Blog TAKE OVER Boligtekstil (Textiles for the home) Uncategorized

BEST OF Georg Jensen Damask

Mette Tonnesen – Marktingschef
Favoritprodukt: strib Frotté

”Ny i job”. Skiltet bærer jeg. Lidt endnu i hvert fald. Nu som marketingchef for Georg Jensen Damask; Kongelig Hofleverandør med over 250 år på bagen. 250 år er rigtig lang tid, og det gør mig virkelig ydmyg – håber ikke I fortæller noget til min nye arbejdsplads 🙂 

Damask-kollektionen er bred. Meget. Og faktisk vældig meget bredere, end hvad jeg lige forestillede mig, inden jeg begyndte for et par måneder siden. Og jeg er blevet (positivt) overrasket over at se så mange, fine designs til mine børn eller det lækre PATCHES-plaid/pudesæt, der passer lige hjem i min stue. Eksempler på produkter, som jeg tidligere ikke forbandt med Georg Jensen Damask. Indlægget her dedikeres derfor til favoritterne. Mine kollegers favoritter – de er de virkelige eksperter. Jeg er endnu kun på kravlestadiet.

Dog vil jeg lige begynde med min egen favorit (lige nu i hvert fald); STRIB FROTTÉ – med mulighed for indvævet navn. Det er for mig indbegrebet af lækker Georg Jensen Damask-kvalitet. Så fint, blødt og ikke mindst personligt.

BEST OF Georg Jensen Damask

BEST OF Georg Jensen Damask

Jane Frederiksen, Merchandiser.
Mit favoritprodukt er ARNE JACOBSEN dugen. 

Dækker jo rigtig mange borde – og nyder at bruge alle vores duge. Dog er ARNE JACOBSEN dugen med det tidsløse design klart favoritten. Også derhjemme. Selvom der er vævet mønster på hele dugens overflade, danner den samtidig også en rolig bund som passer til de fleste stel og vaser. Som første damaskdug er den et perfekt valg.

 

BEST OF Georg Jensen DamaskLine Krogh Petersen, VP Sales and Marketing.
Mit favoritprodukt er WINDMILLS sengetøjet, designet af Nanna Ditzel. 

Jeg vil på ingen måde lægge skjul på, at jeg siden min start hos Georg Jensen Damask for 6 år siden, har været absolut fascineret af Georg Jensen Damask universet og jeg er ganske enkelt vild med ideen om, at der bag vores produkter står en designer, som via designet fortæller en fantastisk historie. Det i sig selv gør produktet attraktivt.

Jeg kan godt lide den kontrast, der ligger i WINDMILLS-mønstret, hvor mønstret i sig selv er ganske livligt, men vævningen og de skønne farver skaber roen. Personligt foretrækker jeg farven Zinc, idet denne farve falder ind i de omgivelser, jeg har i mit hjem… uden at vække al for meget opmærksomhed i rummet, men hvor øjet stadig fanger designet. Det er super flot sammen med alle de forskellige træsorter, som er i boliginteriøret lige nu og endvidere nemt at sætte sammen med rå kontraster i soveværelset.

 

BEST OF Georg Jensen DamaskAnne Skyum Høgfeldt, Designer.
Mit yndlings produkt er PUK viskestykkerne. 

For det første elsker jeg, at man kan se håndværket i det – at man kan se, det er håndlavet pga. de små fine uregelmæssigheder i vævestrukturen. Det har en blødhed og et spil i materialerne, som er unikt, fordi man ikke kan væve det så tæt og så hårdt, når man væver i hånden. Og så er det ret værdifuldt at have et produkt, der peger helt tilbage i vores historie, til vores kerne og til der hvor det hele kommer fra – både i produktionen og i valget af design, der er en ny fortolkning af helt traditionelle vævemønstre.

Selv om det er i lille skala er det også med til at bevare et håndværk, som meget hurtigt kan forsvinde, hvis der ikke bliver taget hånd om det.

 

BEST OF Georg Jensen DamaskSuanne Stenderup, Syerske.
Mit yndlings produkt er DANDELION dugen, designet af John Becker i 1973 

Da jeg har været her hos Georg Jensen Damask i over 40 år, har jeg haft mange favoritter gennem tiderne. Men skal jeg nævne en lige her og nu, så er det DANDELION dugen, som jeg synes er et helt utroligt smukt design. Og i øvrigt en relancering af John Beckers dug, MÆLKEBØTTE, fra 1970’erne.

 

 

 

BEST OF Georg Jensen DamaskHanne Hosbond, Butikchef i Aalborg.
Mit favoritprodukt er dugen fra Nanna Ditzel 

Eeeelsker Nanna Ditzels smukke duge med den stramme geometriske streg tilsat de feminine linjer og kombineret med de smukke bløde farver i Grey Marble eller Mineral Blue.

De kan twistes i alle retninger – råt, feminint, elegant eller hverdags lækker alt efter hvilke stel, farver og tilbehør de kombineres med.

 

 

 

BEST OF Georg Jensen DamaskChristian Borch, VP Product Management.
Square dugen er en af mine favoritter. 

Squaredugen er designet så den er både klassisk og nutidig. Den kunne være fra vores museum – et fund fra 1920’erne – ligeså vel som den er helt up-to-date og tit findes i boligmagasinerne. Den stjæler ikke billedet fra bordet og opdækningen, men er stillig og enkel. Det er så absolut en dug, der fortæller meget om hvad Georg Jensen Damask har på kistebunden af godt design og tidløshed.

BEST OF Georg Jensen Damask
Artikel
BEST OF Georg Jensen Damask
Beskrivelse
Mette Tonnesen - Marktingschef Favoritprodukt: strib Frotté ”Ny i job”. Skiltet bærer jeg. Lidt endnu i hvert fald. Nu som marketingchef for Georg Jensen Damask; Kongelig Hofleverandør med over
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply