RUM OG INDRETNING UDENDØRS

Perfekte og smukke møbler til terrassen

reklame – indlægget er lavet i samarbejde med Sika Design

 

Skab den smukkeste udendørsoase 

Der findes et væld af flotte møbler til terrasse, altan og have. Møbler der kommer og går i takt med ‘moden’ – og ja der er tale om en mode, også når det gælder havemøbler. Hvis du er glad for boligindretning og er tilhænger af Instagram, så kan ud ikke undgå at se, at bambus-møbler er hotte lige nu. Bambus kan noget med udtrykket som rammer spot i en tid, hvor vi jagter det naturlige look, bæredygtighed, møbler og interiør der er lavet i hånden og ikke ligner noget der er spyttet ud af en fabrik. Møbler med flet i naturens egne farver. 

 

DROP BAMBUS UDENDØRS

Jeg har altid været glad for Sika Design, og kontaktede dem for at få deres ekspertise i forhold til møbler på min terrasse. Jeg kan nemlig ikke pakke mine møbler væk, når efteråret og vinteren kommer, derfor er jeg nødt til, at have mine havemøbler stående ude også i regn og slud. Jeg ville samtidig gerne have bambusmøbler, fordi jeg som så mange andre synes de er smukke og giver sådan en lækker østen-agtig stemning – og særligt i år, hvor man ikke kan rejse ud, vil jeg mere end nogensinde gerne bringe følelsen af ferie i østen eller syden hjem på vores terrasse. Jeg har undersøgt en masse og er ret overrasket over at høre, at bambus-møbler udendørs i et land som Danmark er en rigtig dårlig investering. Bambus kan slet ikke klare vores fugtige klima, det rådner. Der er intet bæredygtigt i at købe møbler som holder markant dårligere i det danske vejr, det betyder jo, at du skal udskifte møblerne ofte og det betyder produktion og overforbrug. 

Jeg bliver så ærgerlig over at se, hvor mange influencere og firmaer der laver samarbejdsaftaler om bambus-møbler til terrassen og jeg skriver dette indlæg for, at oplyse dig. Du skal vide, at hvis du hopper på de reklame-opslag på IG om bambus-møbler til haven, så skal du altså bare vide, at bambus holder markant kortere udendørs her i Danmark, også selvom du kan slæbe det i tørvejr, når det regner. Bambus suger fugten og kan ikke komme af med den igen i vores klima. Så hvis du vil investere i møbler til terrassen i bambus-look og med et bæredygtigt mindset, så skal du finde et alternativ. 

 

SMUKKESTE ALTERNATIVER

Heldigvis findes der mange flotte og holdbare alternativer, der stadig kan give dig det ‘rigtige’ look, i en høj kvalitet og i et super smukt design. Jeg drømte om at erstatte min lounge med en sofa og en stol i det lækre natur look og jeg gik på opdagelse i Sika-designs unvivers. Jeg kiggede naturligvis i menuen og valgte ‘Udendørs Møbler’ og omg… det var svært at vælge…. jeg indskrænkede mig til disse tre modeller

Er de ikke smukke? Dette er egentlig bare mine favoritter, jeg er til den lidt mere organiske form, men Sika Design har altså også nogle mere stramme og minimalistiske sofaer, dem kan du se her.

Er du ikke enig i at det her er et perfekt alternativ? Alle disse tre modeller er velegnede til at stå ude året rundt. De er udført i materialerne Alu-Rattan og ArtFibre. Sofaen er udført i farven Moccachino, som er varm og hyggelig. Alu-Rattan er vejrbestandig pulverlakeret aluminium og ArtFibre er kunstige fibre lavet af vedligeholdelsesfrie polyethylen, der kan modstå solens UV-stråling. Grundet de vejrbestandige materialer, kan møblet tåle at stå ude hele året rundt uden vedligeholdelse. 

Jeg valgte:’Caroline’ 3 personers sofaen i farven: ‘Moccachino’ og den passer helt perfekt hos os, se nu ige her:

 

 

Sofaens flet er super smuk og giver sofaen ligepræcis det udtryk jeg drømte om. Jeg valgte hvide hynder – Hynderne er lavet i Quick Dry Foam, der leveres i mange forskellige slidstærke stofvarianter syet på Sika Designs danske systue. Du kan få flere forskellige farver og faktisk kan du også få syet hynder i dit eget stof – du skal blot kontakte Sika Design og få oplyst hvor meget stof der skal bruges og så sender du stoffet til dem. Quick Dry Foam er hurtigtørrende skum, der er velegnet til udendørs brug. Skummet er specielt konstrueret som et udendørs skum, der kan dræne vandet og maksimere luftcirkulationen til en hurtigere tørringsproces – Genialt, der er altså ingen grund til at styrte ud og hive hynder ind når der kommer en regnbyge. Jeg er ovenud lykkelig for vores nye møbler, langt lækre end bambus, synes jeg. De er stabile, robuste og så er de vanvittig komfortable – jeg har allerede taget flere eftermiddagslurer på sofaen her under åben himmel, det er FANTASTISK. Overvejer endda at sove herude en nat.

 

DEN PERFEKT LOUNGE-STOL

Til vores skønne udendørsoase skulle vi også have en stol, og her er der igen alt for mange muligheder 🙂 Stolen var faktisk sværere at vælge, fordi der også skulle opfyldes nogle behov i form af behagelighed, lethed og størrelse. Stolen skal kunne flyttes let rundt, så man enten kan jagte solen eller flygte fra den. Det optimale for os er at kunne  læne nakken tilbage og hvile sig og så må den ikke fylde for meget.  Tjek  de tre jeg til sidst ville vælge ud fra…. der var to andre med i opløbet, men de fyldte desværre for meget til vores lille terrasse… du bliver nødt til at se det smukke udvalg lige her

 

Tre smukke stole – ‘Caroline’ stolen ( nr. 2 stol på billedet herover) er samme design som vores sofa, men den fyldte desværre for meget, det var ellers mit førstevalg. Den første stol på billedet herover er sådan rigtig ‘Bade-hotel-lækker’. Smukke former og elegante detaljer. Vi valgte dog ‘Monet-stolen’, fordi den opfylder alle vores ønsker. Den er let at flytte rundt på, den fylder ikke meget og så kan man læne nakken tilbage og slikke sol eller tage sig en lur. Se hvor flot den klæder vores terrasse …

 

Farven er den samme som vores sofa så de passer super flot sammen og den er ufattelig lækker at siden i – jeg tror vi har valgt rigtig. Jeg har svært ved at glemme de andre stole, men jeg ved, at vi køber sommerhus næste år, og så skal vi altså gå amok i de her smukke havemøbler fra Sika Design.

LINKS

  1. ‘Caroline Exterior sofa’ I farven ‘Moccachino’, se den her 
  2. ‘Caroline’ fås også i en hvid udgave: Dove White, se den her
  3. ‘Monet’ stolen i farven ‘Moccachino’, se den her
  4. ‘Monet’ stolen får også i farven ‘Dove White’, se den her

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply