GAVEGUDEN Jul (X-mas)

Nu bæres lyset frem…

Indlægget er lavet i samarbejde med Danske Blindsamfund.

I morgen tager jeg tidligt fri, og kører som så mange andre forældre forbi børnhaven for at se min søn i Lucia Optog. En smuk dag, som altid rører mig.

Hisotrien om Sankta Lucia er jo barsk og blodig, men også ret fin, for den handler om styrke, vilje og muligheden for at tage sit liv i egne hænder, og gå efter det man gerne vil. Jeg hørte historien første gang som teenager, og jeg tænker faktisk på den hver jul, når vi når til denne dag. Det er en historie man kan tage med sig i livet, og som kan bringe motivation og styrke din vej.

Du kender muligvis ikke historien om Sankta Lucia, for det er ikke en historie vi hører så tit. Du får den lige kort opridset her:

Sankta Lucia var en ung, smuk, rig kvinde, der brændende ønskede at være nonne. Hun var dømt til arrangeret ægteskab, og for at undgå dette, stak hun begge sine øjne ud foran dommerne, så de ikke syntes hun er smuk. Lucia valgte frivilligt livet i mørket og blev på den måde lyset i mørket. Derfor ser man tit Lucia afbilledet med sine øjne i sine hænder. Hun er de blindes Skytsengel.

Dansk Blinde samfund har i samarbejde med tekstil designer Astrid Skibsted kreeret en Lucia engel i blå filt. Den er grafisk i udtrykket, meget nordisk og så er den i blå filt – En fin kontrast til alle de metaller vi ser i julepynten i år. Selvfølgelig skal Lucia være blød ♥

Nu bæres lyset frem...

Jeg fik tilsendt en æske med 6 skytsengle, og jeg har brugt dem flere steder i huset. Her hænger et par stykker på juletræet.

Forstil dig et liv uden syn. Forstil dig at du som Dansk Blindesamfunds formand, Thorkild Olesen allerede som barn vidste, at han var ved at miste synet.

 

”Jeg var selv kun en lille knægt, da jeg første gang hørte historien om Sankta Lucia. Mit syn var allerede svækket af grøn stær, og jeg vidste, at jeg snart ville blive blind. Men jeg var så fascineret af historien om denne stærke kvinde, som ofrede begge sine øjne for at få det liv, hun drømte om. Sankta Lucia fik mig til at tro på, at min vilje til at leve var langt stærkere end mine begrænsende tanker om alt det, jeg ikke kunne opnå uden synet. Og jeg ved, at mange andre synshandicappede har det på samme måde.
Nu hvor julen nærmer sig, tænker jeg tit på alle de blinde børn, der 
hverken kan se lysene på deres juletræ eller legetøjet, som ligger i deres julegaver. Jeg håber,deres forældre fortæller dem historien om Sankta Lucia nu.

Jeg håber, at Astrid Skibsteds smukke Sankta Lucia-engle kan hjælpe os med at opfordre danskerne til at tænde et lys – og et håb – i mørket hos de blinde børn og voksne op til jul”. Fortæller Thorkild Olesen

Nu bæres lyset frem...

Jeg blev virkelig berørt af hele dette projekt, det er simpelthen så fint, og jeg vil meget gerne bakke op og støtte Dansk Blindesamfund. Du kan gøre det samme. Englene her kan bestilles her – Du køber 6 engle for 300 kr. De 6 engle kan du bruge på juletræet, ved borddækningen eller du kan binde dem på dine gaver som dekoration og en ekstra lille ting til modtageren.

År efter år vil disse smukke engle pynte i min december og minde mig om historien om den modige smukke unge kvinde Lucia.

Nu bæres lyset frem...

Tekstil designer Astrid Skibsted fortæller om sit design og samarbejde med Dansk Blinde Samfund

”I designet af Lucia-englen jeg har arbejdet på at skabe et nutidigt, nordisk udtryk og den fortæller en spændende og dramatisk julehistorie og støtter et godt formål. Hun ligner ikke noget andet julepynt, hun er sin egen og jeg håber, at danskerne vil tage hende til sig.”

Nu bæres lyset frem...

At Sankta Lucia er de blindes skytsengel har også været en stor inspiration for Astrid Skibsted:

”Santa Lucia er de blindes skytshelgen og hun er afbilledet på de klassiske ikoner med sine øjne i hænderne. Det har været inspirerende at dykke ned i hendes historie og de betydninger hun rummer. Hun er symbolet på klarsyn, men for mig er hun symbolet på at se med hænderne, sanserne og følelserne. I mit arbejde med tekstildesign, ser jeg ligeså meget med mine hænder, som jeg ser med mine øjne. Jeg tror på, at vi alle trænger til at udforske vores følesans og bruge vores hænder mere, f.eks med håndarbejde. Det hjælper med at stresse af og på den måde er er skytsenglen en inspiration for os alle.”, fortæller Astrid Skibsted

Nu bæres lyset frem...

Indlægget er lavet i samarbejde med Danske Blindsamfund.

Nu bæres lyset frem…
Artikel
Nu bæres lyset frem…
Beskrivelse
Indlægget er lavet i samarbejde med Danske Blindsamfund. I morgen tager jeg tidligt fri, og kører som så mange andre forældre forbi børnhaven for at se
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply