Uncategorized

Min jul ♥ ….om barndomsminder,traditioner og idéer til ting du kan samle på

Da jeg var barn havde jeg min helt egen juletallerken! Det var stort, og jeg elskede 1. december, når min tallerken kom frem. En hel måned med min helt egen fine tallerken. Min mor havde fået lavet den specielt til mig. Den var håndmalet med et sødt nissemotiv, og så stod mit navn med skråskrift på bagsiden. Min HELT egen tallerken. Dette jule-barndomsminde kom jeg i tanke om, da jeg så Mumi’s nye juleserie. Hos os, er vi ret begejstrede for Mumikopperne, vi samler faktisk på dem, min datter og jeg. Vi har til sammen 13 kopper, og har aftalt, at når hun flytter hjemmefra (om maaaaange år;-) så deler vi dem mellem os. Vi skiftes til at give hinanden et krus efter eget valg hver jul. Så her i december ved jeg, at min datter har taget sin far på juleindkøb for at finde mit årlige Mumi krus.♥

Min jul ♥ ....om barndomsminder,traditioner og idéer til ting du kan samle på

Vi holdt altid jul hos min mormor, og den var traditonsrig med stort ‘T’, alt var som det plejede. Der blev tilføjet et nyt stykke julepynt til træet hvert år. Jeg havde dog mine yndlingsfigurer og jeg elskede at spotte dem på træet, når vi dansede omkring det. Et lille rødt træskib med en nisse på, var blandt favoritterne.

Karen Blixens julepynt fra Rosendahl er så fin og og den appellerer både til de store og små. Pudsige, skønne og sjov figurer der kan sætte gang i ungernes julefantasi. Som fx. nissen der snubler på ski, og de to nisser som danser! Og den smukke julegås i guld! En serie man kan samle på og føje nyt til hvert år, præcis som min mormor gjorde det!

Min jul ♥ ....om barndomsminder,traditioner og idéer til ting du kan samle på

Der er også fin julepynt fra Mumi, som rammer alle børnehjerter (-og også lidt os voksne, som er vokset op med med Mumi).

Min jul ♥ ....om barndomsminder,traditioner og idéer til ting du kan samle på

En anden ting man kan samle på, som taler til barnlige sjæle, og som kunne være starten på en hyggelig gavetradition, kunne være de skønne ‘Bordfolk’ fra Lucie Kaas. Bordfolk er håndlavede æggebægere med hver sin personlighed. For nylig købte jeg mit første ‘Bordfolk’, og serverede morgenægget i den lille figur til min søn. Han synes det var så sjovt, at hans æg pludselig havde fået krop og ansigt. Æggebægerne koster 100 kr. Og det kunne da være en sød gave i julesokken eller adventskalenderen. Man kunne starte en tradition og øge familien med et nyt Bordfolk medlem hvert år.

Min jul ♥ ....om barndomsminder,traditioner og idéer til ting du kan samle på

Min jul ♥ ….om barndomsminder,traditioner og idéer til ting du kan samle på
Artikel
Min jul ♥ ….om barndomsminder,traditioner og idéer til ting du kan samle på
Beskrivelse
Da jeg var barn havde jeg min helt egen juletallerken! Det var stort, og jeg elskede 1. december, når min tallerken kom frem. En hel måned med min
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Charlotte
  december 11, 2013 at 17:08

  Hej,

  Hvor mon Mumi pynten kan købes?

  L

  • Reply
   Malene Marie Møller
   december 12, 2013 at 21:40

   Hej Chalotte

   Det kan købes i Illums Bolighus, Amagertorv
   Magasin, Kgs. Nytorv, Inspiration, Illum

   Det er så kært:-)

   Glædelig jul.

 • Reply
  Mia
  december 11, 2013 at 21:11

  Hvor kan man mon købe mumi julepynt henne? Tak for en super blog 🙂

  • Reply
   Malene Marie Møller
   december 12, 2013 at 21:48

   Hej Mia, selv tak, jeg nyder at blogge og særlig når der kommer kommentarer og spørgsmål. Mumi pynt kan købes i Illums Bolighus, Illum,
   Magasin, Kgs. Nytorv og Inspiration
   Kh. Malene

 • Reply
  Sofie
  december 12, 2013 at 19:29

  Jeg samler også på mumi, jeg tror jeg er oppe på 16 krus og 8 skåle 🙂 og så en kande og to glas 😉 to af krusene er jule krusene og jeg knuuuuselsker dem – især dette fra i år, fordi alle er med på 🙂

  Jeg har været så heldig at finde ophæng der er mini jule mumikrus fra i år – de er SÅ fine! Men hold da op, hvor er det du har fundet altså også bare fine; mon de skal hjem til mig også? 😉

  • Reply
   Malene Marie Møller
   december 12, 2013 at 21:46

   Wauww… du har mange:-)

Leave a Reply