Blog TAKE OVER INTERIØR

Exit Aarhus Arkitektskole – Se NUR's afgangsprojekt!

Exit Aarhus Arkitektskole - Se NUR's afgangsprojekt!Du kan ikke undgå at være stødt på design fra NUR de seneste år. Maja Bøgh Vindbjerg stiftede NUR ved siden af sit studie som arkitekt. Det startede med små metalbakker i farver – stilerene og enkle. Maja ramte bare plet i markedet med det samme, både hvad angår farver, formgivning og timing. Det må være et drømmescenarie for en enhver studerende at slå så massivt igennem, inden man overhovedet er færdiguddannet. Det har helt sikkert været lærerigt, men også utrolig hårdt at skulle balancere et krævende studie og samtidig en nystartet virksomhed, hvor interessen fra start var så stor, at jeg slet ikke begriber, hvordan Maja kunne følge med og levere så lækkert et design. 

Nu er hun altså næsten færdig som arkitekt, og vi har fået lov til at kigge nærmere på hendes afgangsprojekt og høre om, hvordan det er blevet til.

Maja Bøgh Vindbjerg aka NUR får her ordet, og vil fortælle dig om sit projekt:

 

 

Snart arkitekt-uddannet, men allerede designer


 

MAJA BØGH VINDBJERG

Den arkitektoniske verden har siden barnsben vækket min interessere. Streger, lysfald, farvespil og materialer, der sammen går op i en højere enhed i en given bestemt kontekst er så fedt. Med start på Arkitektskolen i Aarhus i 2009 blev denne interesse til en passion. En passion som gennem studiet blev udbygget med kompetencerne til at realisere ideer, og det var i denne tid at drømmen om at blive designer for alvor blev tændt.

I 2013 udmøntede denne drøm sig i stiftelsen af NUR; en dansk design virksomhed med fokus på minimalistisk og funktionelt design inden for bolig og interiør. Ordet NUR kommer oprindeligt fra tysk og betyder ”kun” eller ”bare” og betydningen afspejler den enkle stil og tilgang til designet, som desuden er inspireret af de nordiske traditioner.

Exit Aarhus Arkitektskole - Se NUR's afgangsprojekt!
Foruden de populære NUR Tray og Pipeline som i dag forhandles i flere lande fordelt på 3 kontinenter, har jeg også designet produkter som i dag produceres, og forhandles af andre virksomheder.

At starte egen virksomhed ved siden af studiet kræver en vis portion mod, engagement og ikke mindst stædighed. En stædighed for at ville lykkes. Det er ikke altid sjovt at være iværksætter og til tider føles det som om der ikke er timer nok i døgnet, men alt dette vejes let op, når du oplever at den ide du havde, nu er et færdigt produkt, som har gjort en kunde glad. Det er det hele værd.

Mit afgangsprojekt


19. juni skal den afsluttende eksamen stå og udover at det bliver en festdag, bliver det også et symbol på ”at hvor der er vilje er der vej”.

Motivation:
I forlængelse af min deltagelse ved FSC Design Award 2014, hvor entréen var mit udgangspunkt for designopgaven, har dette afgangsprojekt fortsat i samme retning og fokuseret på entréen som en helhed. Mit bidrag til FSC Design Award var BAENK. Her var formålet at trække naturen indenfor, hvilket blev kombineret med mit fokus på den gode kvalitet, finish og at skabe et produkt af kommerciel karakter.

Med et ønske om at dykke længere ned i entréens praktiske funktioner og rummets værdisæt, har formålet med denne opgave været at afkode, eksperimentere og gentænke entréen for derigennem at skabe nye produkter hertil. Ønsket har været at udvikle designs, som har funktionelle og stilrene egenskaber, der kan give værdi for brugeren, både i den lille og store entré.

Exit Aarhus Arkitektskole - Se NUR's afgangsprojekt!

Det er min oplevelse, at mange ’lukker af’ for entréen, og nærmest afskriver rummet fra resten af hjemmet. Afgangsprojektets formål har ikke været at få folk til at bruge længere tid i entréen, men til gengæld gøre tiden i rummet behagelig og overskuelig og således opnå at brugeren i højere grad værdsætter rummets stemning.

Jeg er kommet frem til følgende designs:

– En skoreol, som i al sin enkelhed sørger for at fjerne fodtøj fra gulvet og skærme af for dét. Skoreolen sørger for, at både fodtøjet tørres bedst muligt og samtidig skabes der orden i entréen.

Exit Aarhus Arkitektskole - Se NUR's afgangsprojekt!

Exit Aarhus Arkitektskole - Se NUR's afgangsprojekt!

– En serie af spejle, der med sin genkendelige ramme, skaber muligheder for opbevaring.

Exit Aarhus Arkitektskole - Se NUR's afgangsprojekt!Exit Aarhus Arkitektskole - Se NUR's afgangsprojekt!

 

– Knager i forskellige størrelser, som egner sig både til jakker, tasker og tørklæder og samtidig kan bøjler også benyttes, hvilket udvider anvendelsesmulighederne.

Exit Aarhus Arkitektskole - Se NUR's afgangsprojekt!

 

Hermed en lille collage af arbejdsprocessen i produktionsforløbet

Exit Aarhus Arkitektskole - Se NUR's afgangsprojekt!

 

PS: Produkterne skal alle ses som prototyper i forbindelse med afgangsprojektet, og de er dermed ikke i produktion endnu. Spejlene vil desværre ikke blive lanceret, da der efterfølgende er stiftet bekendtskab med et allerede eksisterende design med store ligheder. Spejlenes design vil derfor skulle ændres væsentligt for at der ikke opstår forvirring. Dette understreger hvor vigtigt det er som designer, om at man gør sit research-arbejde grundigt fra starten.

Exit Aarhus Arkitektskole – Se NUR's afgangsprojekt!
Artikel
Exit Aarhus Arkitektskole – Se NUR's afgangsprojekt!
Beskrivelse
Du kan ikke undgå at være stødt på design fra NUR de seneste år. Maja Bøgh Vindbjerg stiftede NUR ved siden af sit studie som arkitekt
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ib Petersen
  december 19, 2015 at 12:01

  Det er en flot sko reol hvor kan man købe dem. mvh Ib Petersen.

  • Reply
   Malene Marie Møller
   december 26, 2015 at 07:07

   Hej Ib

   Ja hun er virkelig dygtig, og den er genial den skoreol. Jeg ved ikke om den kommet i produktion, men jeg vil foreslå dig at skrive til Maja og høre, jeg er sikker på hun bliver glad for interessen. Du finder hendes info her: http://www.nur.dk/#!contact/c16fm

   Glædelig jul

   Kh. Malene

 • Reply
  Marianne Palner
  maj 4, 2020 at 09:03

  Rigtig pæn og funktionel skoreol, jeg håber at den bliver sat i produktion!
  Den ville jeg gerne have!
  Mvh. Marianne Palner

Leave a Reply