BØGER

"TAG NATUREN MED HJEM" – BOGANMELDELSE

"TAG NATUREN MED HJEM" - BOGANMELDELSE

I torsdags var jeg til boglancering hos Gyldendal. Bogen hedder “Tag Naturen med Hjem” og er udarbejdet af Pia Krøyer og Christina B. Kjeldsen. Bogen indeholder tips om indretning, DIY projekter og madopskrifter med udgangspunkt i årets fire årstider, alt sammen  skabt ud fra materialer og råvarer fra den nærmeste skov, grøftekant, strand eller baghave. Bogens billeder er smukke – virkelig smukke, Eye Candy fra bedste skuffe – fotograferet af Heidi Lerkenfeldt.

Det er tydeligt at bogens forfattere og fotograf har rødder og en stærk passion, når det gælder boligindretning – De har alle tre arbejdet med det her i mange år og har skrevet, stylet og fotograferet for diverse printmagasiner og også lavet flere bøger. Denne passion og erfaring er meget tydeligt i bogens gennemførte look og indhold.

Jeg startede med at bladre bogen grundigt igennem, nød hvert billede og blev meget inspireret af de mange lækre opskrifter og DIY-projekter. Der blev sat en del hakker ud fra ting, jeg gerne vil lave selv, noget jeg gerne vil lave med ungerne og kager jeg gerne vil bage, brød jeg gerne vil smage, urtesalt jeg bliver nødt til at prøve og ja selv en hjemmelavet bodyscrub som da klart skal prøves! Det her er en bog lige for mig, en bog der giver mig lyst til at være kreativ, lyst til at eksperimentere, lyst til at forkæle mig selv (først) og min familie og venner.

 

 

Bogen er delt op i 4 afsnit, ‘Forår’, ‘Sommer’, ‘Efterår’ og ‘Vinter’ – alle afsnit starter med en introduktion til årstiden og en “Det er nu, du skal” liste med flere punkter, der hjælper dig til at være mere opmærksom på de ting årstiden og naturen bringer.

 

"TAG NATUREN MED HJEM" - BOGANMELDELSE

 

EFTERÅR – ‘Det er nu, du skal’…. (uddrag fra bogen)

  • bruge af de farverige efterårsblade, bær og frøstande, der kan blive de fineste dekorationer både inde og ude, og i det hele taget lade dig inspirere af farvepaletten, du finder i naturen lige nu.
  • høste vitaminmættede hyben, havtorn og hyldebær fra kyst og havehegn og finde nødder, spisekastanjer og de sidste vilde bær i skoven. Fylde lommer, kurve og poser, og komme smagende duftene og farverne på glas og i maden
  • gå på stranden og i skoven efter efterårets første storme og kigge efter silkeblødt drivtømmer og smukke krogede grene, rødder og stubbe, du kan tage med hjem og bruge i din indretning
  • tømme alle de tungtlæssede æble-, og pære-kvædetræer, du kan finde, og vælte dig i mad og bagværk med frugterne. Nyde synet af bugnende frugtkurve og dele gavmildt ud til dem, der ikke er lige så heldige som dig.

– Efter at have kigget bogen igennem og læst indledningen til efterårsafsnittet gik jeg en tur med familien. Vi er pt i sommerhus, så vi er tæt på natur og strand. Det var med helt nye øjne jeg gik denne tur, jeg havde listen fra bogen i baghovedet, og kiggede på naturen med bogens øjne: -hvad kan jeg bruge, hvad kan jeg tage med hjem? Halvanden time senere slæbte jeg på blade, sten, drivtømmer, grene med mos, frøkapsler og et par fine bær, samtidig med at turen havde været ret sjov, netop fordi vi alle betragtede turen som den skattejagt den var!

"TAG NATUREN MED HJEM" - BOGANMELDELSE

 

Hør her… -bogen er fantastisk og helt sikkert værd at investere i, hvis du ønsker at være mere kreativ, få gode tips til hvordan du bruger naturen gratis og hvis du kan lide inspiration til boligindretningen. Bogen kan købes hos Gyldendal.dk her

"TAG NATUREN MED HJEM" - BOGANMELDELSE "TAG NATUREN MED HJEM" - BOGANMELDELSE "TAG NATUREN MED HJEM" - BOGANMELDELSE

Foto og styling: Malene Marie Møller

"TAG NATUREN MED HJEM" – BOGANMELDELSE
Artikel
"TAG NATUREN MED HJEM" – BOGANMELDELSE
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply