Blog TAKE OVER Boligtekstil (Textiles for the home)

Tekstil designer: Mia Strøbech

I uge 26 har jeg stillet min blog til rådighed for danske designstuderende. Jeg håber du vil tage godt i mod dem. I dag kan du møde Mia Strøbech. Mia er nyklækket tekstil designer, tag godt imod hende. 

Mit navn er Mia Strøbech, jeg er tekstil designer og har netop færdiggjort mit afgangsprojekt fra Designskolen i Kolding. Her har jeg lavet en kollektion af stofservietter i hør med stærke referencer til gammelt dansk håndværk og måltidskulturen i et redesign af den traditionelle stofserviet.

Min kollektion består af 12 forskellige servietter, der hhv. er analog trykt af mig selv og broderet af to brodøser, som jeg har arbejdet tæt sammen med det sidste halve år.

Tekstil designer: Mia Strøbech

Jeg stødte på citatet : “Hvis en kompetence ikke bruges i to generationer, går den tabt”, det blev startskudet til mit afgangsprojekt. Jeg har en stor interesse for håndværket og har altid været fascineret af den tid og personlighed, der er lagt i et produkt. I vores masse producerende verden synes jeg, det er vigtigt at holde fast i den danske kulturarv. Der er stadig håndværkere tilbage, der kan producere i hånden, og udføre et flot håndværk. Det er ærgerlig at se det gå tabt.

Tekstil designer: Mia Strøbech

Tekstil designer: Mia Strøbech

Jeg har taget udgangspunkt og inspiration i hørrens forarbejdnings proces, som jeg selv har afprøvet på Dansk Landbrugsmuseum gl. Estrup.

Ved dette besøg fik jeg et indblik i et gammelt og tidskrævende håndværk, der var en stor del af det at være selvforsynende i bondesamfundet i 1800-tallet. Sammenholdet over arbejdet og fysisk hårde arbejde, som der har været tradition for i håndværket gennem tiden, drev mig til at ville overføre det til en nutidig kontekst.

Tekstil designer: Mia Strøbech

Jeg ønsker med dette projekt at præsentere en kollektion af stofservietter i en underspillet og fornyet udgave, der forhåbentlig kan få os til ophøje middagene i en fortravlet hverdag. Med kollektionen vil jeg forstørre overskuddet til at lege og nyde borddækningen.

Der er plads til fordybelse i servietterne, der i form af motiver, ordsprog og foldninger har flere lag at undersøge under måltidet. Helt konkret har jeg givet servietterne 3 forskellige udtryk. Jeg har først og fremmest taget udgangspunkt i hørrens rødders groning, da jeg synes, de har nogle utrolig smukke, slanke, organiske linier, som jeg har haft en brodøse til at brodere i kontursting, der giver stingene en 3D effekt, der komplimentere motivet. Derudover har jeg været i dybden med broderiet i sig selv, og leget med broderiets afhængighed og uafhængighed af stoffets tråde. Det blev til riet geometriske mønstre, der kunne stå i smuk og sart kontrast til rødderne. Jeg arbejdede parallelt med brodøserne, hvor jeg ligeledes arbejde med tekstilets tråde ifht den kontrollerbare og ukontrollerbare i mit eget fag, hvor jeg har speciale i analog tryk.

Tekstil designer: Mia Strøbech

 

Det har været en ære at arbejde med håndværkere, hvilket jeg håber at kunne fortsætte med, da jeg er vildt imponeret over deres håndværk og beæret over at få lov til at arbejde med og redesigne deres fag. Jeg tror virkelig på, at der er potentiale i at mødes på tværs af fagligheder, og jeg tror, det er dét, der skal til for at bevare håndværket i Danmark.

Tekstil designer: Mia Strøbech

Tekstil designer: Mia Strøbech

 

Foto: Ib Sørensen

 

 

 

Tekstil designer: Mia Strøbech
Artikel
Tekstil designer: Mia Strøbech
Beskrivelse
I uge 26 har jeg stillet min blog til rådighed for danske designstuderende. Jeg håber du vil tage godt i mod dem. I dag kan du møde
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply