D.I.Y.

"Det er en syg høne der har lagt det æg der" – PÅSKEÆG: pustet og pyntet af Boligcious

Tjahhh… begrebet at PUSTE ÆG er ikke helt det samme som før “Blinkende lygter” filmen havde premierer i 2000. Det er sjovt.  Når man fortæller, at man skal puste æg, bliver man næsten altid mødt med kommentarer som “det er en syg høne der har lagt det æg” eller “Du gør det jo helt forkert Thorkild, du kan jo overhovedet ikke finde ud af det” – Jeg elsker selv den scene, og griner lige hysterisk, hver gang jeg ser den – Og JA, jeg tænker også på den hver påske, når vi skal puste æg her i huset.

Vi puster nemlig æg hvert år, det er en tradition som jeg har taget med mig fra min barndom, og som jeg og mine børn elsker. Det er svært, sjovt og komisk at puste æg og vi har en fest med det.

"Det er en syg høne der har lagt det æg der" - PÅSKEÆG: pustet og pyntet af Boligcious

Ungerne synes det er sjovest at puste æggene, det der med at male dem bagefter… hmmm… jeg har ikke de mest kreative børn – Den ene er for lille til rigtig at synes det er sjovt at male, og min store pige er bare ikke kreativ på den måde. Derfor endte det som det altid gør: efterfulgt af grin, puste-konkurrencer og et par klatter på et æg, så fordufter ungerne, og jeg sidder tilbage og sysler. Det er okay, for jeg kommer jo alligevel altid til at gå lidt over gevind.

"Det er en syg høne der har lagt det æg der" - PÅSKEÆG: pustet og pyntet af Boligcious

Jeg var lidt inspirationsforladt i år, jeg mener, vi gør jo det her hvert år, og vi har malet alle de klassiske: det med overskæg sørøveren, den sovende pige, det smilende æg osv… de er malet 100 gange. I år mens jeg sad, og tænkte over, hvad jeg kunne male, så faldt mine øjne på min kunstvæg…. -og så kom inspirationen i YapYap’s skønne illustrationer. Jeg elsker det finurlige univers, og kastede mig ud i at overføre figurerne på æggene. Det tog en krig, men det var hyggeligt og afstressende.

Du er velkommen til at gribe idéen. Jeg har brugt ARTLINE tuscher i forskellige tykkelser.

"Det er en syg høne der har lagt det æg der" - PÅSKEÆG: pustet og pyntet af Boligcious

TIP!

De æg, der går i stykker… -og der er altid 1-2 æg, som må lade livet, kan du bruge som små påskevaser- Fyld dem med havens små første blomster og lad dem pynte på påskebordet.

"Det er en syg høne der har lagt det æg der" - PÅSKEÆG: pustet og pyntet af Boligcious

"Det er en syg høne der har lagt det æg der" - PÅSKEÆG: pustet og pyntet af Boligcious

"Det er en syg høne der har lagt det æg der" – PÅSKEÆG: pustet og pyntet af Boligcious
Artikel
"Det er en syg høne der har lagt det æg der" – PÅSKEÆG: pustet og pyntet af Boligcious
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply