Kunst

Smukke unikke glaskunstværker

Det danske fremadstormende brand; Kodanska som jo er kendt for sin super smukke glaskaraffel: Danish Summer (se den her) har designet en smuk ny og meget kunstnerisk kollektion af glasrelieffer.

Når Marie får en idé – og det gør hun hele tiden – ja, så er det om at samle det hele sammen i stikord og skitser og så booke et fly til fabrikken i Tjekkiet. Det er på fabrikken i Tjekkiet, at magien opstår.
Samspillet mellem glaspustere, diverse teknikkere og Marie i front er den sjoveste proces.
Man ved aldrig helt præcist hvilken retning produktudviklingen tager, og ofte er udgangspunktet
meget anderledes end det endelige resultat.

De nye glasrelieffer krævede en del arbejde at få skabt, da det var en meget abstrakt idé, Marie havde fået. På en messe i vinter faldt Marie over en plakat med smukke fjerlette vinger. En gammel barndomsfascination af englevinger blev genoplivet og startede en proces i Maries kreative hoved, som blev til udviklingen af denne nye unika kollektion.

Under skabelsen af relief-kollektion kom den tjekkiske fabrik virkelig på overarbejde, men processen har været sjov og lærerig for alle parter – og resultatet utrolig smukt.

Da idéen om glasreliefferne skulle føres ud i livet, samlede Marie et hold af 7 glaspustere og et par teknikkere, og sammen afprøvede de forskellige teknikker. Først blev der lavet glaskugler i farver særligt udvalgt af Marie. Derefter smadrede Marie kuglerne for så at samle skårene i små kunstværker. Når værkerne dannede det udtryk hun var ude efter, blev der brændt glas over og under værket, så det blev ‘indrammet’. Under denne proces er det glasset, der tager kontrollen og Marie kan ikke vide, hvordan resultatet ender. Hvert relief er abstrakt, men kender man Maries inspirationskilde og grundlag for den smukke nye kollektion, kan man ane, at hvert relief er inspireret af fjerlette vinger.
Reliefferne er unika og der findes ikke to ens. De laves i 3 forskellige størrelser, er kommer vist i handlen til oktober.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply