Belysning (Lighting)

Ikoniske Ball i en jubilæumsudgave

Sponsoreret – I forbindelse med den klassiske ‘Ball’ lampes 50 års jubilæum sætter jeg over sommeren fokus på det klassiske design. Jeg indretter små spots i mit hjem med de forskellige designs i serien, og viser dig, hvordan den ikoniske klassiker er le at matche ind i vores tid på trods af dens 50 år. Lampen blev designet i 1968 af Benny Frandsen, Frandsen Lighting.

 

B A L L
50 år

Denne ikoniske lampe fylder 50 år i år. Ball lampen som vi vidst alle husker fra vore børneværelser, og som vi stadig den dag i dag, bringer ind på vores børns værelser, i vores soveværelser og andre steder i boligen, er en sand klassiske. Lampen er genial, fordi den er så underspillet. Ball har en super fin formgivning og så er den yderst fleksibel. Fleksibilitet i kraft af den stærke magnet, der holder lampeskærmen fast på lampens base gør lampen funktionel som arbejdslys og læselys. Vi kan takke Benny Frandsen for denne lille designperle…

Stædighed og beslutsomhed betaler sig. Ball-lampen ville aldrig være blevet en realitet og solgt til millioner, hvis det ikke var for en bestemt ung elektriker ved navn Benny Frandsen. Benny, der skabte prototype efter prototype i kælderen i hans hjem i den danske by Skanderborg i 60’erne. Lampen fandtes stortest i alle danske hjem, men dengang var der kun væglampen i Ball-familien. I dag fås lampen som standerlampe, bordlampe, pendel og en slag moderne lysekrone. Du kan se hele Ball familien her

I anledningen af 50 års jubilæet har Frandsen Lighting lanceret den klassiske væglampe i en særudgave. Den hvide og sorte lampe har fået er lille eksklusivt nøk opad og er blevet pyntet med en mat guldbelægning indvendigt.

Jeg synes det giver noget ekstra lækkert til lampen, som her hænger på min Lukas’ teenageværelse. Jeg kunne sagtens finde på at hænge den ved min seng også, men der hænger Ball væglampe med nathylde og USB stik og den er altså ret uundværlig hos os… du kan se hvor godt den hænger ved siden af min seng her.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply