INTERIØR

Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år!

Det er 60 år siden i år, at en af de mest populære spisebordsstole nogensinde blev designet. Et designikon i verdensklasse designet af en verdensklasse arkitekt Arne Jacobsen. Arne Jacobsen er berømt i hele verden for hans møbler og arkitektur. Han gør Danmark stolt, og har haft en kæmpe indflydelse på, hvordan verden opfatter og modtager dansk design i dag. 

Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år!

Det er imponerende at tænke på, hvor meget Arne Jacobsen nåede at skabe – han var en særdeles produktiv herre. Jeg passerer dagligt hans design og arkitektur, det er vi nok rigtig mange, der gør. Jeg kører forbi flere af hans bygninger dagligt – selv min datter er begyndt at drille mig når vi kører forbi f.eks. Søllerød Rådhus i Holte udbryder hun overdrevet entusiastisk: “næh se mor, vidste du, at det var Arne Jacobsen, som tegnede den bygning” – tsk… tsk… -bare fordi man prøver at banke lidt kultur ind i knoppen på sit lille kid, og muligvis kommer til at gentage sig selv 100 gange for meget.

Det som jeg finder mest facinerende ved en designer som f.eks. Arne Jacobsen, det er evnen til at skabe tidsløst design – Design, der er præcis lige så nutidigt, elsket og topmoderne nu som for 60 år siden. Design fra en periode som vi refererer til som retro… -og så er der ikke noget retro over 7’eren!

Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år!

Arne Jacobsen og Fritz Hansen

1934 var begyndelsen på et samarbejde mellem Arne Jacobsen og Fritz Hansen – Et samarbejde, der på trods af Arnes død i foråret 1971 stadig består. Det var dog først i 1952, at gennembruddet, kom med Myren. Herefter fulgte Serie 7 i 1955 og her satte Arne Jacobsen og Fritz Hansen deres aftryk i dansk design historie.

Fritz Hansen fejrer de 60 års fødselsdag for 7’er stolen med to smukke nye farver. En mørkeblå og en Pudder. Jubilæumsudgaven af 7’er stolen bliver kun produceret i 2015 – dvs. der er tale om en limited edition. Farvevalget er inspireret af forestillingen om, at “modsætninger tiltrækkes” –  et af hovedtemaerne inden for indretning og design disse år. Det handler om kontraster – i materialer og farver. Selvom den meget mørkeblå (næsten sort) og sarte pudder farve står i kontrast til hinanden, spiller de også sammen. De er elegante og komplementerer hinanden smukt.

Disse to stole koster 4.500 kr. pr. stk. og produceres som tidligere nævnt kun i 2015. Du kan læse om dem og købe dem her

Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år!

Indlægget her er en del af et samarbejde mellem Fritz Hansen og Boligcious. Jeg har været forbi deres hovedkontoret i Allerød (min egen hometown) og lånt de to smukke fødselarer med hjem. Jeg har fået lov at lege lidt med dem i mit hjem og tage nogle billeder til glæde for jer.
Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år! Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år! Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år! Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år! Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år!
  Foto: Malene Marie Møller / Boligcious
Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år!
Artikel
Arne Jacobsens 7'er fylder 60 år!
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Louise
  februar 10, 2015 at 19:59

  Skønne stole 🙂 fine billeder!
  Noget helt andet: Hvor er din hvide “skænk” (skabe?) fra?
  Tak på forhånd
  KH
  Louise

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 11, 2015 at 15:36

   Tak skal du have Louise:-) Skænken som i virkeligheden er væghængte skabe, er fra IKEA – serien hedder BESTÅ:-)

   Kh. Malene

Leave a Reply