Boligtekstil (Textiles for the home) Kunst

De bløde vægge


I dag skal det handle om bløde vægge. Tendensen med vægtæpper spreder sig, og selvom jeg får reference til 70’erne, så synes jeg, at udtrykket er meget nutidigt. Fællesnævneren er klart kunst og håndværk kreeret i farver, mønstre og elementer, der er oppe i tiden.

Jeg er jo kunstelsker med stort K, og det gælder også kunsthåndværk. Jeg ville ønske, jeg var typen, der kunne finde ro og hygge ved at sidde og strikke, brodere eller væve. Men jeg er for klodset og utålmodig og ja, lad mig bare indrømme – jeg bliver en anelse anspændt og agressiv af at strikke. Jeg har strikket en ting færdig i mit liv. Jeg var 8 år. Jeg strikkede et umanerligt langt halstørklæde til mit marsvin ( Og ja…. jeg ved godt, at det er meget mærkeligt, jeg undrer mig stadig). Grunden til, at det blev så langt, var fordi jeg ikke anede, hvordan man stoppede igen og fik hæftet ende. Jeg strikkede bare krampagtigt løs indtil vi en dag fik en gæst, der kunne hjælpe mig. Tørklædet var alt for stramt strikket – her kom min agressivitet til udtryk – og så var det hvide garn blevet en anelse nusset af mine snavsede børnehænder. Heldigvis findes der så mange strikkere og vævere derude, som er dygtige til det de gør, og hey, så gør jeg jo bare det jeg er god til, nemlig at formidle deres håndværk videre til dig.


Oh So Blue


De bløde vægge

Jeg er så heldig, at jeg har et af disse smukke vægtæpper hjemme hos mig. Nanett Schroder a.k.a Oh So Blue – er håndværkerinden bag disse smukke kunststykker. Ikke et vægtæppe er ens! Værkerne er vamsede, smukke og hyggelige, og det er umuligt ikke lige at strække hånden ud og mærke når man passerer det. Se mere her De bløde vægge De bløde vægge


Elkeland for Ferm Living


Elkeland er også ufattelig dygtig og kreerer smukke vægstykker, med et skulpturelt udtryk. De vægstykker hun har lavet for Ferm Living er jeg ret begejstret for. De bløde vægge

Tjek engang, hvordan udtrykket ændrer sig i forhold til den baggrund det hænger på. Du kan købe disse vægstykker her

De bløde vægge


Sofie Børsting


Sofie Børsting er bedst kendt for hendes smukke streg på papir, men de seneste år har hun produktudviklet og overført hendes værker til både puder og vaser. For nylig modtog jeg et nyhedsbrev fra hende, hvor hun afslørede, at hun netop har lavet et vægtæppe, der virkelig udtrykker hendes DNA, og giver liv til hendes streg på en helt ny og blød måde.

De bløde vægge

Tjek Sofies smukke univers her


A Hint of Neon


A Hint of Neon kendte jeg mest for deres strik, men her er der også lavet vægtæpper. Disse er syet i tekstil, og det gør dem mere stilrene og grafiske i udtrykke, de henvender sig derfor bredere. Et godt alternativ til en plakat.

De bløde vægge

Besøg A Hint of Neon her


Man kan jo også smække et gulvtæppe på væggen. Mange gulvtæpper er jo også håndlavede og kunstværker i sig selv, så hvorfor ikke?

Brandts Indoor henter smukke vintage kelim hjem fra Tyrkiet. Tæpperne har mange år på bagen, og hvert eneste tæppe er nøje udvalgt af Sara, som er indehaver at Brandts Indoor. Sara han mange års erfaring og rejser jævnligt afsted. De kender hende dernede, og sætter pris på hendes store krav om kvalitet. Hun er sej! Tjek Brandts Indoor

De bløde vægge De bløde vægge

Du kunne også vælge et marokkansk tæppe. Jeg har købt en del marokkanske tæpper hos Markwaldorf.dk. Marlene, som ejer webshoppen er rigtig skarp til at finde fede unikke farverige tæpper, og så er hun benhård til at forhandle prisen, så vi her hjemme kan være med. Tjek udvalget her

De bløde vægge

De bløde vægge

 

 

 

De bløde vægge
Artikel
De bløde vægge
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply