INTERIØR Produkt og design (Interior design)

Stilleben X Silkeborg Uldspinderi

Stilleben
X
Silkeborg Uldspinderi

– The Sweater Collection –

Silkeborg Uldspinderi og Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft er indgået et stærkt designsamarbejde. Måske kender du de talentfulde kvinder bedre under navnet Stilleben? Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft er nemlig kvinderne bag den anerkendte og super lækre designbutik: Stilleben. De er begge uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi med speciale i glas og keramik, og har designet for flere store brands. Det er bl.a. Ditte og Jelena, der står bag Danmarks nok mest populære vase: Omaggio  ( altså den stribede Kählervase).

 

‘The Sweater Collection’

Kollektionen som Stilleben har designet for Silkeborg Uldspinderi hedder noget så skønt og hyggeligt som: ‘The Sweater Collection’ – jeg er vild med navnet, der i den grad indbyder til, at vikle denne plaid om sig og hygge sig i den lune stribede uld. Designsamarbejdet mellem de to designbrands er opstået gennem en fælles respekt for hinandens håndværk, og er resulteret i en yderst vellykket kollektion med stærke islæt fra både Stilleben og Silkeborg Uldspinderi.

Samarbejdet med ‘Stilleben’ er født gennem en fælles “respekt” for hinanden. Vi er meget imponeret over Ditte og Jelenas design og arbejde, og de var glade for vores kvalitet. Vi deler begge kærligheden til det gode håndværk – samarbejdet er et oplagt match“, fortæller Kasper Boje Nielsen, CCO i Silkeborg Uldspinderi. 

Tidløse striber
_

Striber går aldrig af mode, de er tidløse og klassiske. I perioder går vi efter smalle striber og andre gange brede striber. Ditte og Jelena har noget med striber, det tænker jeg i hvert fald, det var jo sådan de slog igennem som designere for Kähler og der væltede de altså danskerne bagover med ‘Omaggio’ vasen. Nu er de klar med striber igen, og jeg tror egentlig ikke, at de har lagt referencer fra Kähler vasen i denne skønne kollektion. De brede striber i 4 skønne farver giver Silkeborg Uldspinderi noget kant, som  klæder dem rigtig godt. De grafiske skarpe linjer mødes med Silkeborgs Uldspinderis bløde luksus-alpaca uld, en suveræn lækker sammensætning af kontraster. Jeg ELSKER det og har allerede den gul-stribede plaid liggende i min sofa:-)

Selv fortæller Ditte og Jelena således om designet: 

Vi drømte om en enkel og mønstret plaid med samme feeling som en yndlingssweater, man har trukket over hovedet og efterladt på armlænet af sin sofa. Et enkelt mønster som giver en grafisk effekt i rummet, i fire appetitlige farvekombinationer, som man får lyst til at svøbe omkring sig.

Plaidernes kommer i 4 klassiske douche farver, rose, blue, yellow og brown. Farverne er nøje udvalgt fra en varm farveskala, og tilføjer en fredfuld og harmonisk stemning til rummet som forener æstetik og hygge i stuen, på terrassen eller i soveværelset hele året rundt.

Om Silkeborg Uldspinderi

Silkeborg Uldspinderi har gennem tre generationer arbejdet med uld. Fra den ubehandlede fiber til det færdige produkt. Med fokus på det gode råmateriale, kyndig forarbejdning og høj kvalitet. Silkeborg Uldspinderi blev etableret i 1987, og i dag er det tredje generation Olsen, der sidder i stolen med en vision om at ændre familievirksomheden fra en udpræget produktionsvirksomhed til et moderne dansk designbrand med fokus på gedigent håndværk og bæredygtigt design. Dette skal gøres ved at forene den unikke viden om uld og materialets mange egenskaber med en ny tilgang til design og den viden om tekstiler, der findes blandt Danmarks mange dygtige kunsthåndværkere og tekstildesignere. Udviklingen fremadrettet handler om at lade håndværk og design være ligeværdige komponenter i produktudviklingen.

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply