aakirkeby,
samt landets største kokkekonkurrence, der afholdes på havnen i Gudhjem.

Faktisk kan du købe et udvalg af de lokale varer på bornholmbornholmbornholm.dk,
hvor du bla. også kan købe glas og keramik,
men denne skønne del af Bornholm skriver jeg om en anden gang 🙂

Bornholm, Folk, fæ & foodies

Her et af Anders Beiers flotte fotos

 

 

Bornholm, Folk, fæ & foodies
Artikel
Bornholm, Folk, fæ & foodies
Beskrivelse
Jeg har lige været på Bornholm uge, hvor jeg faldt over en fantastisk smuk kogebog under titlen 'Bornholm, Folk, fæ & foodies'. Bag den står kok Sune Rasborg
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Louise
    maj 8, 2016 at 23:14

    Som bornholmer bliver jeg simpelthen lige nødt til at rette at Kadeau altså ligger ved stranden i Pedersker – Åkirkeby er midt inde på øen og flere km derfra ?

Leave a Reply