D.I.Y. Køkkenet (Kitchen)

Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt

For længe siden, da jeg lavede dette indlæg om åbne hylder i køkkenet, lovede jeg en update når vi var på plads med vores nye køkken. Så kom der sygdom, arbejde etc. ind over (sådan går det nogle gange når man gør det hele selv) – derfor har det taget noget tid at blive (næsten) færdige.

Men nu er vi dér, hvor vi ihvertfald godt kan vise lidt billeder frem af, hvordan det ser ud – krydret med lidt DIY billeder (beklager den lidt fuzzy kvalitet visse steder). Og nej … vi er faktisk ikke endt med åbne hylder – endnu, ihvertfald 🙂 Det er work in progress!

De første trin:
Alt blev flyttet ned i spise-enden, og selve køkken-enden blev totalt revet ned, inkl. savsmuldstapetet (andre end mig, der hader savsmuldstapet?!). Derefter langsom genopbygning med væv på væggene, maling, nye fodlister, flytning af opvaskemaskine, opbygning af skabe etc. etc.
Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojektKøkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt

Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojektKøkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt

Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt

Og yes – vi brugte børnearbejde! Emilia på knapt 6 fik lov til at hjælpe når hun havde lyst. Nedbrydningen var klar favorit!

Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt

Sådan ser “kogeøen” ud – incl. skifersten og det mest fantastiske SMEG komfur i 90 cm bredde, så min mand kan gå rigtig amok med kogekunsten. Og nej – der er ikke ryddet perfekt op 😉

Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt

Vi valgte et ekstra lavt skab overfor komfuret istedet for et højskab, da de gamle højskabe tog rigtig meget lys. For at imødekomme de mange i-devices vi har i huset, lavede min mand en docking-station, ved at fræse en rille bagest i bordpladen, så ledningerne kan komme op. De fine penne-holdere er fra Clayfever, købt i hendes værksted på Ærø.

Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt

Bordpladen ved vasken var tidligere hvidmalet og meeeeget slidt, og vindueskarmen nærmest ikke-eksisterende. Vi valgte at få en lækker teakplade på, og byggede en bredere vindueskarm med plads til krydderurter etc. Lamperne over bordet er nogle gamle Le Klint Undercover.

Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt

Det er moderne med tavlelak i boligen – men det er altså også genialt, når man har børn i huset. Så er der plads til fri tegneudfoldelse, skriveøvelser – og feriecountdown!

Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt

Vores spiseplads er stadig uændret. Vi nåede ikke til renovering her i denne omgang, men er – bortset fra savsmuldstapetet – ok tilfredse med det lige nu. Det store landkort er fra National Geographic, og genialt når man skal holde styr på venner og familie rundt i verden!

Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt

Vi kan ikke komme udenom at vi er en tingfinderfamilie 😉 Både voksne og børn. Så på væggen ved enden af spisebordet hænger 2 sættekasser – den ene en gammel reol upcycled fra et loppemarked, den anden fra Søstrene Grene – med masser af plads til memorabilia og nips.

Så langt så godt! Vi er utroligt glade for vores nye køkken, der er meget lysere og med meget mere skabs- og bordplads end før. Men hold da op, hvor tager det tid, når man gør alt selv. Til gengæld er det utroligt tilfredsstillende 🙂

Rigtig god sommer!
KH Maria

Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt
Artikel
Køkken-update: Så vidt er Marias køkkenprojekt
Beskrivelse
For længe siden, da jeg lavede dette indlæg om åbne hylder i køkkenet, lovede jeg en update når vi var på plads med vores nye kø
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply