Blog TAKE OVER INTERIØR Produkt og design (Interior design)

Kähler · Historien om Kählers Hammershøi-stel

I foråret 2015 lancerede vi hos Kähler et helt nyt stel – nemlig Hammershøi-stellet. Det er det første fuldendte stel fra Kähler, og vi er selv helt vilde med det!

Stellet er udformet med dekorative riller, som tilføjer stellet et klassisk udtryk og lader glasuren fordele sig elegant og let gennemsigtigt hen over keramikkens levende formsprog. Rillerne har samtidig en funktionel fordel og sørger for, at koppen er god at holde om, og at opbevaringsglassene er nemme at åbne.

Kähler · Historien om Kählers Hammershøi-stel

Det smukke stel er løftet en smule fra bordet, så keramikken fremstår stabilt med en let svævende elegance og kombineret med de naturlige farver, hvid, koral, antracitgrå, himmelblå og marmorgrå, bliver de enkelte elementer til små designvidundere i sig selv. Stellet er perfekt på et veldækket brunch-bord en søndag eller til en lækker middag, hvor elementerne vil være den smukkeste og mest stilrene præsentation af de farverige råvarer.

Kähler · Historien om Kählers Hammershøi-stel

Ikke nok med, at designet er nordisk, smukt og stilrent, så binder Hammershøi-stellet også Kähler smukt sammen i fortid og nutid. Hammershøi-stellet er opkaldt efter en af det gamle Kähler-værksteds allermest berømte kunstnere, Svend Hammershøi, som skabte store voluminøse vaser med tydelige riller. Det er netop disse riller, som har inspireret designeren bag Hammershøi-stellet, Hans-Christian Bauer, til det stilrene design med diskrete riller.

Kähler · Historien om Kählers Hammershøi-stel

Kähler · Historien om Kählers Hammershøi-stel

Hammershøi-stellet består af flere forskellige materialer. Hos Kähler elsker vi at eksperimentere med at sammensætte forskellige nordiske materialer, så helt nye udtryk opstår. I Hammershøi-stellet møder den elegante keramik det mere tyngdefulde egetræ – det ses i de flotte salt- og peberkværne, og når salatbestikket komplementerer salatskålen.

Kähler · Historien om Kählers Hammershøi-stel

Men vidste du også, at Hammershøi-stellet er den første Kähler-serie med materialet glas? Glasset tilføjer en helt særlig elegance og et roligt look til Hammershøi-stellet. Glasset kan opleves i Hammershøi-karaflerne og Hammershøi-opbevaringsglassene, hvor det tunge keramiklåg i nordiske farver er den smukke prik over i’et.

Kähler · Historien om Kählers Hammershøi-stel

Kähler har siden begyndelsen i 1839 udfordret og eksperimenteret med keramikken, og Hammershøi-stellet er et udtryk for, at vi fortsat ønsker at udvikle smukt design til hjemmet ved brug af nye teknikker, materialer og spændende kombinationer.

Se hele Hammershøi-serien her

Kähler · Historien om Kählers Hammershøi-stel
Artikel
Kähler · Historien om Kählers Hammershøi-stel
Beskrivelse
I foråret 2015 lancerede vi hos Kähler et helt nyt stel – nemlig Hammershøi-stellet. Det er det første fuldendte stel fra Kähler, og vi er
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Lisbeth Glud
  juli 19, 2015 at 11:00

  Det er bare så smukt; er godt i gang med at samle på det og håber på at der kommer mere tilbehør, udover salatskålen som ikke er særlig anvendelig til andet end salat og måske som frugtskål. En mindre skål til kartofler, en sovseskål og fade i forskellige størrelser ville være kærkomment. 🙂

 • Reply
  Morten Jensen
  juli 20, 2015 at 10:20

  Nu er der vel næppe tale om keramik, men om porcelæn! er Kähler ved at gå på kompromis med deres arv?

  • Reply
   Kähler Design
   juli 20, 2015 at 13:46

   Hej Morten.
   Tak for dit spørgsmål. Det er fuldstændig korrekt, at Hammershøi-stellet er lavet af holdbart porcelæn. Vi bruger udtrykket keramik, som en dækkende betegnelse for mange typer af brændt ler – herunder fx porcelæn, stentøj, fajance mfl.
   Mvh. Kähler

Leave a Reply