Produkt og design (Interior design) Uncategorized

En lille funden skat på Kay Bojesens loft

Sponsoreret

 

Her ses en masse små antikke dele fra Kay Bojesens loft. Delene blev fundet i en lille æske og er små løsdele af Kay's lille figur den Kongelige Garder

Kongelige Garder

Da Kay Bojesens barnebarn tømte Kays loft flere år efter hans død, gjorde hun sig et helt magisk fund. I gemmerne fandt hun nemlig en lille æske i pap og her gemte sig en masse små løsdele og små prøver i kobber, som skulle ende med at blive til den lille soldat. Blandt alle disse små fine løsdele gemte sig også en komplet samlet og færdig Kongelig Garder i sølv.

 

Kay Bojesens Kongelige Garder i poleret stål

 

Kay fik vist aldrig gjort alvor af at få sat denne fine lille soldat i produktion, men man kunne tydeligt ud fra de mange løsdele fornemme, at han havde prøvet sig frem og arbejdet på at finde den helt rigtige vægt og højde. I år får den fine enkle Kongelige Garder liv igen, for Sus, Kay’s barnebarn har relanceret den lille soldat i poleret stål. Soldatens arme er bevægelig og gør den lille figur sjov for både store og små at bevæge og placere i forskellige positioner. Min søn har leget uafbrudt med den siden jeg lånte den hjem. Faktisk er han hjemme syg i dag og sidder ved siden af mig, han spottede øjeblikkeligt soldaten og sukkede da han så billedet herunder…. “Mor bare jeg havde dem alle sammen, så jeg kunne lege med dem sammen” – Og det er nemlig det sjove ved figuren, man tror nemlig, at der er flere forskellige af dem, som de står på billedet herunder, men det er en og samme, bare i forskellige positioner.  Jeg forestiller mig, at denne nye figur kan blive den perfekte barnedåbsgave på højde med Kay’s abe.

 

En Række af Kay Bojesens Kongelige Garder på en lang række

Et super enkelt, tidløst og elegant design som kan følge barnet gennem livet og en dag arves af et nyt lille medlem.

Kays barnebarn Sus, gæstebloggede for nogle år siden her på bloggen, genlæs hendes lille hilsen her

 


You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply